Thursday, September 29, 2011

nikmat ALLAH....=)

dpd td aku keep saying alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah....akak aku dapat full scholarship wat phD kt overseas..!!!!!!!!!!boleh pilih mane2 negara except UK...hehe...akak aku tunggu result nih dpd bulan 4 kot...nak nanges boleh x??hahahaha...hepi sgttttttttttttt....ayah aku speechless...mak aku da sebak da...hehehe...im soooooooooooooooooooo proud of u!!

dear SITI KHADIJAH BINTI ABDUL KARIM....ko da jadik org kedua yg pecah tradisi keluarga kite pergi study luar negara...u deserve it!!!!mak ayah bangga gile ngan ko..!!!org pon tumpang bangga sekali...hehehe...luv u!!!

Tuesday, September 27, 2011

IJAZAH SARJANAMUDA SAINS DENGAN KEPUJIAN (BIOLOGI)

alamdulillah...
da selamat berkonvo...


tribute to ABDULKARIM BIN MOHAMED SAAID DAN SALIHA BINTI ABU...this is all 4 u...just 4 u!


banyak gile pix nak share nk korang sume...
sila tengok sampai muntah!
baru perasan xbyk pix ngan mak n ayah...
xpe2...gambar studio ade...xsabar nk tengok!=)



koleksi bunga...thanx mak!



neves gile!Yang Mulia Tuanku n9 turun mase sidang aku...so lucky!



muke berlagak gile!hahaha



b4 masuk DECTAR...




sume budak2 animalista!korang mmg bes!



ngan dak diea dekat pintu masuk ukm...




my besties at ukm..thanx korang layan perangai aku yg bengong nih...=p




again..go go budak haiwan!hehe



dak diea+my sis+aku...3beradik konvo...mak aku siap sebak...syg mak!



UKM...mengilhamkan harapan,mencipta masa depan!



ngan mak n ayah...time ni lah angin nak sempoi2 bahasa...adoi!



ngan ayah dekat pintu gerbang UKM...



keadaan dalam DECTAR..


notatangan: tengah tunggu gambar studio+gambar photoshoot...!



Wednesday, September 21, 2011

air mata.....T.T

semalam aku dpt surat temuduga...perbadanan taman negara johor...jwtn PEGAWAI HIDUPAN LIAR G41...siyes hepi xterkata...rase bersyukur sgt...TAPI bila tengok tarikh sama ngan konvoaku..hari isnin nih kul2petang...konvo aku belah pagi...down gile!!aku g tipon tmn negara johor...encik tu ckp pegawai tu xbg tukar tarikh...n encik tu ckp suh mak jek naek pentas...mane boleh...konvo SEUMUR HIDUP skali kot...then encik tu ckp ni rezeki tuhan nk bg...mmg nk gune ramai org...encik tu pesan nti pape hal call so that dorg leh inform kt pegawai cpt2...mak ayah aku suke aku dpt temuduga nih...well org tua2...dorg igat pegwai tuh da besau sgt jek...hehe...tp abg aku simply boleh ckp xyah pergi...hey ko sapenk bg aku pergi ke x...dia ckp mcm xde keje laen jek kat dunia nih...sedey aku wei...menanges teresak2...aku xpenah susahkan dia...nape nak menyebok pulak...dia tau x aku dpt jwtn ape????...tensen!!!!!!!!!!!!!!!!!!aku xberenti2 nanges semalam...aku pk apela dugaan yg ALLAH nk bg kt aku....nape byk2 tarikh dpt tarikh sama ngan tarikh konvo aku....tolong lah bg aku PELUANG...peluang nk g temuduga tuh...plzzzzzzzzzz...aku xkesah dpt ke x...janji aku nk kumpul pengalaman...T.T...nape jadik mcm nih....T.T....then akak aku suh sbhyg istikharah...aku xberenti bace ayat nih...akak aku yg ajar...


اَللھُمَ خِرۡلیِ وَا خۡتِرۡلیِ
"YA ALLAH...BERLAKU BAIKLAH TERHADAPKU DAN PILIHKANLAH UNTUKKU"


skang nih aku mcm redha jek...td aku call again taman negara johor...org laen yg pick up...puan tu ckp pegawai xde hari nih....cube try call esok...puan tuh ckp ade 2 3 org tpon ade hal jugak tp kami pon xleh sesukahati tukar tarikh sebab surat sume da bg kt org laen....esok aku nk try call lagi....wat muke xmalu jek...aku akan berusaha sampai mmg btol2 xde rezeki aku...kalau betol xleh nk tukar ari senin tuh...mmg aku xboleh pergi...korg bygkan dr bangi ke JB...plus jem...xboleh...adik aku beriya ckp dia boleh drive...tp aku paham tkt dia letih...aku xnk bahayakan sesape lak...ya ALLAH...bantulah aku...tolonglah bg aku peluang...yg paling aku terkilan sekali...I did a research psl rusa tuh...tuh yg nak sgt aku tjuk mase temuduga tu nti...aku nk tunjuk jurnal yg aku buat..T.T....KALAU KORANG JADIK AKU...PE YG KORANG BUAT?


