Thursday, August 11, 2011

diet seimbang


semenjak aku pegang status penganggur nih...
keje aku makan tidur jela...
since aku intern...badan aku naek gile...
siyes da jadik bdk gemok...
malu wei nk kuar umah...sob3...
so skang nih aku da insaf...
aku da sukat makanan aku...
dulu bese aku amik nasi 2 3 senduk utk buka...
tapi skang aku amik 1senduk jek...
dulu aku bese amik 2 ketul ayam...
skang nih aku amik seketul jek....
pastu pas berbuka dlm pukul11 malam...
aku wat skipping 150...
tula aktiviti aku hari2...
kepada sesape yg tau senaman2 yg mudah kite wat...
plz share with me ok!=)


notatangan: setakat xkurus lagi...sob3..

7 comments:

Miss Y and Her World said...

buat skipping pun dah ok. sebab dia tone untuk satu body. so no worries. cuma bila dah konsisten, tambah kan bilangan skipping tu from time to time :)

jaya jr said...

haha..skipping tu ok dah..dengan melompat boleh kurus kot..

perondajaketbiru74 said...

skipping shld be ok tapi kena jaga makan bro mlm2 buta jangan makan dah. tu yg buat ceapt naik. kalau makan malam kena make sure tidur 4 jam lepas makan tu lagisatu tidur pun kena cukup. lagi satu boleh buat push up 3 set 12 reps...

+dieabella+ said...

miss y and her world: thanx...last time i wat 100 and now 150...=)

jaya jr: ko doakn aku cepat kurus k...hehehe..

perondajaketbiru: thanx 4 da tips...tapi part push up tu mslh skit...sbb i nih pompuan...mane larat nk wat push up...hehehe

Umie Artoqiemie said...

wow.
rajin gile..
aku doakan kau kurus =)

hanaahmad said...

buat skipping dan sit up. lagi satu pas makan jgnla duduk saja, jalan2 kasi lemak tu terbakar sket. hehe

+dieabella+ said...

umie artoqiemie: hehe...bkn rajin tp terpakse rajin...sbb gemok nih bkn mslh penampilan jek tp kesihatan kite gak...sebelum jadi gemok gile baek kite work out skit2...hehe

hanaahmad: pas buka da sbhyg...kira senaman gak tuh...hehe