Thursday, December 15, 2011

WISHLIST 2012!

1st time aku nak wat wishlist nih...buang tabiat jek raseye...haha...aku kan da keje...so boleh berangan lebih sikit...aku da pk beberapa benda yg aku nak beli...jom layan!

1- kereta...wajib!


bila da keje nih...wajib la ade kete kan...skang nih aku gune driver jek...aka abg aku...hehe..xsabau nk beli kete sndri...rase2 ye plg berbaloi lau aku beli persona kan...ke saga flx se...mane2 jela...janji harga ok...

2- nak keje gov boleh x?




sgt sgt penat keje skang nih....aku harap taun depan aku leh dpt keje gov...kpli ke jabatan ke...mane2 jela...janji gov...gaji berbaloi...hidup kompom2 stable...


3- handbag/purse/baju yg branded


mase zaman study dlu...kalau beli barang pape..mst beli yg murah2 janji cantik...so aku harap pas da keje nih...boleh la nak beli barang2 yg berjenama skit...hehe..nak shopping sepuas2nya...enjoy!!!


4- akhir sekali...aku harap dalam masa 2tahun nih...aku da dpt keje yg tetap...hidup da stable...insyaallah...fighting!!!

Align Center

Sunday, December 11, 2011

hari hari keje...!

mmg xbes gile bila ari sabtu pon kene keje...half day...penat wei...cuti 1ari jek...mmg xde life...esok da kene keje balek...grrrrrrrr...skang nih aku redha da dgn persekitaran keje aku...bes ke x bes ke...aku telan jek sume...paling lama aku rase aku keje sini sampai 6bulan jek kot...kalau aku dpt keje tempat laen...kompom2 aku blah...aku xpaham la dgn org yg salu nk jatuhkan org laen..kondem sana sini...xyah la nk gigih sgt nk jatuhkan org laen...bknye ko dpt jadik tan sri pon kan...choi sgt...suke menambahkan dose+ wat keje sia2...aku tau ramai yg xpuas hati dgn position aku...ko pk aku heran sgt ke wei...lau ko nk sgt amik la...tp kene amik degree dulu la kan...bwerkkk!cepat la nk keje gov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, December 2, 2011

gile sentap!

br aku tau nape org suke cari keje laen...sob3...sedih wei...br 2hari keje...aku da nanges...hoho...ko bayangkan bila org bawah hina ko?weiiiiii tau le aku nih pendek xde pengalaman keje...ko ingat ko bagus sangat ke hah!!!!!go to hell!!!!!!!!!bila ko da tau position aku br ko nk sebok mtak maaf ckp tu gurau jek...gurau kepala hotak ko smpai nk tinggi suara ngan aku....aku pk ko tu org tua jek tau x...aku geti lg nk hormat org tua....aku da xnak tengok muke ko lg bangangggg......masuk opis nk sengih2 kt aku pehal....org gila yg xgeti hormat org lain...ko geti hormat org yg lebih bgs dpd ko jek...spesies ape tah ko nih...tula mak bapak antau g sek ponteng jek keje ko...geramyeeeeeeeeee...yg aku stress lg pasal bos aku tu bengis gile...mcm nk makan org...leh kira br bape patah perkataan yg aku ckp ngan dia...br ingat nk rehat dpd cari keje....terpaksa aku cari2 lubang yg lain jugak....nk msk gov!!!!!!!!!!!!!!!tp opismate aku sume baek2 gile....sume gile2...syok gile...dorg jela penawar aku...kla...da puas mengamuk...salam...T.T

Monday, November 28, 2011

dunia pekerjaan is so scary!

pejam celik pejam celik...ari khamis nih bersamaan 5 muharram 1433H bersamaan 1/12/2011 aku akan stat keje...neves gileeeeeeeeeeee...mak aku byk kali pesan suh doa banyak2 mohon dpt bos yg baek + collegue yg baek2...well aku mmg berniat nk keje lame skit...kalau smpai bila2 pon aku xkesah...sbb nih mmg bidang aku minat aku...aku harap aku xkene bancuh teh mase 1st day tuh...tapi kene tunggu 6bulan confirm...tapi mcm2 kan boleh jadik...harap2 aku dpt confirm...hohoho...lagi satu masalah...aku xde kete...utk 1st month nih mmg aku harap abg aku anta n jemput aku keje...tp bln12 nih abg aku kawen...mst pastu dia sebok ngan bini dia lak...mst dia xlayan aku da...sob3...nk beli kete pon satu masalah jugak...aku nk kene kumpul dpayment dlu...kalau aku nk beli pesona ok x?sbb aku tgk kt forum rmai ckp proton servis nih kurang...mcm2 mslh...i wish i could buy toyota cars....telan air liur jela...4 the time being...aku nk bace beberapa jurnal bkaitan dgn buaya....da keje pon kene study ke...adoii...jom share2 pengalaman korang 1st day at work+nasihat utk budak yg br nk bekerja nih...hehe..takuuuttttttttt!!


notatangan: doakan aku bekerja dgn baek k...=))

Tuesday, November 22, 2011

I'll be missing U (part 2)


jom layan pix murid2 aku...
personally aku rase lg senang ajau bdk sek menengah dpd sek rendah...hehe




















Friday, November 18, 2011

I'll be missing u!

semalam merupakan ari terakhir aku mengajar...
byk pengalaman yg aku dpt selama sebulan lebih aku jadik guru ganti nih....
bz gile wei jadik cikgu skola...
n ari khamis result UPSR keluar kan...
prestasi sek aku menurun...
2org jek dpt 5a...
tp 7 org dpt 4a..
syg gile kan...xpela...xde rezeki...
sbg guru ganti drjah 6 dedikasi...
2 org bdk kelas aku dpt 2a 2b 1c...
im so proud of them...
in fact bdk kelas 1st pon ade dpt result teruk dpd dorg...hehe




the boys...some of them mmg pandai...cuma malas jek...



bdk kelas aku...6 dedikasi...wishing u all the best in your future undertakings!


notatangan: next entry aku letak lg byk pix..skang nih tenet lembab mcm siput...adoi!

