Sunday, February 19, 2012

someday...i will marry u...=))

bila aku da stat keje nih...rmai opismate aku taye bila nak kawen?bila nak kawen?kemonlaaa...aku br masuk 24 tahun nih ok...byk bende yg aku x explore lg...byk bende yg aku kene blaja lagi...n rase mcm annoying gak la...ade sorg tuh xabis2 taye bila nk kawen n she said lau umo mcm ko nih spptye da boleh kawen..aku senyum jela..siap dia ckp dia kawen mase umo 20...tp life ko end up mcm nih ---> ko bercerai la ade madu la kawen kali ke2 kat siam la pastu bila anak da lahir tkt nk daftar anak la pastu duit xckup la...kdg2 aku terpikir gak eh laki dia skang nih xbg nafkah ke...shud b lau xckup duit mtak la kt suami kan..no komennn...atas nasihat2 ko tuh pk aku nak idup mcm ko ke...xcuse me..im trying so hard blaja susah2 sbb nk ubah life aku tau x...to have a better life..well aku nih asal dpd kampung jek...adk beradik 8org...n when i was 10yrs...my late brother mngal...abg sulung...mase kecik2 ayah aku keje majlis daerah muar...mak aku cikgu tadika jek..idup ktorg dlm kategori sederhana la kot...xdela ssh mane..ckupla nk makan...xkanla aku nk repeat bende yg sama dekat anak2 aku nanti...sbb tu aku mmg memilih..as long lelaki tu alim(sbhyg 5waktu cukup)+educated(rmai ckp aku memilih sbb demand yg ini..mmgla aku perlu educated man utk bimbing aku didik anak2 aku nti..some said org yg educated yg boleh berpandangan jauh...cuba ko lepak ngn org bese...ape yg dorg cite..xabis2 lucah+nk kawen ngn pmpn gov sbb sng bini ade pencen so that dorg xyah keje..kisah benar!)...tu jek aku mintak...2ciri lelaki sbg seorang suami...

sume taye aku...bella da de pakwe x?aku cakap xade...=))...mula2 rase cm bengang jugak bila org taye mcm tuh..lama2 aku da xkesah da...mmg aku xde pakwe pon...so??it doesnt mean aku xkan kawen kan...aku percaya sume ketentuan ALLAH...n kdg2 aku bersyukur sbb aku xde bf...xdela aku nk bgelumang ngan dosa2..dosa yg sedia ada pon da byk kan...(im not saying sume kapel tu buat maksiat ok tp.....pk2)...n mmgla dlm hati ade taman kan...bila rase sunyi tu dtg(ayt sastera la pulak) aku salu berdoa...ya ALLAH permudahkan segala urusan kami(adk brdk) di dunia nih n berikan kami jodoh2 yg baek...hati jdk lebih tenang kan...n aku rase watpe nk bangga ade pakwe sana sini lau setakat pakwe ko tuh cm hampeh jek..xsemegah jek..xde ciri2 lelaki bertanggungjawap lgsg...mcm tu ke nak buat suami?

kdg2 bila da keje nih...ko kenal ramai org yg hebat2....bygkan dlm meeting sume lelaki n bape org jek pmpn...dorg sume speaking berhabuk...aku mcm %&&*())_(&^%....kompomla aku senyap jek kan...hahaha...pastu dorg sume taye aku graduated dpd mane sume...mcm bsyukur gak la sbb dorg still nmpak aku...xdela jdk tunggul...haha...n tdetik dlm hati aku...lelaki mcm nila yg aku nk cari...tp bukan dorg la sbb sume da kawen...hehe..

aku penah cite psl my crush kan b4 nih...well skang ade improvement skit...haha..gatal kan...sape xbangga wei mamat ensem mcm tuh boleh msg2 ngan ko....tp byk lg bende yg aku kene siasat...dia nih jenis sbhyg ke x kan...nmpak mmg baek tp sape tau kan..tp tiap2 kali stalk dia puye fb mst rase sedih nak mampos...sbb rmai gileeeeeee pmpn yg ofkos lg cun dpd aku tgur dia..grrrrrrrrrrrrrr....tp kalau ade jodoh xkemana kan...someday i will marry u.....=)))

Friday, February 17, 2012

thank you...=)




akhirnya...............ade gak org yg paham situasi aku skang...really appreciate it..=)))...tp untung lagi dia...sbb da dok dlm gov...bg aku...lau da dpt gov...better stay jek...da tua nti ade pencen...sape nak bagi...kann...

Wednesday, February 15, 2012

U sondol U pay !

aku mmg anti gile ngan org bawak kete suke sondol dekat2...ape hal...tula keje kul8 pergi keje kul8...cmne tuh?mmgla ko bwk kete mcm pelesit ngeekkk...cuba la belajar manage waktu tuh...lau ko ter sondol mmg nk kene la kan...da le tu bkan kete aku...kete akak aku...adoii...kdg2 da tekan sampai 80 90...tu da kira laju la bg aku kat jalan kampung...kann...lau ko nk laju lagi...g la potong...tu pon kalau lepas la...g mati sorg2..

tapiiii...aku lagi bengang lau org depan bawak slow tahap kura2...40 jek ko bawak?ko bawak kete ke bawak kete sorong nih?konfius aku...pastu siap himpit2 tepi suh aku potong...gile ke ape nk suh aku potong kt jalan sempit corner2... dear pakcik/makcik...sila tekan minyak sampai 60 pon da ckup da...xmati pon...ok..

notatangan: lau nk tau korg tu jenis penyabar ke x...sila drive kete...sekian...=)