Wednesday, December 8, 2010

QUOTES OF THE DAY




Eat breakfast like a king, lunch like a prince, and dinner like a pauper.


ulasan: aku rase nih tabiat makan yg betul..kene makan sarapan banyak2 gile..makan tengahari ala kadar...pastu makan malam ciput jek..sape yg amalkan tabiat makan cmnih aku tabik spring la kt korang..hehe..mesti korang sehat gile kan...aku xpernah sarapan..ok tipu..aku PERNAH sarapan tapi aku salu skip sarapan..ade 2sebab..pertama sebab aku xde S
ELERA nak makan pagi2..kalau ayah aku beli nasi lemak ke kuih ke..aku salu imagine oh kuih tuh mesti rase xsedap ke ape..pastu aku xde selera..kedua sebab aku salu bangun lambat..sedau2 jek da lunch time..haha..ok jangan buat aku jadik bini korang..bila kat U..lagi xde sape nak beli sarapan utk aku kan..mesti aku akan SKIP sarapan aku...dlm otak aku xde perkataan SARAPAN..bila lunch pulak aku makan byk2..aku memang kuat makan..kdg2 aku tengok bdk laki amik nasi lg sikit dpd aku..aku nih NORMAL ke??..time dinner lak..aku xkesah makan pape pon..janji kenyang..n aku de satu tabiat lagi..iaitu aku jenis makan tengah malam..sila imagine aku makan nasi goreng+telur pastu trus tidur nagn perut buncit tuh..tabiat nih berlaku bila aku ade kat rumah jek..maybe sebab aku tidur lambat kot..lepas korang bace karangan aku nih..korang rase aku GEMOK x??

nih kompom aku xkenyang..


notatangan: orang cakap kalau kita skip sarapan..nanti jadik bodoh..betul ke???

13 comments:

apik pehe said...

haha..kalah aku mkn cmtu tgh2 mlm..huhu

BezBuddy said...

ko memg gemoklaa..xyah tanye g...hahaha

org xsarapan pandai je...lalala

laskar rainbow said...

wah wahhh! kecik sangat burger. ehee

apek poyo said...

jgn mkn burger KING dah...ekekekek

cik helena said...

SARAPAN LAH BEST!SEBENANYA KALAU NAK SEHAT KENE MAKAN IKUT WAKTU :)

+dieabella+ said...

apik pehe: maknaye ko kurus skit dpd aku la..hehe

diea: ko lg gemok..haha

laskar rainbow: lau bace bismillah kyg kot..hehe

apek poyo: KING mne?..jom2..hehe

cik helena: mmg nak mkn ikut waktu..tp kdg2 ade class etc..tpakse mkn lmbt gak...

Lina_Lin said...

hehe,suke quote tue..tp ape yg lina buat terbalik trus..hahaha

suka_haha said...

wah!!! sedapnya hehe..

jemput ke sini ye

+dieabella+ said...

lina_lin: same la kite..hehe

suka_haha: makan mmg sdp..hehe

caliph shuriken said...

breakfast, lunch, dinner..
mkn biar sederhana, hikk...

ciEk NiENa said...

makan ikut time adalah terbaik.. HUHU.. kenyang dan bertenaga sepanjang hari. HUHU

EzzEddin said...

absolutely correct..
dun ever skip bkfast,

+dieabella+ said...

caliph shuriken: betol3..hehe

ciek niena: kdg2 xsempat nak makan ikut time..

ezzeddin: baek..=)