Wednesday, November 16, 2011

alhamdulillah...aku da dpt keje!

alhamdulillah...aku da dpt keje...tghari td dpt call...kt taman buaya melaka...post PENOLONG PENGURUS BESAR TAMAN BUAYA...aku rase mcm nk pengsan jek...xpercaya weiii...hahaha...ari tuh aku dpt 2nd interview n jumpe sndri ngan big boss tmn buaya...sempoi jek boleh borak2 ngan dia...I think I did well...hehe...alhamdulillah...setelah berbulan2 aku cari keje...da bape banyak duit da abis...da bape banyak aku print resume...da bape tempat aku pergi...da 6 interview aku pergi...da bape kali aku cuci gambar passport...it's worth it...stress gile wei cari keje...stress pegang status penganggur...ramai ckp 'aikk ade ijazah pon xdpt keje lg ke'...aku ade ijazah...ko ade??xde kan...so shut ur mouth...xpe2...be humble...org yg berilmu sntiasa merendah diri kan...kepada kawan2 yg still cari keje...usaha usaha usaha...terjah jek mane2 company wlpon xde jwtn kosong...suh they keep ur resume...xpe xrugi pon...mane tau de rezeki in the future kan...jgn putus harapan dengan RAHMAT ALLAH...rezeki kite di tgn ALLAH...doa byk2...kalau ade mase free...bace alQuran...wat smbhyg hajat...insyaALLAH ade rezeki yg ALLAH sediakn utk kite...tunggu mase yg sesuai jek ok...yg penting usaha...kalau xde usaha xde la hasil ye kan...FIGHT 4 YOUR FUTURE!


MAK!!!ORANG DA DAPAT KEJE!!!ORANG DA DEWASA!!!ORANG DA JADIK WANITA BERKERJAYA!!!DA BOLEH KAWEN!!!HAHAHAHA

Monday, October 31, 2011

pening kepala!!


skang nih aku bz gile...
da nak akhir tahun nih lg byk bende kene setel...
sikit2 nama aku yg naek...

nabila..da key in markah?
nabila...nape xg bengkel?
nabila...da kumpul duit buku teks?
nabila....minggu depan awak bertugas...
nabila...da kumpul sume markah?
nabila...awk kene jadik ajk ***** tau...
nabila...awk kene jadik ajk #### tau...
nabila...awk guru kelas 6d kan...
nabila...jgn lupe kira buku kedatangan...
nabila...tlg isi nama utk sijil2 budak...
nabila...nti kene buat analisa peperiksaan tau...
nabila nabila nabila nabila nabila...


br 3minggu aku jadik guru ganti...
aku rase aku da kene migrain da...adoyai!
tp yg paling syok bila jadik cikgu nih ialah dpt balek awal...
balek sek jek trus aku terbongkang tidur....zzzzzzzz!haha


notatangan: ari rabu nih de interview lagi...wish me luck kawan2!=)

Monday, October 24, 2011

hukum memandulkan kucing...

da lama aku xbuat entri yg berilmiah sikit..
so kali nih aku nk cite psl hukum memandulkan kucing..
mase aku intern kt jbtn veterinar...
aku ade attend seminar pemandulan kucing...
mase tuh pon dorg de argue psl hukum memandulkan kucing nih...
ramai yg berpendapat bahawa kalau da mandulkan kucing...
kucing tuh hilang trus keinginan sex...
jgn trus nk jatuhkan hukum...
kite kene tahu prosedur+faedah+akibat dpd sesuatu perkara...
jgn ikut sedap mulut jek...

harus memandulkan kucing
mmg ade percanggahan pendapat dpd ulama2...tapi JAKIM pernah mengeluarkan kenyataan pada tahun 2002 :

Bahawa mengembiri binatang kesayangan seperti kucing atau anjing hukumnya adalah diharuskan dengan sebab-sebab tertentu iaitu bagi menjaga muslahat ummah.(FelineMalaysia.com)

bagi sesiapa yg ingin mengetahui hukum dgn lebih lanjut...boleh menghubungi mana2 ustaz/ustazah yg berdekatan...=)

faedah memandulkan kucing
ramai yg nak kucing dorg gemuk gebu manja...satu jek cara dia...mandulkan kucing tersebut...mase aku intern...kucing2 yg gemok dtg kt klinik tuh sume da mandul...manja gileeeeeeeeee....

prosedur mandulkan kucing
setiap vet ade cara masing2 nk mandulkan kucing nih...tp basic steps still sama...bagi kucing betina mmg akan bedah n ikat tiub fallopio..n some vets akan buang trus ovari utk elak dpd jangkitan kuman sekaligus myebabkan cancer...utk kucing jantan pulak just potong dia puye balls kt luar tu jek..5minit da siap...kite bukan nk bodohkan kucing tuh atau buat kucing tu lembab...bila mandul...kite prevent kucing dpd pregnant(kucing betina) n jgn jadik liar (kucing jantan)...keinginan sex still ade...kucing still boleh mating...n kite jgn pk keinginan sex haiwan nih sama mcm manusia...24hrs...dorg ade musim2 ok...mcm jugak pemandulan manusia...ade belajar biologi tingkatan 5 raseye...bagi perempuan ikat tiub fallopio(kekal) n bagi laki pon ade jugak(xigat-->mls nk google=p)..tp yg da mandul pon still ade wat sex kan...

