Thursday, March 3, 2011

kepada sume penunggang motosikal...sila beli kereta ye...


aku nk seru kepada sume2 yg bawak moto tuh...
g la beli kete...xpecially yg da keje...
xyah beli kete besau2...
beli kete viva pon jadikla..
one day mesti korang akan kawen kan...
one day mesti korang da de berbelas2 anak kan...
xkan korang nak sumbat anak ko kat dlm bakul kot...
xsalah beli kete awal2 k..
bukan ape...ni sume pasal keselamatan...
bila dgr ade xcident jek...
mesti mlibatkan moto...
aku kesian la...
ari tuh ade moto tuh dok cilok2...
tetiba bertentang dgn bas yg aku naek...
naseb baek driver bus sempat brek..
lau x da tbaring bawah tayar da...hoho


notatangan: jom jalan kaki...lagi selamat...dpt menyihatkan badan lagi tuh...=)

14 comments:

BuLat i2 CirCLE said...

thx ea prihatin..sy bru xcdnt mngu lps..hak3

kulop ludin said...

betul tu, zaman la nie.. mudah nak beli kete...

intan.maisarah said...

ish bahaya

apik pehe said...

aisehh..xder duit lg la bella..mahal tu sebuah kete..hehe..pastu nk wat hantaran kawen lak..kalo ppuan ader dip,rm5000..kalo dia ader dgree,rm10000..mati aku kalo dia ammik master nga phd..hahaha

APAN said...

amboi2...mmg kene kat kepala aku la entri ni...
semua org yg da keje nak pkai kete kot...
aku lom ade rezeki lagi...
tpi kalo yg pndai pikir jauh lagi x pikir nak beli kete dulu kot...
ade yg cri rumah dulu...
:)

+dieabella+ said...

bulat i2 circle: yeke?nsb baek xde pape...g beli keet cpt...hehe

kulop ludin: kne pndai manage duit kite...=)

intan.maisarah: tau xpe...sgt bahaye moto nih...

apik pehe: ape susah...g kawen ngan bdk amik pmr jek...leh bincang 2k jek kot...=p

apan: g beli cpt la..bg aku umah tu kendian pon xpe..b4 kawen dok umah sewa..nti da kawen br g beli umah...stuju x?hehe

Cik Yana said...

Ari tu gi kelas KPP kan, cik Yana kena bebel dengan cikgu tu sebab cik Yana tak nak amek lesen moto. Cik Yana nak amek lesen kete je. Sebenarnya cik Yana takut bawak moto sebab peratusan kemalangan tu tinggi. Huhuhuhu~

+akufobia+ said...

go kerajaan malaysia.kami mahu public transport yang efficient.

APAN said...

haha...lambat lagi kot nak pkai kete ni...
moto pun x khatam lagi ma...

+dieabella+ said...

cikyana: ala aku dlu pon amik kete je...asl lak dia nk bising2...sukati kite le kan...hehe

akufobia: yg lebih banyak...hehe

apan: tp bwk moto tuh dok tepi2 jek tau...hehe

+akufobia+ said...

kalau banyak tapi tak efficient pun tak guna.hee.

perondajaketbiru74 said...

keta pun byk accident gak dowh...

+dieabella+ said...

akufobia:byk dan efficient...hehe

perondajaketbiru74: lau kete xcident...kete yg kemik dlu...lau moto...penunggang dia xde yg cedera dlu...

EDSA's comin said...

hi there :)
have a nice day ^^