Wednesday, September 21, 2011

air mata.....T.T

semalam aku dpt surat temuduga...perbadanan taman negara johor...jwtn PEGAWAI HIDUPAN LIAR G41...siyes hepi xterkata...rase bersyukur sgt...TAPI bila tengok tarikh sama ngan konvoaku..hari isnin nih kul2petang...konvo aku belah pagi...down gile!!aku g tipon tmn negara johor...encik tu ckp pegawai tu xbg tukar tarikh...n encik tu ckp suh mak jek naek pentas...mane boleh...konvo SEUMUR HIDUP skali kot...then encik tu ckp ni rezeki tuhan nk bg...mmg nk gune ramai org...encik tu pesan nti pape hal call so that dorg leh inform kt pegawai cpt2...mak ayah aku suke aku dpt temuduga nih...well org tua2...dorg igat pegwai tuh da besau sgt jek...hehe...tp abg aku simply boleh ckp xyah pergi...hey ko sapenk bg aku pergi ke x...dia ckp mcm xde keje laen jek kat dunia nih...sedey aku wei...menanges teresak2...aku xpenah susahkan dia...nape nak menyebok pulak...dia tau x aku dpt jwtn ape????...tensen!!!!!!!!!!!!!!!!!!aku xberenti2 nanges semalam...aku pk apela dugaan yg ALLAH nk bg kt aku....nape byk2 tarikh dpt tarikh sama ngan tarikh konvo aku....tolong lah bg aku PELUANG...peluang nk g temuduga tuh...plzzzzzzzzzz...aku xkesah dpt ke x...janji aku nk kumpul pengalaman...T.T...nape jadik mcm nih....T.T....then akak aku suh sbhyg istikharah...aku xberenti bace ayat nih...akak aku yg ajar...


اَللھُمَ خِرۡلیِ وَا خۡتِرۡلیِ
"YA ALLAH...BERLAKU BAIKLAH TERHADAPKU DAN PILIHKANLAH UNTUKKU"


skang nih aku mcm redha jek...td aku call again taman negara johor...org laen yg pick up...puan tu ckp pegawai xde hari nih....cube try call esok...puan tuh ckp ade 2 3 org tpon ade hal jugak tp kami pon xleh sesukahati tukar tarikh sebab surat sume da bg kt org laen....esok aku nk try call lagi....wat muke xmalu jek...aku akan berusaha sampai mmg btol2 xde rezeki aku...kalau betol xleh nk tukar ari senin tuh...mmg aku xboleh pergi...korg bygkan dr bangi ke JB...plus jem...xboleh...adik aku beriya ckp dia boleh drive...tp aku paham tkt dia letih...aku xnk bahayakan sesape lak...ya ALLAH...bantulah aku...tolonglah bg aku peluang...yg paling aku terkilan sekali...I did a research psl rusa tuh...tuh yg nak sgt aku tjuk mase temuduga tu nti...aku nk tunjuk jurnal yg aku buat..T.T....KALAU KORANG JADIK AKU...PE YG KORANG BUAT?


notatangan: I wish for miracle to happen....T.T

6 comments:

Ra-kun lari-laRIAN said...

airmata itu anugrah.

thomas said...

Bersabarlah,miracles do happens.

BezBuddy said...

sabau k mila..org pn sntiasa doakn ko

Kak Long said...

sabar ye dik..insyaALLAH,Allah akan tolong adik..bykkan doa..kak long doakan apa yg adik nak,jadi kenyataan dgn izin Allah..

msmiera tulip said...

jauh tuh dr bangi ke johor. tapi kalau ko yakin dapat kerjer tuh why not keluar duit sikit pegi naik flight lar.. no choice kan.. sbb dr bangi ke JB jauh. kalau naik keter memg x sempat. kite konvo hari isnin pagi, maybe dlm pkol 11 dah sttle... :)

caliph shuriken said...

klau btul tu nk jadi rezki awk.. usaha laa yer ^^