Wednesday, May 18, 2011

tadi ktorg accident...T.T


sekelip mata bende nih jadi...
pagi2 td cm bese siap2 nk g keje...
agak rushing gak...aku pakai tudung dlm kete...
baru jek nk kuar simpang kat kampung aku tuh...
tetibe aku nampak ade moto langgar kete abg aku...
n aku nampak pakcik tu melayang..ya allah!!
ko bayangkan abg aku senyap 5minit...
pastu br dia kuar g tengok pakcik tuh...
badan aku mmg sejuk gile la time tuh...
pastu aku lega skit bila nmpk pakcik tu xcedera pape...
n mmg aku da expect pkck tu patah kaki ke ape..
dats ok dpd mati kan...kompom aku trauma gile!
pastu ktorg xnk bgtau ayah aku...
sbb u noe...ayah aku nih jenis lemah smgt skit...
pastu tah mcmne de org kampung g umah aku bgtau ktorg accident...
ape lagi ayah aku pengsan le...
mak aku +akak aku g dtg kt tmpt kejadian...
pastu aku tpakse amik cuti n akak aku g keje cm bese...
aku syukur sgt sume selamat...alhamdulillah...
pakcik tu patah kaki...ala skit jek kt tapak kaki...
in fact dia leh jalan after accident tuh...
pakcik tu leh senyum lagi...
yg aku xpuas hati ngan sedare dia...
bajet ko bagus gile...
aku rase cm nk sepak jek mulut ko!!bodoh puye org!!
dats y la aku xsuke nk cakap ngan org bodoh...wat abis air liur jek..
tapi mslh skang kete rosak+moto tuh...
moto tuh mmg hancur la kt depan...T.T
n kete abg aku pon dlm 1000+ kot nk btul...
kesian sgt kt abg aku..
da le dia nak kawen taun nih...T.T
xsabau nk keje...
nak bg sume gaji kt family aku...T.T



keadaan kete abg aku...sape2 yg pomen leh bg lg murah...halo2 aku k...heee


notatangan: sok keje...trauma nak naek kete...tapi hidup mesti dteruskan...=(

20 comments:

HAZWAN17 said...

pakcik tu yang langgar
pakcik tu la salah erk...
tapi apsal sedare die lebih2 lak..
ape-ape pun berhati2 di jalan raya

shafmechy said...

sedara dia pulak yg lebih2? huhu...manusia kan...

BezBuddy said...

cian peza..huhu...tau xpe..xsabau nak keje :(

Mustaffa Khairul Azzam said...

sape yg salah???
tapi bese nye yg bnyk bunyi tue la yg salah kan....

sabar naa.....

MyZone~theUn4given said...

tumpang bengang ngan sedara pakcik tu..bajet bagus..ape2 pun,smua slamat..alhamdulillah..:)

☺☻☺☻☺☻ said...

pakcik tu patah kaki...ala skit jek kt tapak kaki...fav quote :P.... alah bermaaf2-an lah...bersyukur kpd-Nya :)

thomas said...

singgah tgk accident

beLLa said...

sian kmoo. sabaq naa. kte awal2 mmg dah tak brani bawak keta ;p

Burp said...

wow! selamat xde ape2..

Otakku Otaku said...

nacb bek due2 belah xd pape.. mst xdpt tdo mlm ni. anxious manjang.

er.. ayah ok x?

APAN said...

malang betul...pandai2 la setel. x payah nak serabut2. lom ada lagi pengalaman camni. naik moto penah la. huhu...

Wanie said...

huhu..siannye..
xde insurans cover ke?

apik pehe said...

aihhh,,keadaan dalam gambar tu nmpk cam serius jer

+dieabella+ said...

hazwan17: slh abg aku jugak..tp xyah la nk oversgt...menyampah gile..hoho

shafmechy:tau xpe...menyebok jek..

mustaffa khairul azzam: xkesah la sape yg slh...janji bende leh setel ngan baik...kan..sedare yg over sgt...

myzone~theun4given: alhamdulillah...=)

☺☻☺☻☺☻: perli eg?mmg btul..pkcik tu ok..jz sedare yg lebih2..hoho

thomas: aikk singgah jek ke?=p

bella: lau ikutkan hati mmg xberani..tp tula..satu keperluan hidup..=)

burp: alhamdulillah sume selamat..

otakku otaku: ayah ok jek...hehe..mmgla..seram nk naek kete lg...

apan: bahaya la pakai moto...langgar sikit jek da terpelanting..nsb baek abg aku da brek mase tuh...hoho

wanie: ade...tp rugi lau claim insurans..

apik pehe: kete jek serius...org sume selamat...xde luka pape...=)

zures said...

Alaaa hilang dah cun kereta tu...

apeXogamY said...

lepas ni kalau naee kete, slow2 je kalau trauma..dalam 30km/j.hehe.
patah kak ok lagi daripaada leher..
hope kete ngan pakcik tu cepat sembuh.. :)

ysl_eija said...

dah salah tu ngaku la salah..aku pun penah berlanggar, aku salah, aku minta maaf n ganti rugi dia..ape punya manusia la..

p/s: hidup ini biar kita susah..tp jangan menyusahkan orang

impish_yatie said...

ish..blom pape da trauma ke???rilek ar weyh..ko bru dpt lesen kot..jgn pk kn sgt trauma tu..ok??;) lps ni hati2 je..jgn takut sgt...;)

caliph shuriken said...

pak cik tu senyum?!.. dlm ati dia maybe tgh risau sbb bw motor xde lesen kot...

+dieabella+ said...

zures: nsb baek tuan dia xde pape...hehe

apexogamy: 3okm/j bila taun nak sampai?hehe

yati: ok2...=)

caliph shuriken: pkck tu senyum sbb dia slmt...=)