Thursday, May 26, 2011

workaholic...motif??

aku nih boleh dikatakan anti dengan org tua...
aku akan cuba elak dpd bgaul2 dgn org tua...
bukan ape...kadang2 tu dorg gatal ok...
mase mula2 msk praktikal...
de encik cakap' jom g minum air ngan abang jap'...
hello umur da sebaya mcm ayah aku jek...
nk panggil abang...geli aku...
skang aku da kene stay kat ladang ternakan...
ade kambing+lembu+rusa...
bayangkan ladang 38hektar aku+dak diea+pkerja indon jek dok dlm tuh...ok fine!
pastu bos aku nih...
workaholic gile ar!
n aku dapat bayangkan dia nk suh ktorg jadik cm dia...
xpayah la nk workaholic sgt boleh x?
live ur life!
ade keluarga...bawak2 la g berehat...
aku xpaham betul la org yg keje sampai malam nih...
ikut waktu pejabat sudah...pastu cau...
mase kerja wat la kerja elok2...
kan lagi teratur hidup mcm tuh...
ade mbe dak diea cite...
dia keje syarikat swasta kene balik kul9malam...gile!
n bos dia bujang salu trus tdo kat opis...kompom gile!
lau aku da keje nanti...
jgn harap la aku nk balek lewat...
sori bos...sy nk balek layan laki sy lagi bagus...werk!


notatangan: alam pekerjaan sgt asing+menakutkan bagi aku...(pengsan)

7 comments:

hanaahmad said...

heh, aku antara yang digelar workaholic. bukan xde rumah, mgkin sbb terlalu memikirkan tanggungjawab. aku xleh duduk diam, bg kerja baru aku diam. nak2 kalau kerja yg aku suka.

caliph shuriken said...

alam pekerjaan skrg mmg cmni.. baru tau ka, hikk...

latest en3: let the battle begin

aisya said...

bestnye korang balik awal.. kitorg punye bos pun workaholic dan anggap mcm kitorg ni pun macam die.. balik kalau x 6.30-7mlm x sah.. member pulak ade yg balik kol 9-10.. huhu.. padahal elaun pun xde.. T_T

CouLeur de Chiqu3 said...

bapak saye pon sibuk xhenggat donia..tp bile sy dh koje then i knew why he do soo...sbb dia ader benda yg dia nk achive dalm hidup...

APAN said...

x keje lagi boleh la ckap ma...sape la nak tido kat ofis...aku pun dah bape kali kene stay sampai pagi mengadap komputer opis wat drawing...huhu...

apik pehe said...

huhu..
kena wat keje banyak sangat ker

+dieabella+ said...

hanaahmad: perghh bagus gile ar ko...lau aku jadik bos kompom2 aku amik ko keje...hehe

caliph shuriken: br tau..sengsara gile hdup!hehe

aisya: stkat br praktikal nih aku malas nk stay2...buang karan aku jek...hehe

couleur de chiqu3:mmg la ade bende yg kite nk achieve...tp agak2 la kan...ade yg lg penting kot...=)

apan: tula...mslhye ade org yg sukarela nk balek lmbt...sukarela nk wat sume keje...motif?lau terpaksa tu laen cite la kan...mcm2 prgai aku da jmpe...png kepala...hehe

apik pehe: tu org laen...keje aku tdo jek..haha