Friday, December 31, 2010

tengok bola kat dataran putrajaya!


ari tuh aku tengok final bola kat dataran putrajaya...
member aku yg beria2 pujuk+merayu kat aku...
xkan aku nak menolak pulak kan...
aku kan baek hati...heee
jom layan pix kt bawah nih...=)


tiup jgn xtiup..hehe


the crowd!


terlebih sengeh sudah...hehe

pix laen???
sume censored..
xleh tunjuk kat korang...hehe


notatangan: suara aku da semakin pulih...=)

Wednesday, December 29, 2010

buffered edisi champion!


semalam aku dok belek2 earning aku..
mane tau da leh cash out kan..hehe
pastu tengok2 aku dapat BE baru..yeahh!!!
lame kot tunggu..
TQ dg angels..
kalau berminat korang klik tau..
TQ kat olay gak sebab da lame melekat kat blog aku nih...=)
TQ very much much kat korang gak yg dtg blog aku nih..=)


BE baru!


notatangan: esok cuti!!!!

Tuesday, December 28, 2010

jom berjoget!


tibe2 rase mcm nak berjoget pulak..
buang tabiat..haha
jom layan video kat bawah nih..
i like!!!


spice girls- wannabe!


notatangan: sesuai utk tontonan 18 tahun dan ke atas...=)

Sunday, December 26, 2010

finally....aku lulus!!

hoi orang kampung!!!
aku ade satu pengumuman penting nih....
aku LULUS test jpj tadi....
muke paling kesian la tadi aku wat..
rase cam bangang jek..
nasib baek lulus...
alhamdulillah....=)


notatangan: pray 4 dak diea pulaks...aja aja fighting!!!

Friday, December 24, 2010

aku femes da edisi ke11...


banyak betol award yg aku dapat selame nih...
bajet ko femes la..(muntah)
rugi betol aku xkumpul..
sori my bad..
tp kalau nak kumpul dpd skang rase cm xbes pulak..
kene bukak balek entri lepas2..hehe
kalau ade byk mase nti aku tayang sume award dpd korang sume..=)
kali nih aku dpt lg 3 award..kaye kaye!

pertama: award dpd SHAOFIE


kedua: award dpd MATDIN


Apakah nama pena yang sesuai diberikan kepada matdin??
encik din ok x?hehe

Apa perubahan yang anda rasa perlu untuk blog nie??
da ok skang..selesa nak bace..=)

apakah komen anda tentang blog nie??
blog yg femes..sume kenal kot...=)

then kena tag 10 orang

ketiga: award dpd AZHAR


1.siapa yang korang sayang??
sume orang...aku kan penyayang..=)

2.pe komen korang pasal blog sayae???
laen dpd yg laen...hehe

3.ucapan terakhir uNTUk pemberi anugerah ni???
terima kasih daun keladi 4 dis cute award...=)

4.TAG PADE BLOGGER2 KESUKAAN ANDA...


notatangan: da langsai hutang sume...=)

Pertandingan Blog Paling Superb


kali nih aku ditag oleh miss NKARA utk menjoinkan diri ke dalam contest nih..syarat2 dia mudah jek..klik kat banner tuh utk join..contest kali nih dpd miss AISYAH..baek korang join cepat2 sebab miss AISYAH nak 200peserta jek..


sila TEKAN utk join..!

aku tag:


notatangan: superb ke blog nih?bantai jela..haha

Thursday, December 23, 2010

tako!


korang tau x TAKO nih ape?
tako nih adalah sejenis makanan yg halal ye..
walaupon aku nih kuat makan..
tapi aku memang xsuke nak cube makanan2 yg pelik@makanan yg xpenah aku makan...
balek2 makan nasi dengan ayam dengan sayur...hehe
tadi g mid shpg YES..
rmate aku ajak makan bende alah nih...
aku taye sedap ke...?
dsebabkan dia tau perangai aku..
dia xberani nak bg komen pape..heeee
tapi aku beli gak...
mase tengah tunggu train yg mcm tin sardin tuh...
dgn selamber ye aku+rmate bersila sambil makan tako...
sedap gile weiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!
sambil makan aku asik cakap sedapyee sedapyee..
rmate aku cakap sabar makan makan..haha
mcm kebulur gile jek..


