Thursday, December 15, 2011

WISHLIST 2012!

1st time aku nak wat wishlist nih...buang tabiat jek raseye...haha...aku kan da keje...so boleh berangan lebih sikit...aku da pk beberapa benda yg aku nak beli...jom layan!

1- kereta...wajib!


bila da keje nih...wajib la ade kete kan...skang nih aku gune driver jek...aka abg aku...hehe..xsabau nk beli kete sndri...rase2 ye plg berbaloi lau aku beli persona kan...ke saga flx se...mane2 jela...janji harga ok...

2- nak keje gov boleh x?




sgt sgt penat keje skang nih....aku harap taun depan aku leh dpt keje gov...kpli ke jabatan ke...mane2 jela...janji gov...gaji berbaloi...hidup kompom2 stable...


3- handbag/purse/baju yg branded


mase zaman study dlu...kalau beli barang pape..mst beli yg murah2 janji cantik...so aku harap pas da keje nih...boleh la nak beli barang2 yg berjenama skit...hehe..nak shopping sepuas2nya...enjoy!!!


4- akhir sekali...aku harap dalam masa 2tahun nih...aku da dpt keje yg tetap...hidup da stable...insyaallah...fighting!!!

Align Center

Sunday, December 11, 2011

hari hari keje...!

mmg xbes gile bila ari sabtu pon kene keje...half day...penat wei...cuti 1ari jek...mmg xde life...esok da kene keje balek...grrrrrrrr...skang nih aku redha da dgn persekitaran keje aku...bes ke x bes ke...aku telan jek sume...paling lama aku rase aku keje sini sampai 6bulan jek kot...kalau aku dpt keje tempat laen...kompom2 aku blah...aku xpaham la dgn org yg salu nk jatuhkan org laen..kondem sana sini...xyah la nk gigih sgt nk jatuhkan org laen...bknye ko dpt jadik tan sri pon kan...choi sgt...suke menambahkan dose+ wat keje sia2...aku tau ramai yg xpuas hati dgn position aku...ko pk aku heran sgt ke wei...lau ko nk sgt amik la...tp kene amik degree dulu la kan...bwerkkk!cepat la nk keje gov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, December 2, 2011

gile sentap!

br aku tau nape org suke cari keje laen...sob3...sedih wei...br 2hari keje...aku da nanges...hoho...ko bayangkan bila org bawah hina ko?weiiiiii tau le aku nih pendek xde pengalaman keje...ko ingat ko bagus sangat ke hah!!!!!go to hell!!!!!!!!!bila ko da tau position aku br ko nk sebok mtak maaf ckp tu gurau jek...gurau kepala hotak ko smpai nk tinggi suara ngan aku....aku pk ko tu org tua jek tau x...aku geti lg nk hormat org tua....aku da xnak tengok muke ko lg bangangggg......masuk opis nk sengih2 kt aku pehal....org gila yg xgeti hormat org lain...ko geti hormat org yg lebih bgs dpd ko jek...spesies ape tah ko nih...tula mak bapak antau g sek ponteng jek keje ko...geramyeeeeeeeeee...yg aku stress lg pasal bos aku tu bengis gile...mcm nk makan org...leh kira br bape patah perkataan yg aku ckp ngan dia...br ingat nk rehat dpd cari keje....terpaksa aku cari2 lubang yg lain jugak....nk msk gov!!!!!!!!!!!!!!!tp opismate aku sume baek2 gile....sume gile2...syok gile...dorg jela penawar aku...kla...da puas mengamuk...salam...T.T