Monday, February 28, 2011

aku xnak jadi BODOH lagi!


dengan ini sy NABILA...
ingin berjanji...
bahawasanya...
mulai saat ini dan tika ini...
sy xnak jadik bodoh lagi...
sy nak jadik orang yg berguna...
sy nak jadik budak nerd...

sebab...
xde sebab utk ko jadik bodoh...
sebab...
bila ko jadik bodoh sume org pandang rendah kt ko...
sebab...
xde satu pon kebaikan of being bodoh...


notatangan: saya STUDENT...bukan STUPID...

Thursday, February 24, 2011

zoo melaka!!


hai sume!!!
aku br balek dpd zoo melaka petang tadi...
sume org ckp mesti aku salu pergi kan..
padahal aku penah pergi time kecik2 dlu jek kot...
trip kali nih aku rase mcm xbape nk besh sgt...
aku rase sebab ktorg xbyk amik gmbar...
pastu sebab sume gmbar aku jadik toya....damn!
pastu sebab dpt tengok haiwan kt sane tp xleh pegang...
xsyok sgt...nak peluk singa!!!
pastu ape pasal la time aku dtg harimau+singa sume tgh tdo..
rase mcm nk g sepak2 jek bontot dorg suh bangun...haha
jom layan pix yg mane ade jek k...=)

nih species rodent yg plg besar..


comey ye dia...nk peluk boleh?=p


yg nih double comey...rase nk bawak balek umah jek...hehe


aku xtau le nih species primate ape...scary..dia pandai sergah org..terkejut..


wif my kosmate...=)


satu2 haiwan yg aku leh pegang...muke kuda nih mmg xde perasaan..hehe


bersame kosmate kosmate yg disayangi....=)


notatangan: esok malam kene gerak pergi mersing pulak...jadik nelayan...hoho!

Wednesday, February 23, 2011

xpayah baca entri nih


ari nih aku nak membebel panjang...aku bukan saje2 nak membebel ok...tapi aku da xtahan da ngan tekanan2 yg aku hadapi skang...nih kire luahan hati aku...dlm mase lebih kurang sebulan lebih nih...aku da kne submit thesis...gile weiiii...aku xsiap lagi bab 1 2 3....hoho...ok2...aku bkan nak cite pasal thesis yg menyeksakan jiwa tuh...aku nak cite pasal tidur...buat mase skang...mase sgt berharga utk aku...sem nih aku salu kne bangun awal...either ade kuliah kul8 or aku memang berniat nk g lab...so aku akan tdo kul12+...aku bajet aku akan bangun kul6+...aku heran la dengan org yg cakap tdo yg cukup utk org dewasa ialah 6jam...kepala hotak ko...aku rase tdo selama 6jam tanpa sebarang gangguan ataupon tanpa sebarang mimpi br cukup kot...tp aku kne redha...waktu tdo aku skang hanya 6jam...mmg xcukup bg sleepyhead mcm aku nih...fyi...aku bukan jenis yg senang tdo...letak kepala atas bantal da gol...aku kne golek kanan golek kiri telentang meniarap tonggeng pastu br boleh tdo....aku jeles sgtttttttt dgn org yg senang tdo....plus aku jenis cepat tersedar...bunyi ko taip sms pon aku leh tersedar tau x....ni kan pulak ko boleh bergayut mase aku tdo...kompom2 aku terjage...korang bengang x...kalau ko tdo...tetibe ko dgr org bukak pintu locker kreeeekkkk kriioooookkk...bukan skali...banya kali...mmg rase mcm nk hantuk kepala kat dinding kan...pastu bila aku nk tdo balek...aku xleh tdo...kne ulang step2 kat atas tuh...golek golek yg amik mase smpai 1jam br leh tdo...tensen x tensen x????pastu end up dgn xbgn sembahyang subuh...time ni la telinga aku xdgr lgsg bunyi alarm yg kt sebelah telinga jek tuh..nmpk sgt aku letih kan...kesian kt diri sendiri..ampuni dose aku ya ALLAH..aku xsengaja...pastu bla aku bangun...tengok2 jam da 8:19...rase mcm nak menanges boleh x?xdtg kuliah kul8 pagi tadi..nsb baek aku xterlepas utk dtg lab kul9..cepat2 g mandi sume...bila dtg kawan aku cakap ade quiz dlm kuliah td...x ke ko rase nk g terjun bangunan jek???!!!ak sedih sgttt...ape yg perlu aku buat??tetibe rase mcm nak dok bilik single...wat hal sorang2...tetibe rase mcm nak usung tilam g tdo kt koridor...lg aman kot...xde sape nk kaco ko...tetibe rase nak tdo dlm hutan...biau kne makan ngan harimau..lg aman!!!tetibe rase nak cipta satu alat bila ko tdo ko sumbat kat telinga then ko xkan dgr sebarang bunyi sampai ko bangun...aku tensen!!!aku taule dia xbz mcm aku...aku byk field work...aku byk keje lab..aku pening dgn thesis aku...n dia???thesis kne 30pages je???sgt senang ok...so tolong la memahami skit...jgnle wat kepala sendiri...aku hanya memerlukan tdo yg cukup utk aku kekal bertenaga buat keje2 yg sgt tensen tuh..tolonglah jgn tambah tahap tensen aku skang nih....aku xde mase nak layan sume tuh...harap maklum...so skang aku decide aku nak kat tdo bilik dak diea...lg aman!!!