keburukan tidak memandulkan kucing
kucing betina ----> sume pon tau kan...kucing betina nih kalau xmandul...asyik beranak jek keje dia...kdg2 kesian gak...betina sekor jantan 5 ekor...how come?hehe...agaknya kucing betina tu da lali asyik kene rogol jek...kite pon kesian tgok kan...kalau da mandul...kucing betina still kene rogol tp xpregnant...ade jugak kes kucing betina keguguran lahir xckup bulan etc...sama mcm manusia...kite nak selamatkan nyawa kucing tu jugak kan..

kucing jantan ----> mase aku kecik2...suke nk bela kucing jantan..sbb kucing jantan xde beranak pinak senang jaga....tidak sama sekali ye...kucing jantan bila da sampai tahap dewasa/tua...dia akan start kencing merata2 utk tanda kawasan dia...n aku br noticed bila CING(kucing aku) kencing merata2...padahal b4 nih dia pandai berak kencing kt luar umah...br aku paham CING da dewasa...so mmg sgt susah...everytime CING masuk umah kene perhati kan dia...kalau dia kencing jugak...kene mop lap bagai...n skang CING da xduduk umah..sbb keje dia jaga kawasan umah aku + kejau betina...siyes rindu zaman tengok CING maen patung anjing laut+bola dia...ayah aku yg bantah sekeras2nya nk mandulkan kucing...hoho..

harga pemandulan kucing klinik kerajaan
utk harga veterinar melaka
kucing betina = rm60
kucing jantan = rm30
klinik swasta lagi mhal dpd klinik kerajaan...siap ade yg kene overnight...n 4 sure ade extra charges kan...tp lau klinik kerajaan pas da siap tuh da boleh amik trus...n pastu ikut jek arahan2 vet...biarkan kucing tu rehat...

notatangan: korg pk la sendiri n buat keputusan...pet sendiri masalah sendiri kan...jgn sampai jiran2 mengadu psl kucing kite...xpecially yg duduk kt taman...biar kite selesa kucing pon selesa...=)

Saturday, October 22, 2011

gangster wannabe!

ok stop cite psl lelaki ensem itu...
never expect, never assume, never ask and never demand. just let it be.
bcoz if it's meant to be, it will be...=))))
ok nih aku cite psl budak kelas aku...
ade satu kelas nih...4D...
aku kene ajar sains...
budak2 dia nakal gile...
nakal yg macam jahat gile...
baru darjah 4 da ckp sial babi bodoh..
pukul2 kawan..pastu siap ckp 'siap ko lepas balek sek..pecah kepala ko'
aku speechless!
leh x aku nak request kt guru besar aku xnak masuk kelas tuh lg??
aku takut nti dorg tumbuk aku pulak...
aku sedih sebab dorg baru jek darjah 4 da perangai mcm tuh...
da besau nti nak jadik ape?samseng?setan?
aku doakn one day dorg akan berubah....
kalau x mmg xjadik org bila besau nanti...


notatangan: any tips how to handle bdk2 yg mcm nih?

Wednesday, October 19, 2011

he is the one...=p

ok...nih sambungan entri b4 nih....
pasal my crush yg xbape nk crush...hehe
since dia masuk sek aku mase lower six...
mmg aku da minat gile2 kt dia...
dia mmg taste aku...forever n ever!haha
mase tu aku suke tgok style dia...
muke dia+baju dia+rambut dia+janggut dia...
sume taste aku!ensem gileeee!!!
mst nti bakal bini dia cun gilak kan...uwaaaa..
n now aku da keje sama sek ngan dia...
semalam aku TERpandang dia...
xberubah langsung..stay ensem stay charming!!cair!!haha
n arinih aku ade wat bende bdoh depan dia...argghh!
mcm ni ceritaye....
kelas sebelah yg aku masuk tuh bising gile...
then aku tgok jadual shub be dia yg masuk...
dlm hati aku ckp dia nih terlupa nk masuk kelas ke..
aku dgn konfiden ye nk g kelas sbelah bajet nk suh budak panggil dia...
sekali dia da ade dlm kelas tuh..
aku pandang dia..dia pandang aku...
dia terkejut aku lagi terkejut..bodoh gile!
rase mcm nk hantuk jek kepala kt dinding...arghh!
aku da nak lupe da kat dia da....
nape dia tetibe mucul balek dlm hidup aku...whyyy?
gile meroyan sorang2...
kalau la dia tau ape ade dlm hati nih??=))))))
(AYAT NK KENE PELEMPANG)


