Wednesday, December 1, 2010

melecur kene minyak panas!


saat aku tulis entry nih..
sila bayangkan muke+tangan aku penuh ngan colgate ye..sob3
td akak aku goreng kopok lekor..
aku tolong masukkan jek..
sambil tunggu nak masak tuh..
aku dok pot pet pot pet ngan akak aku..
tetibe...............................................aku menjerit sekuat hati sambil pejam mata...
sume yang ade dalam umah tperanjat tmasuk kucing aku skali...
kopok lekor tuh meletop.......
OMG!!!!!!!!!aku kene minyak panas...!!!
perkara pertama yg aku pk....?
abisla MUKE aku.................!!!!!!!!!!
siyes rase sedih mcm nak nanges...
cepat2 aku g sapu colgate...
mak aku ckp kalau kene minyak panas jgn basuh..
lap n trus sapu colgate...
nanti xde gelembung...(btol ke aku eja)
tapi yg PASTIye...ade PARUT!!!
yg ajaib ye...akak aku setitis minyak pon xmelekat kat kulit dia..
pergghh! lagi la aku bengang...
org cakap lau kita salu kene musibah its mean ALLAH nak hapuskan dose kita..btol ke?
ampuni dose aku ya ALLAH...=(
ok..skang aku perlukan bantuan korang..
kepada sesape yg ade PETUA atau CARA nak hilang parut melecur nih..
besides bio oil...
plz tell me...URGENT!!!


notatangan: aku xkan kuar umah dlm keadaan mcm nih...malu...mari bertapa..=(

16 comments:

fatin hanani said...

ftin penh kena mcm ni
sakit sgt kan
tp fatin msih bernasb baik coz kena kat tgn..
muka kena kat dahi sikit ja ...
tapi yg pasti..
dia melompat tggi kopok leko 2 hehehe

semga cpt smbh!!!

caliph shuriken said...

hrp2 kucing tu x demam dgr jeritan awk :p

klau ada minyak gamat better guna cpat..

smoga cpat smbuh ok ^^

cacing said...

ouh3... muka dah jadi macam joker ke?? kalo belum maknanya ada chance nak elok la tu... moga tetap comei... =)

whiteCempaka said...

ouch !

cempaka lau menggoreng ape2 mesti ade perisai, tudung periuk..
ehm get well soon dear, lain kali hati2 k?

pasal petua tu, cempaka pun takde, biasenye bio oil je la kot..

MingMing said...

ciannye..huhu

thomas said...

kesian,bertapalah dulu,kalau nak keluar pakai topenglah,makeup foundation tebal2.

touyakaruma said...

kesian kopok lekor tu, meletup dengan tragis .

http://touyakaruma.com/blog/

touyakaruma said...

kesian kopok lekor tu, meletup dengan tragis .

http://touyakaruma.com/blog/

nazirulhazwan~ said...

fuh, kesian den dengar ni beb.
petua xde la pulak.haih.sory beb

+dieabella+ said...

fatin hanani: yeke?lame x nak hilang parut tuh?sob3

caliph shuriken: kucing sy ok jek..sy yg x ok..sob3..thanx..=(

cacing: da kurang skit comey...sob3

whitecempaka: xsuke gune tdg periuk bagai..ssh..thanx eg doakn sy...sob3

mingming: sy pon ksian kt dri sndiri..=(

thomas: dok dlm jek umah...xnk kuar..=(

touyakaruma: xnk mkn da kopok lekor pasni...=(

nazirulhazwan: ok xpe..=)

Fuziani JSR said...

Petua orang tua2.... ambil kulit pisang emas yang masak. gosok perlahan-lahan bahagian dalam kulit pisang tersebut ke tempat yang melecur.... sedikit pedih tapi kalau rasi, dalam beberapa hari... parut akan beransur hilang. InsyALLAH...

suka_haha said...

kurang sikit dosa bella kot hehehe..jom komen sini lak hehe

+dieabella+ said...

fuziani JSR: terima kasih..nti sy cube..=)

suka_haha: harap2 mcm tu la...=)

nUmara... said...

ehehhe.. penah kena...
tu sbb kopok tu x belah sikit kat tgh tu.. huhu
kne kat tgh btg hidung n dahi.. sib beik x lekat parut... :)
malu gak la nk g kelas time tuh.. siap nk tmpl plaster lagi.. tp kwn ckp, xyah.. hihihi

aNa_mE said...

Guna aloe vera boleh hilangkan parut..tp kena rajin sapu selalu la..

+dieabella+ said...

numara: kene belah eg kt tgh?patotla meletup..sob3

ana_me: oo yeke..lotion tu eg?