notatangan: sakit jiwa sakit mental...ape ubat???T.T

Monday, February 21, 2011

gajah oh gajah!---->PART 2


seperti yg dijanjikan...
nih entri gajah part 2...=)
sume kosmate aku muke burn after balek dpd kuala gandah...
aku rase pas aku balek dpd mersing nanti...
aku da jadik anak negro...harap maklum..
sabor jela...hoho
jom layan pix!


mase gajah mandi...sembur2 air...comey!nak bela sekor boleh?=p


my kosmate yg tgh mandikan gajah...jeles!


nak panggil lubang hidung ke lubang belalai?hehe


gajah berak secara live aku da tengok...pasni nk tengok ular berak pulak..=p


gajah nih nama selendang...kaki dia cacat...


gajah nih pulak name dia siput...dselamatkan di sg siput perak..


gajah nih name dia langsat...suke makan buah langsat kot..hehe


gajah nih kecik lagi...nama dia pandan...


sape cakap aku xberani usap gajah...ingatkan nk peluk belalai dia trus...tp bila pk 2x xjadik la..=p


b4 balek...pose yg terakhir...muke sume penat gile...


notatangan: harap sgt dapat peluk singa kt zoo melaka nanti...cant wait!!

Saturday, February 19, 2011

gajah oh gajah!---->PART 1


seperti yg dkecohkan...
semalam aku pergi PUSAT KONSERVASI GAJAH KEBANGSAAN kat kuala gandah...
my happiest moment ever!!!so far la kan..hehe
one of my impian da jadik kenyataan!
boleh x lepas nih aku nak peluk singa pulak??nak sangattttttttt!!!
tapi nak peluk baby jela...hehe
khamis nih kene pergi zoo melaka pulak...
ari jumaat kene pergi mersing pulak...
ke-bz-an yg teramat...
penat tapi enjoy!!
jom layan pix!=p


focus kat muke aku...kalau boleh nak senyum sampai telinga...haha!


siap lambai2 lagi...bajet model gajah..harus kene penyepak..=p


nih time gajah mandi pulak...


kantoi tlebih pendek...redha..

dsebabkan sume budak letih...
xsume pix yg da upload...
so aku tunjuk yg nih jek dlu...
tunggu part 2 pulak tau...
byk pix yg bes aku nak tunjuk kt korg...=)


notatangan: sila teka aku bangun kul bape pagi td?sape jawap dengan betul ade hadiah...hehe...=p

Friday, February 18, 2011

bermanja dengan lotong di bukit malawati



khamis lepas aku ade field work ke bukit malawati...
bermanja2 dengan lotong...
siyes lotong kat sane sume pandai2...
pandai daripada manusia yg teeeeeeeetttttttttt...
bukan takat pandai...
manja lak tuh...plus gatal nak mampos..haha
jom layan pix!

tolong menolong amalan mulia lagi berpahala...=)


cepat2 cari aku yg mane...ngeee...


see...lotong nih nak kat lelaki jek....siap dok pangku lagi...gatal!


cis!...dgn aku sombong eg...sepak kang melambung...haha!


konfius jap...same species ke nih?haha...messy jangan marah!=p


notatangan: esok pagi2 buta kul7pagi akan bertolak ke kuala gandah pahang...gajah!!!!cant wait!!!!

