Tuesday, November 30, 2010

download movie guna uTorrent


ade macam2 cara untuk download movie kan...
tapi satu cara yg aku suke ialah gune uTorrent..
kelebihan gune uTorrent yang aku nampak ialah bila kita da shut down laptop walaupon xabis lagi download..
bila korang buka laptop korang balek..
korang boleh sambung download movie tuh..
maksudye ape yg korang download xkan hilang..
maklumlah skang nih kan musim hujan..
kejap panas kejap hujan kejap guruh kejap kilat...
korang pilih nak laptop ke modem yg tbakar??haha
so kadang2 TERPAKSA shut down laptop walaupon tgh download movie kan...


keburukkan uTorrent nih..
sangat lambat download dia..
ke aku puye line yg lembap??...
kadang2 sampai berhari2..
sabar jela..




nih contoh movie yg aku da download...
br jek pas tengok UNSTOPPABLE..4stars!hehe
kt table tuh ade nyatakan sekali download speed kite..
nak download gune uTorrent nih ade byk step dia..
aku ingatkan nak tunjuk since aku pon baru tau kan..haha
tapi myb next time k..lau ade request ke..=)



notatangan: apasal la time cuti skolah nih cite kt astro mcm hampeh???

Saturday, November 27, 2010

Contest Shoutbox Comey by Fatin hanani

sila klik kat banner utk JOIN!


kali nih aku join contest dpd fatin hanani..
jom join contest nih beramai2...
tarikh tutup dia belum tentu lagi...
senang jek contest nih..=)

aku tag:
1- diea
2- yati


notatangan: mencari mood yang hilang..sape de jumpe??

Thursday, November 25, 2010

tutorial buat hidden shoutbox yang hensem!



ramai yang REQUEST kat aku suh buat tutorial nih...hahaha
eh bukan...sebenarye suh tunjuk camne aku buat jek..hehe
adela 2 3 orang.....4 5 6 orang...kire ramai la tuh kan..
siyesly..aku nih buta IT + buta KOD2 skali...
so aku xtau cmne nak terangkan kat korang cmne aku buat shoutbox hensem tuh...
sori sangat2..jangan korang cakap aku sombong...
aku baek hati tau...hehe
korang kene skodeng sendiri blog kat bawah nih...




dsebabkan aku xnak ade isu plagiat ke copycat ke ape ke..
aku juz letak link blog nih jek ok...
banyak tutorial yang budak nih da buat...
ringkas+senang+mudah!
budak nih sangat hebat...
br jek form5..
da pandai buat tutorial..dasat2!
kalau korang nak buat hidden shoutbox yang hensem macam aku tuh...
try tau...=)



notatangan: FT tuh bf aku...ade bantahan??haha

Wednesday, November 24, 2010

saya budak baru belajar


aku puye kebusanan da sampai tahap kritikal da nih...
rase macam nak jogging satu kampung jek..haha
so dengan bangga ye aku nak bgtau kat korang sume...
aku da buat formspring!!!
so rajin2 la taye aku..
taye bende2 yang bermanfaat jek tau..
yela aku nih kan pencinta ilmu..ngeh3..



kaunter pertanyaan...ting tong!



notatangan: banyak bertanya buka minda buka hati..hehe

Tuesday, November 23, 2010

temuduga pensyarah


semalam aku pergi UITM JENGKA..
aku dapat temuduga untuk jawatan pensyarah kat sane...haha
bukan aku la..tapi akak aku...=p
seharian kot ktorg kat jengka tuh..
bapak jauh gile...
kiri kanan pokok jek...
akak aku muke macam nak xnak jek...
dia asik taye jek ade bank x ade kfc x..haha
semalam dapat la aku tengok bdk2 master..
sume cantek2 jek..
badan sume kurus2 pakai tudung kemas2 pkai baju kurung cantek2...
siyes suke tengok dorg...
pasni aku kene la jage badan...
penting utk mase depan..hehehe
n tetibak aku rase cam nak sambung MASTER gak..
kalau keje degree br dapat 2k...
kalau master mesti lagi byk k dia kan..hehe
okla..da abis luahan perasaan aku nih..
badan still sakit2..hoho


notatangan: layak ke aku nak sambung master??hahaha

Monday, November 22, 2010

contest :: kids & baby photo contest



kali nih aku telah di tag oleh UFAA+ AENN untuk menjoinkan diri menyertai contest dpd safiyyah osman

syarat2 penyertaan adalah seperti berikut:


1. anda mesti menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Sele
pas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..
done!