ni lah rupe tako tuh..sedappppppp!

rugi korang xrase tako nih...
so cepat2 beli ok..
3 ketul rm4.50 jek...
rase nak sumbat 100ketul dlm mulut skang!hehe

notatangan: pasnih g mid wajib beli tako!=)

Wednesday, December 22, 2010

aku menang GA!!!


hoiii orang kampung sume!!!
aku ade satu pengumuman nih..
buat pertama kali dalam sejarah dunia..
aku menang GA!!!!
aku menang GA: terbang jauh-jauh by encik EDY
xsangka betol aku leh menang...hahaha

bukti aku menang..c c ade pix aku siap!hehe

tu saje utk entri kali nih..sekian terima kasih...=)

notatangan: aku menang!aku menang!aku menang!(laungkan sbyk 3x)

Tuesday, December 21, 2010

jerawat tumbuh bagai cendawan!

jom maen picit2 jerawat!


apasal la tetibe jerawat nak tumbuh nih...
buang tabiat ke ape..
ade dua buah jerawat kat hidung..
malu gileeeee...
hilang terus keyakinan diri aku yg tinggi nih...
mak aku salu cakap' dulu zaman mak anak dara xpenah pon tumbuh jerawat'
ok down gile!
member2 pon sume pakat tegur..
eh nape muke ko de jerawat?
padahal dua buah jek kot..
ade orang tuh jerawat penuh muke xde org tegur pon...
aku puye jerawat dua buah nih yg ko heran kan...aishhh..
macam2 jawapan yg aku bagi utk puaskan hati ko..

pilihan jawapan:
a. musim mengawan
b. jerawat gatal
c. jerawat bulanan
d. sume di atas


notatangan utk jerawat: sila berambos ASAP!

Monday, December 20, 2010

jom kahwin!


kadang2 aku tengok senang2 jek kan orang kawen...kene tangkap basah pastu kahwin...pregnant pastu mak ko pengsan pastu kahwin...maybe da jodoh ko...kahwin awal...persoalannya...da bersedia ke ko mendidik anak ko nanti??..diri sendiri pon xsemegah..harap ko dapat didik anak tuh..kesian dorang..hoho..ok2..biaukan kisah tuh..sebab aku bukan nak cite pasal kahwin awal pon..aku nak cite satu kisah nih..KISAH BENAR..

kisah nih dceritakan oleh member aku..aku bukan nak bukak aib sesape..just amik iktibar..yg baek kite wat teladan..n yg buruk kite wat sepadan..no offence ok!..ade sorang mamat nih nak kawen...n bakal bini dia tuh keje nurse...mamat nih pulak xde keje..menganggur..ade hati pulak nak kawen..xsedau diri nak mampos...then mamat nih mengambil langkah berani mati..dia mengEXCIDENTkan diri beliau pastu dapat la claimed insurans...asal xmampos terus jek..pastu da dapat duit tuh dia wat la kawen..korang leh imagine x berape percent xguna puye mamat tuh.. n i was wondering mcmnele perempuan tuh nak kawen dengan lelaki yg xde keje atau dgn lebih tepat lagi MALAS keje..mase ko bercinta leh la ko tolong topupkan, g dating ko yg kuar duit..tengok sikit sampai bila ko leh BELA mamat tuh..ayat aku kejam gile..haha..tapi kebenaran mmg perit utk dtelan ok(ade kene mengena ke?)..n lebih memeranjatkan lagi..ade pulak orang ketiga..laku jugak si mamat nih...huh!ade kawan nih salu la mesej mamat nih walaupon tahu mamat nih da berkahwin..sebab mamat nih byk sangat kot mase...kononnya dulu mase zaman sekolah memang kawan nih da lame pendam perasaan kat mamat nih..n si mamat nih selamber cakap..'asal ko xbgtau ko minat kat aku,kalau x aku xnak kawen ngan bini aku nih'..siyes kalau mamat tuh ade depan aku da lame kene sekeh ngan aku...n kawan nih decide xnak mesej da mamat tuh..