Thursday, February 17, 2011

BE datang lagi!



tengok tengok tengok....
aku dapat BE baru...
kegersangan blog aku da hilang...yeah!!
sayang nuff laju2!haha
tp skang aku bz teramat la pulak...
sok de exam...nak pengsan sampai lusa boleh x??
kalau korang berminat dgn iklan tuh...klik klik la ok...hehe


notatangan: doakan aku exam tau...(@.@)

Wednesday, February 16, 2011

hantu ngensot

sebijik katil asrama aku mcm nih...


ape kejadah la aku nak tulis pasal hantu malam2 buta nih...
last2 aku yg takut balek nti...haha
nih aku nak cite zaman aku sekolah asrama dlu...
sape2 yg penah duduk asrama mesti sebati ngan cite aku nih..hehe
setiap awal tahun mase mula2 nak daftar tuh...
mesti pakat nak datang awal pagi kan...
sebab???sebab dia nak cop katil bawah...
sume xnak n takut nak tidor katil atas...
yela wei...siling sejangkal jek dpd muke ko(aku tipu)..
kalau gempa ke ape ke ko yg mampos dlu...haha
pastu senior aku berjaya menyetelkan masalah cop2 katil nih...
berdasarkan cite org2 tua...
ade sekor hantu nih spesies hantu ngensot(xtaula eja btul ke x nih)..
hantu nih akan aim org yg tdo katil bawah...
hantu nih xde kaki..n kuku dia panjang...
dia akan merangkak mgunakan kuku dia...
krekk kreekkk kreeekk...(bunyi kuku dia bila kene lantai)
pastu dia akan goyang katil yg dia da pilih tuh..
bergoncang2 la katil tuh...
dia akan goncang katil tuh sampai owner katil tuh bangun n pandang muke dia!wth??
kalau ko buat2 xbangun dia akan goncang lagi kuat...sabor jela!
pastu sume pakat berebut katil atas pulak da...haha


notatangan: jangan lupe baca ayat kursi b4 tidur....hehe

Monday, February 14, 2011

resipi kuih pau daging turun temurun


setiap kali lalu kedai yg ade pau..
mesti aku telan air liur...gulp gulp!
bukan ye xmampu beli...tapi seketul jek da rm1.60...wth!
baek aku g makan nasi...lg kenyang...kite mesti buat pilihan bijak ok...hehe
so mase cuti ari tuh..10x aku cakap ngan mak aku nak buat kuih pau...
mula2 mak aku xlayan...mak aku ajak buat karipap pulak...adoi...
tapi aku xbputus asa...ari2 aku cakap bende yg same...
mesti mak aku tensen kan...haha
mase akak aku sume da balek umah...
dorg la yg mrealisasikan aku puye mengidam nih...
cpt2 aku g taye google resipi kuih pau...hehe
senang gile!!

nih inti dia..kali nih wat inti daging..


tradisional puye..sempat lg aku g tebang daun pisang...asal pulak daun pisang besau tp pau toit jek tuh...sabor jela..hehe


selepas dkukus...xsangka jadik betul2 pau aku nih...maklumle 1st time buat...rupe xpenting ok..janji sedap...=p


resipi aku cilok kat SINI


notatangan: selamat mencuba!=)

Friday, February 11, 2011

lawatan ke MARDI serdang


semalam aku g mardi kat serdang...
xdela xcited nau pon sebab pergi nak tengok gene bank jek...
baru aku tau mardi serdang dlm UPM...
so sempatla usha2 UPM skit...hehe

ex situ conservation..yg nih pokok buah kuning telur..1st time aku dgr..sedap gak buah dia...


gene bank


tiga beradik...bukan aku yg gemok...tp mbe aku yg 2org yg tlebih kurus sgt...jgn salah paham...hehe


bersama kawan2 sekepala sekaki setangan...haha


muke bosan...sila abaikan badan aku yg gemok tuh...


notatangan: nak qada tido 24jam...extra penat..hoho

Thursday, February 10, 2011

perlu ke beli printer??


rinduyee kat blog aku nih...
minggu nih aku bz terlebih...
semalam pon aku sempat bw jap jek..
minggu nih mmg disaster la...
ade 2exam....pastu ade assignment...
time ade assignment ni la tenet buat hal...
lembap mcm kura-kura...
sebenarye aku nak bagi nasihat skit...
bila ko nak print kat kedai print BUKAN cyber cafe...
sila pastikan ko da tau ko nk print yg mane satu...
da le fac aku nih 1jek kedai print...
pastu bila ramai org..kat situ la ko thegeh2 bukak satu2 folder nak cari bende yg ko nk print...
mmg ko kene maki sebakul..harap maaf..
pastu ade pulak spesies yg kejam...
boleh pulak time tuh ko nk edit2 nama+no matrik+siap calling2 lagi...errrrr...
ok yg nih paling kejam...spesies baru dtemui...
boleh pulak ko nk bukak tenet kat situ..
ko pk ko nk bukak tenet pastu print...ko mmg kejam!


notatangan: ape jadi bila manusia semakin hilang sifat keperimanusiaan??