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)
diea,mira,biskut,apikpehe,nard,firdani,paw dan tiefazatie..done!

3. letakkan banner contest di sidebar anda.
done!

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..
ade kat bawah nih..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.
done!

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.
done!

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.
done!

tarikh tutup contest sehingga 30 november 2010...hadiah dia lumayan tuh..pemenang akan dapat earring dari lazo diamond jewellery.white gold.ok..terbeliak bijik mate aku...hehe


nih pix yg aku pertaruhkan..2orang budak comel nih adalah anak kepada kazen aku..yg lelaki tuh telinga sebelah dia terkelepet skit..n maybe nanti wat operation..yang lelaki nih adik..nama manje dia udin..yang perempuan tuh akak dia..aku panggil dia dak kakak jek..dorang sangat aktif n peramah sangat..aku cakap sepatah balas 10patah..ish3..bdk zaman sekarang nih memang da maju betol..hehe

Sunday, November 21, 2010

laksa melaka


korang jangan pk orang melake xpandai wat lakse(sebut betol2)...
ingat orang kedah(utara) jek ke yg pandai wat lakse...hehe
tp lakse kat sane mmg terbaek dari ladang la kan...
lakse kat melake nih sah2 xleh nak lawan lakse utara...
mase aku stay kt kedah dulu..
sempat la rase laksa kuala kedah..
gulp gulp gulp...telan air liur 3x...
ok2 back to the topic...
ni la lakse ciptaan aku..
kire da pass la kan lau nak kawen ngan org utara..haha


walaupon nampak cam bese jek..tapi sedap tau sebenarye..sila telan air liur masing2..hehe..5mangkuk aku bedal..hebat x?=)



notatangan: hantu lakse..sape nak join??hehe

Saturday, November 20, 2010

mysteryguitarman...pewit!


bosan???
cuti semester xtau nak watpe??
nak keje tp ayah korang xbagi??
aku ade penyelesaian ye..(ting! keluar mentol-perlu ke??)
pasni korang klik iklan aku sorang satu tau..
kire upah la aku dapat cari video se BEST nih..hehe
korang layan la video daripada si mysteryguitarman...
mesti korang teruja+xcited+teruja ngan video2 beliau..
video beliau sume menarik+kretip+menarik...trust me..
so far ade 109 videos..
kompom korang juling mata..hehe
sekaligus akan menghilangkan rase bosan korang tuh...
aku tunjuk 2video yg buat mulut aku terlopong besau...


wajib klik!


wajib klik 2!


camne??puas hati x??terlopong x mulut korang??haha



notatangan: he's just toooooo awesome..thumbs up!!

Friday, November 19, 2010

kasi potong


korang potong rambut katne??
mesti kat saloon..
aku xpenah kot potong rambut kat saloon..
sedih kan..hehe
saluye aku potong rambut kt umah jek..
yela bg gadis btudung mcm aku nih..
mcm susah jek nak potong rambut kt saloon..
mase nk potong rambut mestile kene bukak tudung kan..cmne tuh?ermm...
so baek aku potong kt umah jek..
ramai barber kt umah aku nih..hehe



mula2 aku nak potong rambut mcm nih..boy hair kan org panggil..pape jela..comey kan..hehe


aku taye akak aku..ko tau x rambut boy hair?dengan konfiden ye dia ckp tau2..as the result..amik ko..jadik mcm abu bakau ela..frust gile aku..(pengsan)




rindu rambut lame aku...lalala



notatangan: abu bakau ela..pinjam rambut kejap eg...hehehe

Thursday, November 18, 2010

1000th...the lucky one!


yes!!!!!!
aku da jumpe followers aku yg ke 1000...haha
tahniah buat byna_0707!!!
aku lak yg excited gile...hehe
setelah berbincang dengan dak diea...
aku xnak bgtau hadiah ape yg bakal byna_0707 dapat...
nama pon hadiah misteri kan...agagaga
so kepada byna_0707..
if u read this...
peliz giv me ur email ASAP...
sebab xtau nak contact u cmne..xde link...


congrats!


notatangan: jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri...haha!