komen aku..xpayah la nak being DESPERATE setakat lelaki mcm tuh..pelik betul aku...kalau mamat tuh bdk medic ke keje engineer ke..aku pon nak berebut sekali...nih xde keje..ko expect ape dpd dia???pas kawen dia nak cari keje pastu keje sungguh2 siang malam...no way la..aku da tengok mcm2 gelagat kapel skang..so aku lebih berhati2..ALLAH knows better..


notatangan: if he's the one...how will i know??=)

Friday, December 17, 2010

cuti sem da abis da...


ari nih ari sabtu..
esok ari ahad..
esok aku da kene balek da..
sedih sgt sebab xde sape nak antau aku+dak diea balek u..
kene balek naek bus+komuter...
mc(melake central)----->seremban----->ukm------->kdo
kalau sesape nampak 2org budak tegedek2 jalan tuh..
ktorg la tuh..hehe...
ari senin da stat class...
azam baru----->xnak ponteng da...=)
ni sem last...harap2 aku dpt wat yg tbaek..
pastu grad pastu kawen...yeahhh!!


notatangan: master ke keje??konpius pk...=)

"ezloveycraft 1st giveaway"

tekan SINI utk join!

kali nih aku join GA dpd EZLOVEYCRAFT...hadiah dia cantek2..aku suke..harap2 menang la..hehe...tarikh tamat GA nih sampai 17/01/11...meh join ramai2...=)

aku tag:

kontest blog terkemas

tekan SINI utk join!


kali nih aku ditag oleh MEOW utk menjoinkan diri masuk contest blog terkemas pulak..senang jek syarat2 dia..lagipon aku salu gak dtg blog cik HANA nih tengok tutorial dia..meh join ramai2..tarikh tamat sampai 01/02/11...hadiah misteri yg lumayannn menanti anda!=)

aku tag:

JOM MAIN SUDOKU CONTEST BY LUFFY

tekan SINI utk join!

kali nih aku join contest dpd incik LUFFY...1st time aku join contest sambil maki2..yela maen sudoku kan..da nak siap da ade pulak clash no..damn..start balek..at last dpt gak jawapan dia..tp xtau la betol ke x..raseye da double check td..harap2 xde yg clash lagi..hehe..tarikh tamat sampai 25/12/10..meh ramai2 join..topup menanti anda!=)


aku tag:

Thursday, December 16, 2010

oh yeah!


ni salah satu rancangan afdlin shauki..
memang terbaek dari ladang la..!!
sakit perut aku ketawa..
sampai xsempat nak tarik nafas pastu pengsan 2minit..
da sedar tuh terus ketawa balek...haha
gabungan yg mantap zizan+johan+afdlin+nabil..
korang memang pelawak paling gempak la!
aku bangga jadik anak MALAYSIA yg ade pelawak mcm nih..haha!
jom layan 2videos yg aku pilih..


wajib klik...hahahahahaha!


prof sir tap hatemanak..hahahaha


ape lagi jom ramai2 pakat langgan astro WARNA...
eh eh layan kat utube jela..hehehe


notatangan: berguling-berguling tengok dorang..sempoi!!!

Wednesday, December 15, 2010

mati enjin la pulak...dem!!!


tadi aku test JPJ..
gagal lagi..again n again..
aku penat la..
sume pesan jangan sedih2..
aku xsedih..
aku bengang+malas nak layan bende2 cmnih..



notatangan: nak tidur sampai esok..hoho

Tuesday, December 14, 2010

GiveAway "Terbang Jauh-Jauh"

tekan SINI utk join!

kali nih aku nak join GA dpd incik EDY nih..GA yg simple..xde banner pon..hehe..hadiah dpd 3buah negara..pastu 30 orang yg bertuah akan menang..bes gilee..peluang aku nak menang tu tinggi la skit kan..hehe..pastu GA dibuka selama seminggu jek..sampai 19/12/10...meh cepat2 join!

aku tag:
diea

peace contest!

tekan SINI utk join!


aku pilih gambar nih..sila close up utk tengok peace aku..hehe..as my mbe said..aku xgeti posing laen..posing peace jela yg aku geti sambil berdiri tegak pastu trus nyayi lagu NEGARAKU..hehe

aku tag:

Monday, December 13, 2010

perigi buta


arwah atok aku ade kebun durian..
dulu mase kecik2 memang aku+sedare2 g jage kebun tuh..
tunggu durian jatuh..
kalau ade monyet+kera+lotong datang nak tebuk durian...
ktorg goncang tali yg disambungkan dgn tin2..
nanti mencicit kaum kerabat dorg lari..haha
kat kebun tuh siap ade pondok lagi tau..
ktorg wat unggun api..
bes gile zaman kecik2 dulu..
pastu kat dalam kebun tuh jugak..
ade satu perigi buta...
ktorg panggil dia perigi buta sebab perigi tuh da xdgunakan..
tapi ade org panggil perigi buta sebab perigi tuh da kontang kan...
dsebabkan perigi buta tuh jauh ke dalam kebun..
da nak masuk area paya..
arwah atok aku salu warning kat ktorg jgn maen2 kat perigi buta tuh..
arwah atok aku cakap ade hantu la kat situ..
nanti perigi buta tuh sedut budak la..
satu hari tuh..
ktorg puye gatal g jengah perigi buta tuh...
ktorg jolok2 perigi buta tuh gune kayu..
nak tau dalam ke x...
tgh sebok jolok2 gelak2...
tetibe sepupu aku nih termasuk dlm tuh..
tergelincir..terkapai2 dia...
ape lagi menjerit dia..'tarik aku tarik aku keluar'...
aku+yg laen bsusah payah angkat dia naek sebab mase tuh dia yg plg besau sekali..
alhamdulillah dia berjaya naek ke atas..
satu badan lencun siap dgn sampah sarap daun2 kering sume melekat kat badan dia..
ayat pertama yg keluar kt mulut dia'matilah aku kene belasah kalau ayah tau nih'..haha
aku cakap xpe aku leh amik baju baru kt umah..
bila aku sampai balek kt kebun tengok ayah aku ade..
kantoi sudah..hehe
ayah aku suh sepupu aku balek trus..
memang xleh lupe kot kejadian tuh..
kenangan...=)


notatangan: mase kecik2 kawan aku sume lelaki..nsb baek aku xjadik tomboy..haha!

Sunday, December 12, 2010

aku femes da edisi ke10...


kali nih aku nak bayar sume hutang aku..soriii..lambat sangat...=)

pertama: tag dpd cik ain

1. Anda ada berapa Hp?
satu jek

2. Jenama Hp anda?
se G900

3. Function Hp anda?
boleh touch2..wifi..yg laen mcm bese jek kot..

4. Anda menggunakan talian apa?
maxis+celcom upax

5. Jimatkah anda?
maxis skang da murah gilee!

6. Berapa banyak wang yang anda habiskan untuk topup dalam
masa 1 bulan?
tahla..xtentu..da abis kredit..g topup..

7. Berapa bilangan mesej dalam inbox di Hp anda?
966

8. Siapa yang paling banyak muncul dalam inbox Hp anda?
diea+bella bio+orange

9. Ketika anda menjawab soalan ini, siapakah penghantar mesej yang paling akhir dalam inbox anda?
sura aka rumate aku

10. Apa perasaan anda bila baca mesej tersebut?
xde perasaan..haha

11. Jika anda terima mesej dari seseorang yang tidak dikenali ing
in berkenalan dengan anda, apa yang anda reply kepadanya?
watpe reply..wat abis kredit jek..

12. Perasaan anda bila rakan anda sendiri menyebarkan nombor Hp anda?
berasap satu badan..

13. Anda gembira bila menerima mesej dari seseorang?
tgokla ape isi kandungan mesej tu..

14. Berapa laju anda menaip mesej?
selaju cahaya..sila percaye..

15. Siapakah orang yang pertama anda mesej/call hari ini?
bella bio..jadik org kanan aku skang nih..hehe

16. Berapa kerap anda ber'3G'?
never..

17. Ringtone apa yang anda gunakan?
nubhan- oh juwita

18. Bagaimana pula dengan 'message alert'?
adcoustic-muhasabah cinta

19. Berapa saiz Memory Card Hp anda?
2gb

20. Anda ingin memiliki Hp baru?
nak!!tapi kalau ade org bagi free la..hehe

21. Alarm di Hp anda?
6:45am

22. Anda ada call/mesej parents anda hari ini?
tak pon..da depan mata...hehe

23. Namakan orang-orang yang anda ingin tag
diea
apik pehe


kedua: award dpd cik ruby

aku bagi award nih kat:


ketiga: award dpd diea+azween

aku bagi award nih kat:


notatangan: terima kasih kawan2 sebab memfemeskan diri i nih..hehe..=)