Tuesday, February 8, 2011

Quotes of the day



Couple years ago , they do a survey about married couple who have the most divorced rate. Couple who lived together before married had the higher rating; couple who is arranged married had lowest rating. So it was said that arranged married last longer and better.


ulasan: ade betul jugak kan..tapi relevan kah utk zaman sekarang??tapi ade ke org praktik kan lagi??tapi dulu kan selalu jek mak bapak yg aturkan xpenah jumpe pon....tapi bahagia jek sampai sekarang kan...tapi aku pon kalau boleh xnak la kot...sebab kite xkenal org tuh cmne sume kan...tetibe nak kawen nak tdo sebantal..apehal??haha...tapi mak aku memang da cakap..g pilih sendiri...hehe...tapi kan kalau dijodohkan ngan laki yang ALIM+EDUCATED---->phD holder ke+ENSEM....ape salahye kite terima kan....hahahaha...dan2 cakap jodoh tuh ALLAH yg tentukan...tapi REDHA ALLAH tu kan terletak pada REDHA ibu bapa----->ustaz love yg cakap...hehe

Sunday, February 6, 2011

gaya hidup budak 3rd year


bella: korang nak g ane pas class nih??
aina: aku nak g lab...
azizil: aku nak g jumpe dr F...
yuz: aku nak g lab gak..
bella: aku pon nk g lab gak..tp jomla makan dlu...(tsengih2)
yuz: jom2...
bella: pas g lab kite g lepak kt library nak?
yuz: ok...leh gak cari buku...
bella :(msg)diea ko kat ne?
diea: kat lab le...nape?
bella: jom turun makan...jmpe kt kafe...
diea: jgn makan dlu...tgu org!

sila bayangkan masing2 dok usung lappy yg berat nak mampos tuh plus dgn buku2 rjukan zaman tok kadok yg bhabuk+berat gile...memang kehidupan is completely miserable when u r 3rd year!!

notatangan: hargailah mase anda semase 1st year o 2nd year at U...plz enjoy sepuasye!!!haha

Friday, February 4, 2011

we are special....=)


group twins club----> bukan utk sume org!=p


ramai yg xtau lagi aku nih kembar ngan dak diea..
aku da pernah wat entri dulu...
so kalau korang perasan ayat lebih kurang same ke...sila abaikan ok...hehe
baru2 nih..kosmate aku de invite masuk group TWINS CLUB...
bes gile...skang nih ktorg tgh share2 pix masing2...
sume excited jek..
ramai yg plan nak wat union sume twins...
bunyi mcm gempak jek kan..haha
so sape2 yg ade kembar...sila menjoinkan diri anda!


notatangan: bes ke jadik kembar nih??-----> soalan cepumas...agagaga

Tuesday, February 1, 2011

followers...ko kesah aku pedulik hape??


aku memang pelik la...
napela ramai orang dok kesah sangat ngan followers aku tuh...
kalau boleh bagi follwers tuh kat ko...aku boleh bagi la...
fyi...aku xpenah pon nak paksa2 org...
sila folo sy balek------>aku xpenah tulis cmnih...
arituh aku buat GA pon...aku cakap JANGAN folo...
n sori 4 those yg ajak aku tukau link or folo them back...
aku memang xfolo blog yg aku xminat gile2...
sebab once aku da folo ko...
it means every minutes aku bukak blog ko...
pastu ko xyah la nak 'concern' sgt pasal blog aku...
yg ko sebok2 pasal bil komen pastu nk compare ngan folowers aku tu nape hah??
taule blog ko tuh hebat...otai la konon..huh!!
aku xde AURA hebat mcm ko tuh...
ko hebat..ko hebat...ko hebat...clap3!
da puas hati??
oh ye...plus utk puaskan hati sume org...
aku da sorok follower widget aku...
sape jumpe meh aku bg 20sen...hehe


notatangan: yeay....ari nih nampak matahari!=)