Wednesday, February 23, 2011

xpayah baca entri nih


ari nih aku nak membebel panjang...aku bukan saje2 nak membebel ok...tapi aku da xtahan da ngan tekanan2 yg aku hadapi skang...nih kire luahan hati aku...dlm mase lebih kurang sebulan lebih nih...aku da kne submit thesis...gile weiiii...aku xsiap lagi bab 1 2 3....hoho...ok2...aku bkan nak cite pasal thesis yg menyeksakan jiwa tuh...aku nak cite pasal tidur...buat mase skang...mase sgt berharga utk aku...sem nih aku salu kne bangun awal...either ade kuliah kul8 or aku memang berniat nk g lab...so aku akan tdo kul12+...aku bajet aku akan bangun kul6+...aku heran la dengan org yg cakap tdo yg cukup utk org dewasa ialah 6jam...kepala hotak ko...aku rase tdo selama 6jam tanpa sebarang gangguan ataupon tanpa sebarang mimpi br cukup kot...tp aku kne redha...waktu tdo aku skang hanya 6jam...mmg xcukup bg sleepyhead mcm aku nih...fyi...aku bukan jenis yg senang tdo...letak kepala atas bantal da gol...aku kne golek kanan golek kiri telentang meniarap tonggeng pastu br boleh tdo....aku jeles sgtttttttt dgn org yg senang tdo....plus aku jenis cepat tersedar...bunyi ko taip sms pon aku leh tersedar tau x....ni kan pulak ko boleh bergayut mase aku tdo...kompom2 aku terjage...korang bengang x...kalau ko tdo...tetibe ko dgr org bukak pintu locker kreeeekkkk kriioooookkk...bukan skali...banya kali...mmg rase mcm nk hantuk kepala kat dinding kan...pastu bila aku nk tdo balek...aku xleh tdo...kne ulang step2 kat atas tuh...golek golek yg amik mase smpai 1jam br leh tdo...tensen x tensen x????pastu end up dgn xbgn sembahyang subuh...time ni la telinga aku xdgr lgsg bunyi alarm yg kt sebelah telinga jek tuh..nmpk sgt aku letih kan...kesian kt diri sendiri..ampuni dose aku ya ALLAH..aku xsengaja...pastu bla aku bangun...tengok2 jam da 8:19...rase mcm nak menanges boleh x?xdtg kuliah kul8 pagi tadi..nsb baek aku xterlepas utk dtg lab kul9..cepat2 g mandi sume...bila dtg kawan aku cakap ade quiz dlm kuliah td...x ke ko rase nk g terjun bangunan jek???!!!ak sedih sgttt...ape yg perlu aku buat??tetibe rase mcm nak dok bilik single...wat hal sorang2...tetibe rase mcm nak usung tilam g tdo kt koridor...lg aman kot...xde sape nk kaco ko...tetibe rase nak tdo dlm hutan...biau kne makan ngan harimau..lg aman!!!tetibe rase nak cipta satu alat bila ko tdo ko sumbat kat telinga then ko xkan dgr sebarang bunyi sampai ko bangun...aku tensen!!!aku taule dia xbz mcm aku...aku byk field work...aku byk keje lab..aku pening dgn thesis aku...n dia???thesis kne 30pages je???sgt senang ok...so tolong la memahami skit...jgnle wat kepala sendiri...aku hanya memerlukan tdo yg cukup utk aku kekal bertenaga buat keje2 yg sgt tensen tuh..tolonglah jgn tambah tahap tensen aku skang nih....aku xde mase nak layan sume tuh...harap maklum...so skang aku decide aku nak kat tdo bilik dak diea...lg aman!!!


notatangan: sakit jiwa sakit mental...ape ubat???T.T

5 comments:

APAN said...

kesian gak tu...
aku ni pun jenis pygh tido gak...
tpi naseb baik housemate dulu saling memahami...
cume bukan housemate je x phm2...
aku dulu jual topam ma kat hostel...
baring sket je kene ketok pintu...
kalo x kunci pintu dri dalm ade tu sampai dtg kejut aku tido...
semate2 nak topap...
cam la dorang x nampak aku tido...
tp nak wat camne...
aku yg pilih jalan tu...

papepun sobo je la... :)

ysl_eija said...

Jangan biarkan org lain mempengaruhi kita..stay focus n determine yourself.

apik pehe said...

sabar wehh...
g amik air maye dulu..biar tenang..isk3

+akufobia+ said...

habis post ni=3 bab thesis.hee.

+dieabella+ said...

apan: sabau jela...topup rm10!hehehe

dja: i will..=)

apik pehe: baek...=)

akufobia: perli ar nih...cis...nk buat la nih tesis aku..hati jek xtenang selagi xluahkan...hoho