Saturday, December 11, 2010

4 sebab utama lelaki cakap duit hantaran mahal


aku tgh bengang nih..
ramai cakap duit hantaran 10k tuh mahal...
mostly yg cakap tu lelaki la kan..
bagi aku 10k tu standard la wei..
meh sini aku bagi sebab kenape lelaki cakap cmtuh..
tapi sebelum korang bace bebelan aku seterusye..
aku nak warning korang siang2..
aku baru umo 22taun..
ye maybe aku xtau pape lg pasal psediaan perkahwinan nih..
tp nih blog aku kan..
sukati aku la nak tulis pape pon..

ok2 back to the topic...
sebab2 ye adalah seperti berikut:

1. rokok
guys..korang start isap rokok form bape?form 4 form 3..paling dasat drjah6...lets say 1kotak dunhill tahan smpai 3ari..365hari bahagi 3 =122..122 darab dengan harga sekotak rokok dunhill rm7 = rm854..rm854 setahun korang da bakar..darab pulak dengan bape tahun korang da isap rokok?tell me..duit nak beli rokok ade pulak..xpenah putus la kan..da ko mbazir duit ko tuh kat tempat laen mmgla xcukup duit nak kawen..ngeng!

2. sportrim+accessories
korang ade kete?sayang gile kat kete ko tuh..da macam bini lak kan..hari2 usap..hari2 mandi sama2..ade ke?hehe..paling aku xsuke laki yg berlagak+cakap besau..rase mcm nak g muntah kt depan dia boleh x?nak tunjuk bergaya la kononye...sanggup abis beratus2 beribu2 nak beli no plat cantek..kalau boleh nak satu no jek..ape pekdahye???pastu mesti nak g tukau sportrim..beribu2 kan..xtermasuk lagi accessories yg laen..enjin turbo la enjin ape la..pdhal kancil jek pon..bising tau x!!laju ye xjugak..huh!!

3. biar papa asal bergaya
ni salah satu prinsip lelaki..poket berhabuk xpe..janji barang2 mesti branded sume..enjoy sane sini..kalau hp tuh mesti nak yg up to date..kalau g dating pulak...nak g makan kt kfc mcd pizza hut...foodcourt xmaen..jatuh standard..pastu bg hadiah kat awek nak mahal2...pdhal kat mak sendiri xpenah bg..kt depan awek leh la ko tunjuk ko byk duit..kt belakang dok pinjam kt member sane sini..

4. sembahyang
kenapa lelaki susah sembahyang?cube kire bape org yg sembahyang penuh..ade sembahyang maghrib jek..ade sembahyang jumaat jek..ape kejadahye..korang xpenah terpikir ke dsebabkan korang malas sembahyang la hidup korang tu xberkat..duit byk pon xhepi..cepat down..hidup xbahagia..ke da rase byk nau pahala..ini kan basic dlm ISLAM..mcmne le ALLAH nak bg rezeki lebih sikit kat korang??pikir2 kan lah dan selamat beramal...


notatangan utk lelaki: dun keep making xcuses...save dpd skang...nih tggjawap korang..1st money yg korang kene keluar utk seorang isteri..berkorbanla sikit..dulu mase bcinta cakap lautan api sanggup nak g berenang..g la berenang skang..hoho..

notatangan utk perempuan: hantaran murah ke mahal..its up to u..tp kalau laki ko tuh keje bese2 jek..agak2 la..

