Friday, January 28, 2011

4 benda....


nih adalah 4bende yg patot korang pk2 kan utk blog korang...
sebab blog bukan untuk diri ko sendiri jek...
so keselesaan pembaca tuh amat penting ok..hehe

1- widget music
kalau ade blog yg pasang widget music nih...xkesahla yg leh pause ke x...aku mmg susah nak melekat lame2 kat blog tuh...sebab ape??sebab aku bese BW sambil dgr lagu kt winamp/hotfmonline dll...bila yg ade music...aishh...da bunyi 2 3 lagu kat telinga aku...tpaksele aku tutup blog tuh..tapi ikut pendapat masing2 la kan..ade yg suke xpela kan..aku cakap dari segi keselesaan pmbaca yg sama jenis cm aku...heeee...

2- chatbox
kebanyakkan blogger gune shoutmix atau cbox kan...aku prefer shoutmix...senang..tapi cbox pon ok gak...yg aku perasan skang nih...da byk jenis lak chatbox nih...pelik2..kadang2 susah nak tinggalkan jejak..bila aku msk link...dia suh gune http la bagai...pastu xleh nk post la..mcm2...

3- ruangan komen
skang nih da ramai wat ruangan komen yg boleh reply tu kan..bes kan...tapi agak susah utk org buta it mcm aku nih...aku xbape nak geti...jap suh masuk kan email...jap suh masuk link pulak...pastu bila aku post..xde lak aku punya komen..pelik aku...n beseye aku akan ingat mane blog yg senang nak komen mane yg x...kalau yg senang jek nk komen tuh...salu jek aku komen2 entri beliau..lau yg susah tuh...pk 2 3 kali br aku komen...

4- font
font nih sgt penting utk pembaca blog kite...biarlah tulisan tuh jelas dan warna yg sesuai...ade yg kecik nau tulisan dia tuh...nak suh gune kanta ke ape...sakit mata aku nak bace entri beliau..tapi jgnle besau nau plak..agak2la kan...

bila orang selsa bace blog kite..
insyaallah dorang akan datang balek..

notatangan: hepi holiday sume!!=)

12 comments:

Ustaz Love said...

salam..

yg no. 3 tu biasanya ada owner's approval.. tu yg tak muncul masa tu :D

nelly said...

i like ..
=)

azhar said...

ya betul

zerotech said...

tak payah pakai kanta pembesar.. tekan je ctrl dgn +.... hepi holiday

Mama Zharfan said...

me paling tak suka blog yg ada widget music tu--sgt mengganggu time me BW :)

jom join Heartbeat!

impish_yatie said...

like this..;)

+dieabella+ said...

ustaz love: kdg2 yg xde pon xmuncul jugak...hehe

nelly: thanx...=)

azhar: =)

zerotech: boleh eg?br tau...hehe..thanx..

mama zharfan: kite serupa...=)

yati:thanx bebeh...hehe

hani osman said...

Hee,thx 4 sharing.good information :D

caliph shuriken said...

trasa nk remove #1 tp x skrg.. apa2 pun dh prepare button pause, huh...

latest en3: ~ 10 saat saja ~

+dieabella+ said...

hani osman: same2...=)

caliph shuriken: ala ikut diri sendiri..ade org suke ade lagu dlm blog...it depends...=)

caliph shuriken said...

lagi pun, ada blogger suka sggah dgr lagu full house kt blog sy.. dia x bg remove ar, hikk...

LittLeMyRsHMaLLoW said...

iya !
betul-betul !
sume betul..sependapat...
hehe=)