notatangan: hati terseksa...=p..gedik nk mampos...haha

Thursday, October 13, 2011

my crush.....=p

sebenarye ade satu rahsia aku nk bocorkan kt korang sume...
smlm aku ade buat entri aku dpt jadik guru ganti kan...
mase aku daftar diri kt pejabat....
aku jumpe senior yg aku minat mase f4 n f5...terkejut gile!!!
dia pon tkejut tengok aku pandang dia nampak mcm pandang hantu...hahaha
siyes maluuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!
dlm hati aku cakap...ya ALLAH...nape mesti sek sama ngan dia...whyyyyyyyyyy???
n bende yg aku paling malu ialah aku ade fb dia...damnnn!!!
aku rase cm nk remove skang jek...
tp nmpk sgt pulak aku minat dia kan (skang da xminat da)...
argghhhh mmg nmpak stupido skang nih....
da 3hari aku ngajar kt sek tuh...
tempat dia kt blkang aku....
selamaaatt sbb aku xyah pandang muke dia...thanx god!haha
sepatah haram pon aku xde ckp ngan dia...
padahal ngan cikgu laen pon aku xckp sgt pon...hahaha
n dia pon jenis laki yg malu2...hehehe
n tadi aku nk masuk kelas...
demm lg skali...dia yg dalam kelas tuh...
pastu mse nk exchange kelas...
he said something raseye...
tp aku trus masuk kelas xpandang lgsg kt dia...hahahaha!
nampak bodoh gile kan......argghhh!!
rase mcm nk terjun banggunan jek skang!!!
aku harap sgttttt dia xkenal aku langsung!


notatangan: sape2 yg ade crush...sila duduk diam2...pandang dari jauh jek ok!

Wednesday, October 12, 2011

teacher nabila...=p

semalam aku dpt call dpt jadik guru ganti smpai cuti sekolah nih...
pastu trus amik surat trus daftar kt sekolah...
terkejut gile bila tetibe kene daftar diri...
xbersedia langsung!
so semalam byk GPK1 yg ajar aku mcm2 tunjuk tempat aku sume...hehe
da le banyak subjek yg aku kene ajau...
english+PJ+PK+Kajian tempatan+science..
arinih baru aku masuk kelas....
macam2 perangai ok!
baru 1ari mengajar...suara aku da xde...adoi!
mcm2 soalan budak2 nih taye...
yg paling sentap sekali..
'cikgu....tinggi cikgu berapa??'
aku jawap senang...saya bagi awak markah C nanti...nak??hahaha...


notatangan: sakit tekak....hoho

Monday, October 10, 2011

interview kali ke2....


sejak aku da abis blaja nih...
ni br kali ke2 aku interview...
ade 3 interview aku tolak...hohoho
kali nih interview kt ukm kl jabatan anatomi...
lab assistant jek pon...
awal2 lg dorg inform aku nih bkn gaji basic degree...
aku ckap xpe sy nk dtg jugak...haha
dpd aku keje bodoh2 kt kilang pape tah...
baek aku keje yg bidang aku jugak la kan...
at least boleh aku penuhkn resume aku nti...hehe
aku puye konfiden ckp ngan my family aku sorg jek yg interview nti...
sbb puan tuh sdri yg call cite mcm2 ngan aku...
so bajet aku sorg jela...
interview kul10 pagi td...
sesat kt kl...pusing2 kt situ jugak...
padahal kt situ jugak la ukm kl...adoii!
kul940 pagi aku smpai...
sampai2 mak aihhh....aku kire da 8org tmsuk aku...
da le aku xprepare pape...
yela post lab ass jek kan...menyesal!
kt situ jugak aku pk ape yg aku nk kelentong kt dlm nti..
pastu de dtg lg 2org budak...ciss musuh aku da bertambah!
trus badan aku da shaking...
bila sorg da lepas...aku taye...bm ke english?
dia cakap ala bm jek...borak2 jek...
adoiii...aku da susun yg english puye...
trus aku translate ayat karangan pulak...
bdk2 laen rmai yg 30min 20min 15min...
bila tiba turn aku...
pung pang pung pang pung pang....
5min jek!!sedihhh sedihh...
xtau la dpt ke x...
aku da cuba sebaek mungkin...
lau ade rezeki...adela melekat nanti kan...
fighting!!!!


notatangan: jangan putus harapan dengan rahmat ALLAH...=)

Tuesday, October 4, 2011

buncit hilang!



buncit nih kucing aku...
da seminggu da hilang...
mcm xcaye jek buncit da hilang....
xpuas lagi maen ngan dia...
dia nih kuat gile tdo...20jam sehari..
lau usap2 dia tgh tdo...
trus dia bangun g tdo tmpt laen...hehe
dia nih panas baran...
lau dia baran jek...dia mesti menyondol2...haha...
dia sondol sampai ko mtak maaf kt dia...hehe..
ekor buncit kontot dan bulat...comel sgt!
rinduyeeeeeeee kt buncit....
ari tuh CING(my other cat) gaduh ngan buncit...
yela sbb buncit da nak jadik kucing jantan dewasa...
so maybe CING rase terancam...
kdg2 buncit tkt nk balek umah...
tu ke sebab buncit hilangkan diri???sedihyeeee...
akak aku siap ajak sbhyg hajat same2...sob3...
ayah aku da cari 1kampung da..T.T
masih mengharap buncit dijumpai...


notatangan: rase macam hilang anak jek....sob3

Thursday, September 29, 2011

nikmat ALLAH....=)

dpd td aku keep saying alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah....akak aku dapat full scholarship wat phD kt overseas..!!!!!!!!!!boleh pilih mane2 negara except UK...hehe...akak aku tunggu result nih dpd bulan 4 kot...nak nanges boleh x??hahahaha...hepi sgttttttttttttt....ayah aku speechless...mak aku da sebak da...hehehe...im soooooooooooooooooooo proud of u!!

dear SITI KHADIJAH BINTI ABDUL KARIM....ko da jadik org kedua yg pecah tradisi keluarga kite pergi study luar negara...u deserve it!!!!mak ayah bangga gile ngan ko..!!!org pon tumpang bangga sekali...hehehe...luv u!!!