Thursday, December 9, 2010

perogol bersiri guna ilmu hitam..dem u!!!!


salam sume..saat aku tulis entry nih...sila bayangkan bulu roma aku sume naek ok..hoho..nih adalah KISAH BENAR mase aku dok asrama..mase tuh aku n dak diea form one..kisah nih bermula bila ade senior aku kecoh2 cakap ade perogol nak rogol ktorg...sebab dia nak dara utk ilmu hitam tuh...senior2 ade cakap yg kene raba mase tidur la b_ _ tercabut la...tambah lagingan cite segitiga bermuda...mcm ade giliran la asrama mane yg kene kacau n taun tuh turn asrama aku..wth!!ktorg takut sangat mase tuh...nak2 bdk form one...ape yg ktorg tau...laki tuh da le LELAKI+setan tolong dia pulak...mane le ktorg leh lawan..

bila malam jek..sume ambil langkah berjaga2....2locker ktorg tolak tahan pintu...sape2 yg tdo katil hujung dekat pintu..tidur sambil peluk KAYU HOKI..pastu senior sume ajar bdk2 junior bace ayat kursi...bace 3x fuhh kt dpn bace 3x fuhh blkang bace 3x fuhh kat kanan bace 3x fuhh kat kiri...tidur sambil peluk SURAH YASSIN...korang bayangkan betapa takutye ktorg mase tuh..

sampai satu mase tuh..memang da tahap kemuncak la gangguan dpd perogol bersiri tuh..
selama seminggu kot POLIS berjaga kat asrama ktorg..n dan2 trus ade pak guard kat asrama aku...

pada satu petang tuh...ktorg sume kene berkumpul..pakai telekung n baca yassin keliling pagar asrama...pastu ade ustaz taburkan garam keliling pagar tuh...dan ktorg dilarang menyebut sebarang NAMA LELAKI..sebab kalau ktorg sebut ADAM n kebetulan name org tuh ADAM...
pagar yg ustaz tuh buat akan runtuh n laki tuh leh masuk asrama ktorg...pastu warden pesan..kalau nampak lelaki yg mencurigakan..ktorg sepakat akan jerit sekuat hati KUDA BELANG!

pada satu malam...hujan lebat gile+petir+guruh..siyes macam lam filem...dengar ade suara lelaki...'tangkap dia tangkap dia'...sume bdk terjaga..kepala lutut sekor2 da longlai...pastu dgr plak 'lepaskan aku lepaskan'..ktorg sume intai kt celah2 tingkap tapi xnampak sangat..mcm laki tuh tgh bergelut dengan pak guard...pastu dengar pak guard lari...rupaye laki tuh da terlepas...pastu pak guard jerit...tolak locker jangan kuar!!!ape lagi...senior2 sume suh tolak locker..n suh kitorg tidur...besok pagi senior bgtau laki tuh terlepas n naek tangga blok asrama sepantas kilat..yela laki tuh kan ade ilmu hitam..lepas kejadian malam tuh...terus senyap kes tuh...

tetiba lepas bape bulan..ade senior nak g tadah air..sekali depan mata dia ade orang tegur...ape lagi dia menjerit...pastu bayangkan satu asrama pulak menjerit..sume budak lari lintang pukang masuk dorm n tolak locker..2 3 orang da sedia ngan kayu hoki...rumah warden kt belakang asrama...ktorg pakat jerit kuat2...'cikgu tolong ktorg!!!!ade orang masuk!!!!tolong!!!!'pastu rupa2 ye orang tuh orang gile..bapak dia datang cari dia n mintak maaf kat ktorg sume...warden ktorg gelak jek..esok g sekolah budak asrama laki sebok taye...semalam nape korang jerit..??ktorg pon dengau...kuat gile..ktorg cakap...saje jek jerit..test vocal...haha..trauma puye pasal..orang gila pon da xkenal..=)


notatangan utk perogol bersiri: kalau ko hidup lagi..silalah bertaubat..aku trauma tau x sepanjang hidup nih...dem u!!!