notatangan: I wish for miracle to happen....T.T

Tuesday, September 20, 2011

demam sejuk

nih malam semalam puye cite...
aku boleh terjaga dpd tdo sebab 1badan mengigil...
padahal kipas bukak satu jek...
pastu aku bangun g tutup kipas...
pastu g tdo balek...
pastu terjaga lagi..
mmg da xtahan sejuk gila...
terus aku bukak lampu g pakai sweater pergi dapur makan panadol....
pastu tdo balek...
pastu terjaga lagi sebab badan da lencun basah berpeluh...
pastu aku bangun g bukak balek kipas...
bangun pagi kul11...
rase badan da makin sehat...
pastu trus siap2 meneruskan pencarian mencari kerja...


notatangan: harap2 badan sehat sampai hari konvo...banyak urusan perlu diselesaikan...

Saturday, September 17, 2011

PRE convocation...excited state!

semalam aku g bangi...
amik jubah...
kul845pagi aku da tercongok nak beratur...
yela aku nih pendek kementot...
haruslah nk berebut size S kan...
alhamdulillah dpt jugak size S but still kene kelim...sob3...
sempat lagi aku+dak diea+my sis posing dgn jubah...hehe



kt air terjun ukm...lokasi wajib utk berposing...=p



alhamdulillah...3org sekali konvo..gempak habis!=p




sempat jumpe my kosmate...sume excited melaram ngan jubah...hehe




with my other sis...dia pon sebok nk pakai jubah...hehe


notatangan: bakal menginap di puri pujangga with my family this weekend...cant wait!!!

Thursday, September 15, 2011

aku terima nikahnya..........

"Aku terima nikahnya si dia binti ayah si dia dgn mas kahwin RM..."
Bunyi mcm sng?
Nah ni makna sbnrnya..

Aku tanggung dosa2 si dia dr ibubapanya,apa saja dosa yg si dia buat,dari dedah auratnya sehingga tinggal solatnya,aku tanggung & bkn lg ibubapa si dia..Dan aku tanggung smua dosa bakal anak2 ku,jika gagal maka aku fasik,dayus & aku rela msk neraka & malaikat Zabaniyah melibas bdnku sehingga pecah..


notatangan: esok balek bangi...amik jubah konvo...yeahhh!

Monday, September 12, 2011

diea da dapat keje!hoyeahhh!!!

ari sabtu ari tuh dak diea dpt interview kt upm...
so aku teman la...ktorg naek komuter jek...
pastu sempat lagi jumpe BOEY...
1st blogger yg aku jumpe...haha
call dia semata2 nak taye surau ktne...penat dia dtg...hehe..thanx!
mmg bertuah sgt dak diea trus dpt keje tuh...
well she deserved it...=)
post RA(research assistant)...
dak diea ckp skang 11project on going...
bz gile!!padan muke dia...hehe


notatangan: harap2 pasni rezeki aku pulak...amin...=)

Tuesday, September 6, 2011

samsung corby II


ari tuh aku de wat entri...
nak beli hp br...lollipop...
puas aku taye kt sume kedai...
sume ckp lollipop da xkuar...
n dorg suggest aku beli corby...
dlm seminggu gak kot aku wat research skit psl corby nih..
kt utube ramai yg komen bes2...
then aku mls nk pk lagi...aku beli jela...



presenting my new hot bf!!haha

harga aku beli rm299+rm20 2GB...
since harga dia murah..
aku x expect corby nih perfect mcm iphone4...
tp aku betul2 xsangka...
corby II memang besssssss gileeeeeeeeeeeeeee!!
sampai skang aku xberenti lg nk explore...
touch screen dia pon ok...
adik aku beli SE experia...
n aku tgok function lebeh kurang jek..agagagaga...
so far.......no regret at all!!!
aku nk suggest sape2 yg ade bajet ciput mcm aku...
try pakai corby II...memang berbaloi!!!


notatangan: sambung cari keje...di manakah kau!!!

Saturday, September 3, 2011

hari raya 2011


taun nih rase mcm xberaye sgt...
ramai nau dtg raye taun nih...
penat melayan tetamu...
so pix pon skit jek...sob3



raye ke3 duit raye da abis...



me n dak diea...tema taun nih pink!



me n my sis...kt umah arwah tok yam kt muar...



me n dak diea..kat umah dak mas..



me n dk lina n dk da...bff!



tetibe geng aku de boys kan...erkkk??



kt umah aku...hehe



kat umah dak fa..bakal doc..hehe



kt umah dak da..complete 1geng sdary...syg sume!


notatangan: tu jela umah yg aku g beraye...sedih kan...nak raye!!!!!!!