Tuesday, September 27, 2011

IJAZAH SARJANAMUDA SAINS DENGAN KEPUJIAN (BIOLOGI)

alamdulillah...
da selamat berkonvo...


tribute to ABDULKARIM BIN MOHAMED SAAID DAN SALIHA BINTI ABU...this is all 4 u...just 4 u!


banyak gile pix nak share nk korang sume...
sila tengok sampai muntah!
baru perasan xbyk pix ngan mak n ayah...
xpe2...gambar studio ade...xsabar nk tengok!=)



koleksi bunga...thanx mak!



neves gile!Yang Mulia Tuanku n9 turun mase sidang aku...so lucky!



muke berlagak gile!hahaha



b4 masuk DECTAR...




sume budak2 animalista!korang mmg bes!



ngan dak diea dekat pintu masuk ukm...




my besties at ukm..thanx korang layan perangai aku yg bengong nih...=p




again..go go budak haiwan!hehe



dak diea+my sis+aku...3beradik konvo...mak aku siap sebak...syg mak!



UKM...mengilhamkan harapan,mencipta masa depan!



ngan mak n ayah...time ni lah angin nak sempoi2 bahasa...adoi!



ngan ayah dekat pintu gerbang UKM...



keadaan dalam DECTAR..


notatangan: tengah tunggu gambar studio+gambar photoshoot...!



Wednesday, September 21, 2011

air mata.....T.T

semalam aku dpt surat temuduga...perbadanan taman negara johor...jwtn PEGAWAI HIDUPAN LIAR G41...siyes hepi xterkata...rase bersyukur sgt...TAPI bila tengok tarikh sama ngan konvoaku..hari isnin nih kul2petang...konvo aku belah pagi...down gile!!aku g tipon tmn negara johor...encik tu ckp pegawai tu xbg tukar tarikh...n encik tu ckp suh mak jek naek pentas...mane boleh...konvo SEUMUR HIDUP skali kot...then encik tu ckp ni rezeki tuhan nk bg...mmg nk gune ramai org...encik tu pesan nti pape hal call so that dorg leh inform kt pegawai cpt2...mak ayah aku suke aku dpt temuduga nih...well org tua2...dorg igat pegwai tuh da besau sgt jek...hehe...tp abg aku simply boleh ckp xyah pergi...hey ko sapenk bg aku pergi ke x...dia ckp mcm xde keje laen jek kat dunia nih...sedey aku wei...menanges teresak2...aku xpenah susahkan dia...nape nak menyebok pulak...dia tau x aku dpt jwtn ape????...tensen!!!!!!!!!!!!!!!!!!aku xberenti2 nanges semalam...aku pk apela dugaan yg ALLAH nk bg kt aku....nape byk2 tarikh dpt tarikh sama ngan tarikh konvo aku....tolong lah bg aku PELUANG...peluang nk g temuduga tuh...plzzzzzzzzzz...aku xkesah dpt ke x...janji aku nk kumpul pengalaman...T.T...nape jadik mcm nih....T.T....then akak aku suh sbhyg istikharah...aku xberenti bace ayat nih...akak aku yg ajar...


اَللھُمَ خِرۡلیِ وَا خۡتِرۡلیِ
"YA ALLAH...BERLAKU BAIKLAH TERHADAPKU DAN PILIHKANLAH UNTUKKU"


skang nih aku mcm redha jek...td aku call again taman negara johor...org laen yg pick up...puan tu ckp pegawai xde hari nih....cube try call esok...puan tuh ckp ade 2 3 org tpon ade hal jugak tp kami pon xleh sesukahati tukar tarikh sebab surat sume da bg kt org laen....esok aku nk try call lagi....wat muke xmalu jek...aku akan berusaha sampai mmg btol2 xde rezeki aku...kalau betol xleh nk tukar ari senin tuh...mmg aku xboleh pergi...korg bygkan dr bangi ke JB...plus jem...xboleh...adik aku beriya ckp dia boleh drive...tp aku paham tkt dia letih...aku xnk bahayakan sesape lak...ya ALLAH...bantulah aku...tolonglah bg aku peluang...yg paling aku terkilan sekali...I did a research psl rusa tuh...tuh yg nak sgt aku tjuk mase temuduga tu nti...aku nk tunjuk jurnal yg aku buat..T.T....KALAU KORANG JADIK AKU...PE YG KORANG BUAT?


notatangan: I wish for miracle to happen....T.T

Tuesday, September 20, 2011

demam sejuk

nih malam semalam puye cite...
aku boleh terjaga dpd tdo sebab 1badan mengigil...
padahal kipas bukak satu jek...
pastu aku bangun g tutup kipas...
pastu g tdo balek...
pastu terjaga lagi..
mmg da xtahan sejuk gila...
terus aku bukak lampu g pakai sweater pergi dapur makan panadol....
pastu tdo balek...
pastu terjaga lagi sebab badan da lencun basah berpeluh...
pastu aku bangun g bukak balek kipas...
bangun pagi kul11...
rase badan da makin sehat...
pastu trus siap2 meneruskan pencarian mencari kerja...


notatangan: harap2 badan sehat sampai hari konvo...banyak urusan perlu diselesaikan...