Wednesday, December 8, 2010

QUOTES OF THE DAY




Eat breakfast like a king, lunch like a prince, and dinner like a pauper.


ulasan: aku rase nih tabiat makan yg betul..kene makan sarapan banyak2 gile..makan tengahari ala kadar...pastu makan malam ciput jek..sape yg amalkan tabiat makan cmnih aku tabik spring la kt korang..hehe..mesti korang sehat gile kan...aku xpernah sarapan..ok tipu..aku PERNAH sarapan tapi aku salu skip sarapan..ade 2sebab..pertama sebab aku xde S
ELERA nak makan pagi2..kalau ayah aku beli nasi lemak ke kuih ke..aku salu imagine oh kuih tuh mesti rase xsedap ke ape..pastu aku xde selera..kedua sebab aku salu bangun lambat..sedau2 jek da lunch time..haha..ok jangan buat aku jadik bini korang..bila kat U..lagi xde sape nak beli sarapan utk aku kan..mesti aku akan SKIP sarapan aku...dlm otak aku xde perkataan SARAPAN..bila lunch pulak aku makan byk2..aku memang kuat makan..kdg2 aku tengok bdk laki amik nasi lg sikit dpd aku..aku nih NORMAL ke??..time dinner lak..aku xkesah makan pape pon..janji kenyang..n aku de satu tabiat lagi..iaitu aku jenis makan tengah malam..sila imagine aku makan nasi goreng+telur pastu trus tidur nagn perut buncit tuh..tabiat nih berlaku bila aku ade kat rumah jek..maybe sebab aku tidur lambat kot..lepas korang bace karangan aku nih..korang rase aku GEMOK x??

nih kompom aku xkenyang..


notatangan: orang cakap kalau kita skip sarapan..nanti jadik bodoh..betul ke???

Tuesday, December 7, 2010

filem aku masih dara


aku bukan nak review pasal filem nih..
aku xnak tengok pon..
nanti sesape yg da tengok..
bgtau kat aku ape perasaan korang after tengok filem nih tau..hehehe
tapi aku ade musykil satu bende la..
yg berlakon cite nih ade DARA lagi ke??
aku tinggalkan soalan cepumas nih utk korang jawab..hehe


notatangan: demam da nak kebah..yeay!!

Monday, December 6, 2010

demam la pulak...



ari nih aku demam lak...
xdela teruk sgt...
selsema ngan pening2 mabuk jek...
mata stim jek xleh nak bukak...
tisu da abis sekotak...
jumaat nih result kuar..
next week nak test jpj repeat puye pasal...
patu korang tau x mak aku wat ape..
mak aku g letak 1mangkuk dlm peti sejuk..
pastu g letak kat dahi aku...
sejuk gile!!hehe
thanx mak...=)


notatangan: ade xcuse xyah wat keje umah..hahahaha!

Sunday, December 5, 2010

boys over flower!


sape2 yg tengah cuti sem..
mesti korang berdebar2 kan skang..
yela result da nak kuar...
dengar cite ukm kuar 10hb nih...
suke sgt kuar result ari jumaat..
berkat sikit kot..hehe
tp aku xde mood nak tengok pon..haha
skang nih aku tengah marathon tengok cite BOYS OVER FLOWER..
bes gile...se bes MY GIRL+SASSY GIRL..


steady jek dorang g sekolah naek helikopter..
dulu aku g sekolah jalan kaki jek kot....
da le sume ensem2..
kejap senyum kejap gelak kejap nanges..(bahana tengok cite korea)hehe
cite nih panjang skit..25episod..
kla nk sambung tengok..
lagi 6episod...
i luv GUN JUN PYO!haha


notatangan: rase mcm nak demam lak...

Saturday, December 4, 2010

kenapa sume TERKEJUT tengok muka aku??


semalam akak aku ajak g tengok wayang..
dia nak belanje..
xkan aku nak dok BERTAPA lagi..
mane boleh kan..
semalam tengok RAPUNZEL..
siyes sumpah bes gileeeeeeeeeeee!5bintang!
yang aku bengang gile tuh..
sume orang tengok aku..
pastu sume orang wat muke terperanjat..
wei aku bukan hantu la!!!
malu gile weii..
tapi aku still cover cun...
walaupun kecunan aku da xde..sob3...
mase aku turun eskalator...
sume orang yg belah naek eskalator tuh pandang aku..
rase nak cungkil jek biji mate sekor2...uwaaaaaaa!
xpela..skang nih aku redha..
dugaan kan..aku terima..sob3


notatangan: akak aku kata aku melecur 80%...=(

Thursday, December 2, 2010

kekecewaan 2010....T.T


kali nih aku bukan nak cite pasal aku kecewa bercinta ke ape..
aku nak cite betapa kecewa ye aku dgn filem2 yg keluar pd tahun 2010...
banyak filem yg aku nak review..
tp aku tunjuk the most yg aku kecewa...


