Sunday, February 19, 2012

someday...i will marry u...=))

bila aku da stat keje nih...rmai opismate aku taye bila nak kawen?bila nak kawen?kemonlaaa...aku br masuk 24 tahun nih ok...byk bende yg aku x explore lg...byk bende yg aku kene blaja lagi...n rase mcm annoying gak la...ade sorg tuh xabis2 taye bila nk kawen n she said lau umo mcm ko nih spptye da boleh kawen..aku senyum jela..siap dia ckp dia kawen mase umo 20...tp life ko end up mcm nih ---> ko bercerai la ade madu la kawen kali ke2 kat siam la pastu bila anak da lahir tkt nk daftar anak la pastu duit xckup la...kdg2 aku terpikir gak eh laki dia skang nih xbg nafkah ke...shud b lau xckup duit mtak la kt suami kan..no komennn...atas nasihat2 ko tuh pk aku nak idup mcm ko ke...xcuse me..im trying so hard blaja susah2 sbb nk ubah life aku tau x...to have a better life..well aku nih asal dpd kampung jek...adk beradik 8org...n when i was 10yrs...my late brother mngal...abg sulung...mase kecik2 ayah aku keje majlis daerah muar...mak aku cikgu tadika jek..idup ktorg dlm kategori sederhana la kot...xdela ssh mane..ckupla nk makan...xkanla aku nk repeat bende yg sama dekat anak2 aku nanti...sbb tu aku mmg memilih..as long lelaki tu alim(sbhyg 5waktu cukup)+educated(rmai ckp aku memilih sbb demand yg ini..mmgla aku perlu educated man utk bimbing aku didik anak2 aku nti..some said org yg educated yg boleh berpandangan jauh...cuba ko lepak ngn org bese...ape yg dorg cite..xabis2 lucah+nk kawen ngn pmpn gov sbb sng bini ade pencen so that dorg xyah keje..kisah benar!)...tu jek aku mintak...2ciri lelaki sbg seorang suami...

sume taye aku...bella da de pakwe x?aku cakap xade...=))...mula2 rase cm bengang jugak bila org taye mcm tuh..lama2 aku da xkesah da...mmg aku xde pakwe pon...so??it doesnt mean aku xkan kawen kan...aku percaya sume ketentuan ALLAH...n kdg2 aku bersyukur sbb aku xde bf...xdela aku nk bgelumang ngan dosa2..dosa yg sedia ada pon da byk kan...(im not saying sume kapel tu buat maksiat ok tp.....pk2)...n mmgla dlm hati ade taman kan...bila rase sunyi tu dtg(ayt sastera la pulak) aku salu berdoa...ya ALLAH permudahkan segala urusan kami(adk brdk) di dunia nih n berikan kami jodoh2 yg baek...hati jdk lebih tenang kan...n aku rase watpe nk bangga ade pakwe sana sini lau setakat pakwe ko tuh cm hampeh jek..xsemegah jek..xde ciri2 lelaki bertanggungjawap lgsg...mcm tu ke nak buat suami?

kdg2 bila da keje nih...ko kenal ramai org yg hebat2....bygkan dlm meeting sume lelaki n bape org jek pmpn...dorg sume speaking berhabuk...aku mcm %&&*())_(&^%....kompomla aku senyap jek kan...hahaha...pastu dorg sume taye aku graduated dpd mane sume...mcm bsyukur gak la sbb dorg still nmpak aku...xdela jdk tunggul...haha...n tdetik dlm hati aku...lelaki mcm nila yg aku nk cari...tp bukan dorg la sbb sume da kawen...hehe..

aku penah cite psl my crush kan b4 nih...well skang ade improvement skit...haha..gatal kan...sape xbangga wei mamat ensem mcm tuh boleh msg2 ngan ko....tp byk lg bende yg aku kene siasat...dia nih jenis sbhyg ke x kan...nmpak mmg baek tp sape tau kan..tp tiap2 kali stalk dia puye fb mst rase sedih nak mampos...sbb rmai gileeeeeee pmpn yg ofkos lg cun dpd aku tgur dia..grrrrrrrrrrrrrr....tp kalau ade jodoh xkemana kan...someday i will marry u.....=)))

7 comments:

Faza said...

haha sweet! :)

Ra-kun lari-laRIAN said...

sweeet :)
good luck for that someday ^^

kura-kura said...

tentu ada nnt jejaka yng di nntikan sampai

NARDtheNERD said...

aku pun stress.
semua asyik tanya jaaaa.
:P

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

24? masih muda, but can start looking for somebodyy. yes, someday i'll marry you. Looking for who's the best YOU. kan? itu suatu yg sgt payah.

nonie_afnie said...

Salam perkenalan..

Manusia memang macam tu..pertanyaan demi pertanyaan akan muncul selagi kita tak mati..masa kita sekolah orang dok sibuk tanya macam mana result exam?UPSR,PMR,SPM..pastu dapat masuk U x?bila dah grad,tanya lagi dah dapat keje ke?sebab dah lama jadi penganggur terhormat..dan jawapan orang mesti macam ni:"mengaji sampai degree tapi tak keje lg?motif?hmmm"..bila dah dapat keje,tanya lagi bila nak kawen?bila dah kawen,tanya bila nak timang cahaya mata?dan pertanyaan akan berakhir sampai kita mati esok..macam ni la kehidupan manusia..

So,moral of the story:
Jangan ambil pusing setiap pertanyaan diorang..nanti kita yang stress..pandai2 la kita nak atur tentang hidup kita..Mak Ayah kita pun takdela menyibuk sangat dari orang2 kat luar tu..

Penyuluh Perikanan said...

I follow this blog 1662
follow-awaited return, do not forget to suport and comments guys, thank you
http://penyuluhpi.blogspot.com/2012/04/ternyata-kotoran-sapi-bisa-dijadikan.html