Wednesday, November 17, 2010

aku femes da edisi ke9...


ok..nih sambungan aku award+tag..
mula2 aku nak tunjuk award yg aku dpt dpd TOMATOKERING..
aku dapat award nih gak daripada CIK APPLE

i noe i noe..haha

1. berikan satu nickname untuk saya.
tom!hehehe

2. ucapan untuk pemberi award :
tomato bagus utk kulit licin...=)

3. berikan 6 artist or singer or band group yang korang minat.
- FT(faizal tahir)
- zizan raja lawak
- amir khan
- enrique iglesias
- brad pitt
- bryan adams

4. bagi award ni kepada 10 blogger
yang mempunyai blog cantik lagi cun.

blog mereka sgt cun :
aku tujukan award ni utk sume yg dtg blog aku nih..luv u guys!=)
------------------------------------------------------------------------------------

ok nih pulak tag dpd UMAR YG CUTE...
sorila umar ye..br sempat nk wat tag u..hehe
ok nih soalan yg aku kene jawap..payah nih...

"once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."

1. aku = perempuan
2. aku = ISLAM
3. aku = melayu
4. aku = blogger = half time
5. aku = dok melake
6. aku = ade kembar = diea
7. aku = study kat ukm = kembar = diea = full time
8. aku = gemok
9. aku = pendek = katik = kontot
10. aku = average = cukup2 makan = paham x?haha
11. aku = gg beterabur = bersyukur
12. aku = suke makan
13. aku = suke tidor
14. aku = suke tengok tv
15. aku = suke surfing tenet
16. aku = suke sume jenis hiburan = enjoy!
17. aku = suke laki alim+educated+nsem = lelaki pilihan
18. aku = hate smokers
19. aku = say no to asap rokok
20. aku = say no to maksiat
21. aku = say yes to MONEY!
22. aku = say yes to FT!haha
23. aku = say yes/no to konsert = hehe
24. aku = luv my family damn much!
25. aku = perempuan biase = korang xkan toleh 2x kalau korang nampak = n u'll say = ok bdk nih so so jek = damn u laki mata keranjang = haha!

kecut da otak aku perah idea...haha..AWAS!semua adalah kenyataan..bkn tipu2 ok...noe me better...=)


notatangan: nak g kokel sup tulang jap...

1st Lucky Draw by Atie Aizam


kali nih aku di TAG oleh HANATANATSUMI...
da lame da aku kene tag..
tp nih baru de peluang nak buat..sori ye..heee
nih tag ala2 lucky draw...
bes woo hadiah dia..
xrugi pon nak join..
walaupon chances aku nak menang adalah tipis..
sebab aku memang jenis xbtuah langsung..hoho
ok2 nih banner dia..


klik kat banner utk join ok...

tarikh tutup 30nov nih..cepat2 join tau...lg ramai lg meriah lg susah aku nak menang..adoi!..hahaha

aku nak tag:
diea


notatangan: bagi la aku menang..sekali nih jek...hehehe

Tuesday, November 16, 2010

raye haji.......raye ke??hehe


aku nak wish sume yg beragama ISLAM...
seLamaT ari RAye aiDiLadha...=)
bagi yg tinggal kat pantai timur...
mesti korang raye sakan kan..
selame aku idup nih...
aku xpenah sambut raye haji mcm raye puase..
xrase mcm raye langsung...
pagi raye haji...aku duduk kt depan pintu umah tunggu orang antar daging...
tu jela keje aku sepanjang ari..
no baju raye..no duit raye..no kuih raye..no no no!haha


notatangan: nak duit raya boleh x??hehe

Monday, November 15, 2010

pesanan untuk blogger........


bukan sume blogger buat blog sebab nak jadik femes macam darkbatman...
bukan sume blogger buat blog sebab nak jadik kaye raye macam redmummy....
bukan sume blogger buat blog sebab nak join nuffnang macam belladiea...
bukan sume blogger suke blogwalking macam belladiea....
bukan sume blogger macam KITA...
so xpayah kita nak menyebok2 dengan blog org laen...
jage blog masing2 ok...
your blog is yours...my blog is mine...
bak kata apikpehe...peace no wo!hehe


notatangan: pesanan ini dibawa khas oleh BELLADIEA....=)

Sunday, November 14, 2010

BBQ...panas panas!