filem2 yg aku KECEWA

PREDATORS 2010 : sgt3 kecewa..sebab aku xpect bes gile thp cipan..aku bygkan filem nih tunjuk kehidupan predators pastu lawan2 sesame dorg pastu tunjuk alat2 yg lebih canggih..tapi ade 2ekor predators jek yg aku nampak bila lagi stgah jam movie nak abis..#%^&*..xsenang aku duduk tau..tertanye2..mane predator mane predator..tolongla keluar...sob3..2bintang!


THE REEF 2010: jalan cite nih da bes da..cume cara shark tu serang dorg..xnampak pon..sedar2 da mati lg sorang..pastu ade la buih2 darah skit..sedar2 da tinggal sorang...sedar2 da abis cite nih..adoi!aku bagi 3bintang!


A NIGHTMARE ON ELM STREET 2010: cite nih ok la..dia cite balek dpd mula sampai abis kan..tapi aku aku kecewa sebab dia ULANG balek scene2 yg lepas..buat la scene baru..b4 aku tengok cite nih..aku da siap sedia nak tdo ngan alQURAN kt sebelah..tapi da dia ulang scene yg same..malam tuh..aku tdo dgn nyenyak tanpa sebarang mimpi nger
i..so aku bg 3bintang!


filem2 yg dinanti2kan

RAPUNZEL 2010: xsempat lagi g tengok cerite nih..ade sesape nak belanje x?hehe..rapunzel rapunzel..let down your hair!hehe..harapan aku biarla cite bes mcm ENCHANTED!


THE LAST EXORCISM 2010: cite pon last kan..pasni da xde da..aku da tengok 1 2 3 puye..memang berzikir jek pastu..takut gile!!!!so aku harap2 yg the last exorcism nih dia xwat mcm elm street...ulang balek scene..


movie of the year!

movie of the year mestile kene bagi kat filem 2ALAM..memang
gempak abis la..hahahaha


eh tersalah bagi pulak..haha..movie of the year...PIRANHA 2010!!!mcm nih la baru filem...xrugi duit aku g labur kt wayang tuh..terbaekla!!takut dia sampai kaki aku meggigil dpd dalam wayang sampai balek umah..aku xtau pe masalah aku..tapi siyes memang aku takut..nak tdo pon berzikir..jantung dup dap dup dap..dun eat me!hehe



notatangan: mari mendownload movie!hehe

Wednesday, December 1, 2010

melecur kene minyak panas!


saat aku tulis entry nih..
sila bayangkan muke+tangan aku penuh ngan colgate ye..sob3
td akak aku goreng kopok lekor..
aku tolong masukkan jek..
sambil tunggu nak masak tuh..
aku dok pot pet pot pet ngan akak aku..
tetibe...............................................aku menjerit sekuat hati sambil pejam mata...
sume yang ade dalam umah tperanjat tmasuk kucing aku skali...
kopok lekor tuh meletop.......
OMG!!!!!!!!!aku kene minyak panas...!!!
perkara pertama yg aku pk....?
abisla MUKE aku.................!!!!!!!!!!
siyes rase sedih mcm nak nanges...
cepat2 aku g sapu colgate...
mak aku ckp kalau kene minyak panas jgn basuh..
lap n trus sapu colgate...
nanti xde gelembung...(btol ke aku eja)
tapi yg PASTIye...ade PARUT!!!
yg ajaib ye...akak aku setitis minyak pon xmelekat kat kulit dia..
pergghh! lagi la aku bengang...
org cakap lau kita salu kene musibah its mean ALLAH nak hapuskan dose kita..btol ke?
ampuni dose aku ya ALLAH...=(
ok..skang aku perlukan bantuan korang..
kepada sesape yg ade PETUA atau CARA nak hilang parut melecur nih..
besides bio oil...
plz tell me...URGENT!!!


notatangan: aku xkan kuar umah dlm keadaan mcm nih...malu...mari bertapa..=(