Saturday, September 17, 2011

PRE convocation...excited state!

semalam aku g bangi...
amik jubah...
kul845pagi aku da tercongok nak beratur...
yela aku nih pendek kementot...
haruslah nk berebut size S kan...
alhamdulillah dpt jugak size S but still kene kelim...sob3...
sempat lagi aku+dak diea+my sis posing dgn jubah...hehe



kt air terjun ukm...lokasi wajib utk berposing...=p



alhamdulillah...3org sekali konvo..gempak habis!=p




sempat jumpe my kosmate...sume excited melaram ngan jubah...hehe




with my other sis...dia pon sebok nk pakai jubah...hehe


notatangan: bakal menginap di puri pujangga with my family this weekend...cant wait!!!

Thursday, September 15, 2011

aku terima nikahnya..........

"Aku terima nikahnya si dia binti ayah si dia dgn mas kahwin RM..."
Bunyi mcm sng?
Nah ni makna sbnrnya..

Aku tanggung dosa2 si dia dr ibubapanya,apa saja dosa yg si dia buat,dari dedah auratnya sehingga tinggal solatnya,aku tanggung & bkn lg ibubapa si dia..Dan aku tanggung smua dosa bakal anak2 ku,jika gagal maka aku fasik,dayus & aku rela msk neraka & malaikat Zabaniyah melibas bdnku sehingga pecah..


notatangan: esok balek bangi...amik jubah konvo...yeahhh!

Monday, September 12, 2011

diea da dapat keje!hoyeahhh!!!

ari sabtu ari tuh dak diea dpt interview kt upm...
so aku teman la...ktorg naek komuter jek...
pastu sempat lagi jumpe BOEY...
1st blogger yg aku jumpe...haha
call dia semata2 nak taye surau ktne...penat dia dtg...hehe..thanx!
mmg bertuah sgt dak diea trus dpt keje tuh...
well she deserved it...=)
post RA(research assistant)...
dak diea ckp skang 11project on going...
bz gile!!padan muke dia...hehe


notatangan: harap2 pasni rezeki aku pulak...amin...=)

Tuesday, September 6, 2011

samsung corby II


ari tuh aku de wat entri...
nak beli hp br...lollipop...
puas aku taye kt sume kedai...
sume ckp lollipop da xkuar...
n dorg suggest aku beli corby...
dlm seminggu gak kot aku wat research skit psl corby nih..
kt utube ramai yg komen bes2...
then aku mls nk pk lagi...aku beli jela...



presenting my new hot bf!!haha

harga aku beli rm299+rm20 2GB...
since harga dia murah..
aku x expect corby nih perfect mcm iphone4...
tp aku betul2 xsangka...
corby II memang besssssss gileeeeeeeeeeeeeee!!
sampai skang aku xberenti lg nk explore...
touch screen dia pon ok...
adik aku beli SE experia...
n aku tgok function lebeh kurang jek..agagagaga...
so far.......no regret at all!!!
aku nk suggest sape2 yg ade bajet ciput mcm aku...
try pakai corby II...memang berbaloi!!!


notatangan: sambung cari keje...di manakah kau!!!

Saturday, September 3, 2011

hari raya 2011


taun nih rase mcm xberaye sgt...
ramai nau dtg raye taun nih...
penat melayan tetamu...
so pix pon skit jek...sob3



raye ke3 duit raye da abis...



me n dak diea...tema taun nih pink!



me n my sis...kt umah arwah tok yam kt muar...



me n dak diea..kat umah dak mas..



me n dk lina n dk da...bff!



tetibe geng aku de boys kan...erkkk??



kt umah aku...hehe



kat umah dak fa..bakal doc..hehe



kt umah dak da..complete 1geng sdary...syg sume!


notatangan: tu jela umah yg aku g beraye...sedih kan...nak raye!!!!!!!

Sunday, August 28, 2011

LIMITED EDITION...HEHE!





DI KESEMPATAN NIH...AKU INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR & BATIN...KALAU ADE TERSALAH TERSILAP SEPANJANG AKU BLOGGING NIH...HARAP DAPAT DIMAAFKAN...0-0 TAU...IKHLAS DARIPADA DIEABELLA...=)

Wednesday, August 24, 2011

JOM KONVO!!!


bila ckp pasal staff admin...
mesti darah aku naik...
sume tempat same jek perangai..lembap!!!
semalam br status konvo aku kuar...
da boleh sahkan kehadiran...hepi gilee!!
akupuye turn sidang ke 5...
luckily same with my sis ngan dak diea...
tp kompom2 akak aku puye dulu...sbb dia master...
n kompom2 mekap aku da cair mase amik scroll nti...dem!
so aku MENYERU kepada sume UKM blogger @ blogger yg dok sekitar bangi...
jemputla datang konvo aku nti...
leh snap pix same2..hehe
n dun 4get 2 bring a gift!=)


klik kalau rabun...=p


notatangan: aku xpenah lg jumpe mane2 blogger...mcmne eg gupe korg?haha

air yang dicincang xkan putus



nih kucing kt umah aku...kucing yang putih tuh name dia dak teh (putih la sgttttttt)...dak teh nih kucing akak aku...aku salu buli dia...hari2 kene tarik ekor ngan aku...hahahaha...yela sebab dak teh nih salu cekau kucing kesayangan aku - cing...yang sebelah anak dak teh nih...name dia buncit aka dak bun sebab dia buncit sgt ok...aktiviti harian buncit nih tidur 20jam makan 3jam main2 1jam...gile bahagia...haha...tengok pix tuh...kucing pon sayang anak dia tau...manusia yg berhati binatang jek sanggup buang anak la dera anak la kelar anak la...mesti binatang pon pelik tengok manusia akhir zaman yg xmakan saman tuh...ish3...


pesanan ikhlas untuk bulan ramadan...=)

Monday, August 22, 2011

my next aim!!


skang nih aku da xtahan da...
aku nak jugak tukau hp...
no matter what!!haha
n semalam aku tengok drama korea 'my fair lady'..
then aku carik la hp yg ade dlm drama tuh (lau korg perasan dlm drama korea mst sume pelakon gune hp yg same-sponsor le tuh)
nama hp nih hp lollipop...
sgttttttt comey....
menanges aku tgok hp nih...nak!!!
so aku akan kumpul duit raya nak beli hp nih...yeahh!!



aku prefer wane biru kot...my fav colour...=)



hp korea sume comey2 kan...



big bang kan nih?


notatangan: sape de pakai hp lollipop...??

