Monday, June 27, 2011

sila jangan masuk university!

ari tuh mcm bese g keje...
pastu tetibe ade org ckp kt aku cmnih...
'ADE BUDAK TU SPM JEK...SKANG DA KAYE RAYE...SKANG NIH BUDAK U PON XDE KEJE...YELA BUAT BISNES LG UNTUNG...NI ASYIK NK MAKAN GAJI JEK...KAN..'
aku dengar jek...nasib baek aku tau lg nk hormat org tua...
ko pehal nk cakap cmtuh?
aku xcakap pape pon n xpenah pon nk kerek2 ngan sesape...
ni la susah ye bila jumpe org yg tetttttt...
ko cakap cmtuh SEBAB ANAK KO BODOH...SPM XLEPAS...
cube anak ko STUDY MEDIC KT OVERSEAS MESTI DIALOG KO DA TUKAU KAN...'ISH PELAJARAN TUH PENTING NK MENJAMIN MASA DEPAN...KENE DIDIK ANK BETUL2...ANAK SAYA TUH BLAJA OVERSEAS...BARU CERAH MASA DEPAN...'
kepada sesape yg ade anak bodoh+pakwe bodoh+laki bodoh...
zip sikit mulut tu boleh x??
da ko tuh bodoh senyap2 la...
kejayaan tu milik sume org...
g cari kejayaan in other way...
xde sape kesah pon...
kalau betol sangat ape ko cakap tuh...
xyah suh anak ko g sekolah la....
masuk tadika pon xyah...
da besau nanti leh jadik jutawan kan...
choi sgt!!!!
asyik2 ckp pasal KAYA KAYA KAYA KAYA KAYA!
aku bosanla!
ni bukan pasal nk sape kaye dulu sape kawen 4 dulu sape jutawan dulu...
ni pasal ILMU+KEBERKATAN HIDUP tau x!!!!!!
sebab tu org melayu kaya sikit lupe...
ni la contoh dia..(muntah)


notatangan: xyah anta anak g sekolah tau---->pesanan ikhlas!

9 comments:

echaRierie said...

haha,,biasala tue..org kan..suka ckp tnpa pikir..

Umie Nadhirah said...

skrg ni wat blog pun boleh kaye cam evita nuh . best nye kan.

SayaAnim said...

tol tu..sume ckp mcm 2.
lg2 macam skunk sumber pndptn.MLM 2 jgn ckp le kan.

kadang budak poli ponckp .kite blja pndai2 mkn gaji kadang2 xde keje.tp diorang blaja jugak kat poli 2.siap ade carry..

2 lah manusia.

ehee..
nice entry.!

NURUL AINI NORAZMAN said...

mulut org mmg mcm tu,.pedulikan aje,.huhuhu

suka_haha said...

betul2 marah ni he3...

caliph shuriken said...

jgn dok layan org bodoh cmtu.. buang karen jaa, huh...

latest en3: ada apa dengan botol mineral

IRmasha said...

Dulu kerja pun ada jugak jumpa orang macam ni tapi umur dia lebih kurang 22-25 la,lps spm gak. ble dia dgr kte nk smbung bljr,dia kluarkn statement mcm 2. ati sbo je la. sdgkn kerja kt c2 jz 800+komisen y blum tn2 dpt x. bukan lah nk banding kn apa,tp xpyh la nk mperlekehkn org y cuba mencari ilmu.rezeki org lain,dia sgp nk kerja bwh org mcm 2 dpt 800.biarkan.biarkan si luncai terjun dgn labu2 nya. kita nk berdebat ngn org mcm ni pn mcm buang masa,sbb dia xkn terima apa y kte cbe ckp. y penting biarlah mencari ilmu. jgn skdr jd katak di bawah gelas kaca. :)

APAN said...

aku pun x setuju ngan statement kakak or mak cik tu.cam merendahkan ilmu lak...
mmg ade yg x payah masuk u pun bole bejaya...tpi rezeki masing2 gak la kan.xkan kalau dah besar gitu pun x boleh pikir lagi dia tu.haha...

jngan smpai merendahkan martabat ilmu tu dah la.belaja sejauh mne yg boleh...

+dieabella+ said...

echarierie: tula...kite yg dgr nih tadah telinga jela..hoho

umie nadhirah: kaye tu xpenting...janji hidup tu berkat...

sayaanim: tau xpe...dorg xdpt sebab tu ckp cmtuh..

nurul aini norazman:tau xpe...pekak kan telinga jek...

suka_haha: mmg tgh marah nih...hehe

caliph shuriken: tau xpe..jauhkan diri...

irmasha: tau xpe...org yg educated jek yg berpandangan jauh..

apan: moral dia...xyah sebok hal org laen..hehe