Monday, March 27, 2017

Tips bawa stoller ke luar negara musim sejuk.


Hai semua..kali nih aku nk share tips bawa stroller ke luar negara musim sejuk dan cara2 bawa stroller ke dalam flight...bln feb yg lepas aku n family pergi holiday kt sapporo, japan...dan aku bawa ank buah aku sorang (3tahun)...so ktorg decide nk bawak stroller...budak2 ni kalau jalan sekejap jek pastu ckp 'penat'..mana larat nk dukung wei..12+kg kot..patah lengan...haha..

1. 1stly, masa nak drop luggage...bgtau korang ada bawak stroller..and staff akan bg tagging utk lekat kt stroller..yg bagusnya, berat stroller TIDAK TERMASUK dgn berat luggage..xkesahla stroller korang tu berat cmne pon kan..so korang xyah risau psl terlebih berat ke ape k..tp better bawa stroller yg ringan n compact..senang nk bawa mana2 kan..

2. Lepas da dapat tagging, korang boleh sorong stroller smpai pintu flight..jgn xcaye..hehe..better masa nak masuk dlm flight, korang da boleh bgtau staff yg korang bawak stroller..mase pergi ke jepun aritu,staf amik stroller ktorg n letak kt dlm flight(bahagian depan flight i guess)...mase balik ke malaysia pulak, staf ckp stroller ktorg compact enough utk letak kt atas kepala tu jek..kalau staf tolong simpankan stroller korang,masa nak keluar dari flight,staf da letak siap2 korang punya stroller kt laluan keluar tu..dont worry ok..๐Ÿ‘Œ

3. Ktorg bercuti masa musim sejuk..so before pergi tu, rase risau jugak..xlicin ke roda stroller nnti kan..tapi alhamdulillah ktorg bawak stroller..mmg berguna sgt..sbb licin la lg senang nk sorong..haha..ank buah aku pon selesa jek dok dalam tu..boleh cover dia dgn blanket..selesa jek dia..hehe

4. Tak semua tempat ada lift atau stroller friendly kan..its ok..kalau jumpa tangga tu, kenala angkat stroller tu ngan my niece skali dlm tu..haha..org jepun siap ketepi bg laluan..haha..

Ni gambar dekat subway sapporo station..kalau xsesak, ktorg sorong jek stroller masuk subway..haha..kalau sesak, pndai2 la korang lipat k..

Tengok tu..my niece selesa jek terbaring dlm stroller tu..hehe

Depan former government office hokkaido..mase ni my niece tdo dlm stroller tu..see sgt2 berguna kan bawa stroller..๐Ÿ˜Š

Notes: ktorg guna stroller jenis aldo compatto..mmg tahan lasak..recommended๐Ÿ‘

2 comments:

Raihana Torman said...

yes, stroller Aldo Compatto ni memang compact gila and sesuai travel sebab ringan. Recommended stroller jenis mcm ni kalo nak travel sbb nak angkut/carry, lg2 kalo byk guna subway and public transport. Kita pengguna, and jual stroller ni jugak. hehe.

+dieabella+ said...

Kann..berbaloi ngan harga..sis boleh bg no hp x?ade member berminat nak beli..tq..=)