Wednesday, August 17, 2011

everything is POSSIBLE!




notatangan: kan bes jadik budak2...xde mslh pon..maen layang2 maen galah panjang maen gasing maen konda kondi maen rounders...miss those moment!

Monday, August 15, 2011

susahnya nak carik keje....hoho


susah betol nak cari keje...
keje tu banyak...
tapi bukan bidang aku...
sume engineer engineer engineer engineer engineer...grrrrrrrrr!
pastu sume nak spm spm spm spm spm spm....grrrrrrrrr!
byk btol keje utk bdk spm kan...jeles....T.T


notatangan: mata juling tgok jobstreet.....(@.@)

Saturday, August 13, 2011

oat cookies versi ramadhan


ari tuh aku n dak diea terlebih rajin..
nak wat biskut raye...
raye lambat lagi kan...
kang biskut da abis dulu kene ngap...
so ktorg decide la nk wat biskut utk saje2 mkn pas berbuka...
ktorg wat oat cookies resipi ikut suka hati...
maen letak jek sume bende...haha
yg penting sedap n rangup k...=p


ni le gupe oat cookies ktorg...cokelat chips letak satu jek tgh2..sbb xcukup...haha


notatangan: korang da start ke wat biskut raye??

Friday, August 12, 2011

Rafidah Ibrahim(FIDA) da jadi penyanyi?


semenjak aku xde keje nk buat nih...
aku salu la layan cite kt tonton...
skang nih aku layan drama ramadhan terakhir+kasih alia...
aku perasan lagu ost kasih alia nih sedap gile...
n suara penyanyi nih mcm unik skit...
jarang dengar...
pastu aku cari sape penyanyi n tajuk lagu tuh...
rupe2 ye fida yg berlakon dlm drama tu jugak yg nyanyi...
siyes xpercaye...tp sedap suara dia...
tajuk lagu nih TERIAKAN KALBU...
jom layan sama2...kompom korg suke gak!=)



ost kasih alia


notatangan: bila cite pasal fida...mesti teringat kt azuan melodi yg sengal tuh...grrr!!

Thursday, August 11, 2011

diet seimbang


semenjak aku pegang status penganggur nih...
keje aku makan tidur jela...
since aku intern...badan aku naek gile...
siyes da jadik bdk gemok...
malu wei nk kuar umah...sob3...
so skang nih aku da insaf...
aku da sukat makanan aku...
dulu bese aku amik nasi 2 3 senduk utk buka...
tapi skang aku amik 1senduk jek...
dulu aku bese amik 2 ketul ayam...
skang nih aku amik seketul jek....
pastu pas berbuka dlm pukul11 malam...
aku wat skipping 150...
tula aktiviti aku hari2...
kepada sesape yg tau senaman2 yg mudah kite wat...
plz share with me ok!=)


notatangan: setakat xkurus lagi...sob3..

Sunday, August 7, 2011

tabahla wahai kawan.....

nih kisah ayah pd kawan baek aku...
kawan baek aku dpd darjah 1..
sek menengah pon sama2...
ayah dia sakit...
mula2 kene gaut jek..
pastu xelok2...
skang da infect kt buah pinggang...
da lame da dr nasihat suh wat operation...
tp ayah dia nk lepaskan abg dia kawen bulan 7 ari tuh...
alhamdulillah operation tu berjaya...
kelmarin br dpt balek umah...
semalam da kene msk hspital balek...masuk icu...
siyes aku terkejut...
aku mmg menyesal ar xg melawat mase dorg ade kt umah...T.T
mase operation kawan aku de msg 'doakan ayah org sehat mcm dulu2..boleh raye same2'
sedih...aku tau cmne perasaan kawan aku..da rase mcm ayah aku sdri da...
semalam dia call cite nape ayah dia msk hspital balek...
sempat lg gelak2...then aku suh dia sabar byk2..doa byk2...
tetibe aku xdgr suara dia da..dgr dia nanges...
aku pon nanges skali...
korg tolong doakan ayah dia skali ok...
doakan ayah dia sehat balek...T.T

Saturday, August 6, 2011

status: penganggur

bila da pegang status penganggur nih...
rase mcm stress jek...
walaupun dpt tdo smpai kul 11 pagi...haha
aku da xtau da nk watpe dlm umah nih...
asyik baring tdo baring tdo...
sampai tulang belakang aku nih sakit...
nak makan xboleh la kan...puasa...
harap2 aku dpt keje as soon as possible...
aku mmg tgh pening kepala...
xtau nak wat pilihan antara master o keje...
pilihan nih penting..bakal merubah hidup aku...pening...
so far aku mintak jek keje yg related dgn kos aku..
master pulak aku tgu scholar...lau dpt scholar br aku leh on...
harap2 ALLAH luaskan pintu rezeki aku...aminn...=)


notatangan: rindu kt kawan blogger sume...=)

Thursday, July 28, 2011

cinta tiga segi

well...dalam dunia nih...mmg ade manusia yg ditakdirkan jadik lelaki dayus+ perempuan bitch...lelaki dayus yg xboleh nk mpertahankan hak dia sebagai seorang lelaki dan ikut telunjuk perempuan tak bertempat...perempuan bitch yg suke amik lelaki org laen+ mulut longkang...xkesahla ko nak jadik pape pon...tapi jgn kacau hidup aku...n aku harap aku xjumpe dua golongan nih...aminn...=)

Thursday, July 21, 2011

jumpe org besau....=)

semalam aku nk g keje dada berdebar jek...
sebab penyelia aku da pesan...
ade CEO ape tah nak datang ladang...
nak tengok rusa...
penyelia aku lak xdpt dtg sebab ade meeting...
so pape hal aku yg kene jawap...
mmg cuak gile wei...
xpenah aku jumpe org yg pangkat besau k...
mula2 dia ckp meh duduk sekejap...nak berbual...
aku xtau nk panggil dia datuk ke ape...
aku panggil tuan jek...
siap ade argue....sukati aku jek lawan ckp dia...haha
well...dia sempoi jek...dia hormat pendapat aku...
siap dia offer suh jaga rusa dia nanti..haha
aku penah cakap...lau kite jumpe org yg same level ngan kite or higher...
dia hormat kite...xde mslh pon...
tp bila kite jumpe org yg lower level dpd kite...
nape dorg yg xpuas hati?pelik kan...
sebab tuh perlu ye kawen sekufu....peace!


notatangan: enjoy ur weekend kawan2!

Tuesday, July 19, 2011

azab aku da lepas!yeahhh!!

bape ari nih aku sebok gile...
xsempat nk wat pape...
aku sebok siapkan 1st draft jurnal aku...
insyaallah lau jurnal tu ok...myb nti leh publish..
td lecturer ukm dtg utk pantau aku n dk diea praktikal...
nebes gile ok...
alhamdulillah...sume berjalan lancar...
siap leh lunch sama2 ngan dr td...
tq dr talib...harap2 dapat A...
aku da wat yg terbaek yg aku termampu...
aku puas hati ...
what a relief!!!!!!!!!!!!


notatangan: pasni leh dtg keje lambat2...=p

Saturday, July 16, 2011

tukar selera..

ade x sesape yang ade hp flip??
xkesah la cap pape pon...
nak tukar ngan aku tak...
suke sama suke...
hp aku g900...
keadaan sgt baek...
br setaun pakai...
aku da bosan...
nak tukau hp!!
help me!!!

Thursday, July 7, 2011

lagu UKM!

skang nih aku tgh berangan ngan dak diea nak konvo...haha
siap pulun ingatkan balek lirik lagu ukm...
ala yg hari2 kene nyanyi mase mmp(minggu mesra pelajar) tuh..
sedih kot nyanyi lagu...
nti konvo kene nyanyi lagi...
kompom mencurah2 air mata...
bajet ko study hard gile pastu bajet ko dpt anugerah canselor la..haha!
peduli hape...nk jugak nanges mase konvo nti...haha
ade dua lagu...
lagu Varsiti Kita nih yg paling menyayat hati...sob3


Varsiti Kita

Lihat Kampusku yang tenang

Damainya alam ciptaan Tuhan

paduan ilmu dan keimanan

Amal dan jerih digabungkan

Lautan ilmu kita harumkan

Sumber ilmuan berkembangan

Inilah Varsiti Kita

Ditengahkan hasrat rakyat kita

Dari mula untuk semua

Bagai tanda perjuangan kita

Bangun berbakti membela

Memupuk insan jiwa bertakwa

Memimpin manusia semua

Kenal akan adat unggulnya

Membina negara sentiasa

Maju berilmu dan bahagia

Inilah Varsiti Kita

Ditengahkan hasrat rakyat kita

Dari mula untuk semua

Bagai tanda perjuangan kita


Komposer : Nazri Ahmad

Penulis Lirik : Muhammad Hj. Salleh





notatangan: sila cari butang PLAY utk dengar aku nyanyi...cari sampai jumpe tau!=p

Saturday, July 2, 2011

durian da gugur!

utk pengetahuan korang sume...
arwah atok aku ade kebun durian...
so selame aku hidup nih...
keluarga aku xpenah beli durian...
sampai bayangkan dapur aku penuh durian...
n aku xpenah demam sebab makan durian...
sebab da bese kot...setakat sebiji dua layan mcm tuh jek..haha
tp taun lepas durian xde..putik dia pon xde...
mmg terkejut gak ar...
sume sedare ckp maybe sebab taun lepas arwah atok meninggal...
so kebun tu pon xnak berbuah...
taun lepas kenela beli durian selonggok rm10...
alhamdulillah...taun nih durian berbuah byk gile!
ayah aku ar yg tolong tgok kan kebun tuh...
hari2 monyet kt situ kene maki...
kalau tupai tebuk durian tuh makan trus...
kalau monyet saje2 bg durian muda jatuh tp xmakan..
ayah nk upah org tembak monyet...padan muke ko monyet!
jom tengok durian terbaek d melake!hehe



sila telan air liur masing2...sedap gile tau...terbaek di melake!haha




zoom sikit...biji dia kecik n kecut...heaven gile dok kampung...mcm2 buah ade...skang tunggu rambutan masak pulak!


notatangan: sape nak durian free meh la datang umah aku...aku bagi satu guni sorang...haha!