letih gile hujung minggu nih...
ade dua projek besau family aku...
nak wat bbq nak celebrate akak aku dapat master...
n nak pegi melake wonderland...
alhamdulillah...sume telah berjalan dengan lancar dan sangat meriah...
jom tengok ikan bakau sotong bakau hotdog bakau sate bakau..haha



sotong bakau..aku sorang2 jek kipas tau..sume org puji sedap..lalala


ikan bakau = ikan bakar ye..hehe


sate bakau..nih pon aku yg kipas..berpeluh2...patotla sate mahal kan..agagaga


ok..nih antara makanan yg ade..main menu..mestile nasi lemak!


family mak jang..


family pak cik..gigih gile si nafis tuh nak makan sate..hehe


tuan rumah..jgn cakap aku gemok..sebab aku da kipas sate td kan..dats mean aku da loss 1kg..hehe


adek aku tgh mcekik sorang2..


kanak-kanak riang ria...


ayah+abg ghi(jiran)..


kazen kazen..


bes gile dapat jumpe sedare sedare ngan jiran jiran..da lame x dengau orang cakap melake..haha..nak tengok pix aku mandi manda kat melake wonderland..sila terjah blog kembau aku aka dak diea...sila tekan SINI...=)


notatangan: da abis mengabung da...hehe

Thursday, November 11, 2010

hepi MERDEKA day!!=)


fuhh lega gile....!!
segala usaha perit jerih pahit manis semester nih da berakhir.....
harap2 dapat 1pengakhiran yg baek nanti...hehe
xsabau gile nak balek umah...
nak rehatkan minda...
bayangkan semalam aku tdo 3jam jek..
mata da sebijik cam panda!hoho
ingat senang ke study??
payah tuh...kne ade kekuatan fizikal n mental...hehe
ok2..jom layan status2 fb mbe2 aku....=p





xlupe jugak kt doc aku yg start marking paper...seram sejuk aku bace status fb doc aku...hehe..tanda elok2 ye doc...=)



notatangan: mari menidurkan diri...zzzzzzzzZZZZZZZZZZZZ!

Tuesday, November 9, 2010

terima kasih daun keladi....



terima kasih era+olay...=)


aku dapat BE baru...!!!
aku ingatkan da xdapat...
yela sebab aku bz exam skang nih...
visitor pon 4 5 kerat jek...
tengok2 dapat lak 2ketul BE...
thanx nuffnang..syg u lebey la!haha
thanx gak pada korang2 yang sapot iklan kt blog aku nih...hehe
syukrannn....=)


notatangan: followers almost reach 1k...nak wat giveaway...ok x?hehe

Monday, November 8, 2010

lagi satu!!

hoyeahhhh!!
lagi satu paper jek aku kene mengadap ari kamis nih...
pastu merdeka!!!!!!!!!!!!!
xsabau nak balek umah...
ari jumaat balek umah...
ari sabtu de bbq...
ari ahad nak g melake wonderland...
ari senin onwards nak tidor tanpa henti...hahahahaha


notatangan: gud lux to my sis 4 viva presentation..all da bes..nti cpt2 sambung phd lak..leh dpt title dr..leh tumpang name skali..hehe

Wednesday, November 3, 2010

this song is kiLLing me!=)




tensen study..
layan lagu nih jap..
pastu senyum sorang2 mcm org gile..
FT macho!!
i luv u FT!!!

Tuesday, November 2, 2010

how to detect a hidden camera in a changing room??



Please read and pass to your friend...


How to detect a HIDDEN CAMERA in changing rooms in garment shops & boutiques........

1. In front of the changing room, take your mobile phone and make sure that your mobile can make calls.

2. Then enter into the changing room, and make a call.

3. If u can't make a call, there is a hidden camera.

4. This is due to the interference of fiber optic during the signal transfer

Please forward this to your friends to educate the public of this menace.

To prevent our innocent sisters and ladies from HIDDEN CAMERAS AND UNSOLICITED STARRING ROLES IN PASAR MALAM VIDEOS .

aku copy paste dpd fb...aku tau ramai lagi pmpn yang xtau pasal bende nih..so aku rase btanggungjawab nak bgtau kat korang sume...


notatangan: jom hindari lelaki GILE SEX!(muke bengis)


Monday, November 1, 2010

UNIQLO in MALAYSIA...!!!


ekceli....aku pon baru 1st time dengau UNIQLO nih...hahaha
sume org kecoh2...
aku pelik...aku pon join la kecoh2 kan...
oooooo baru aku tau UNIQLO nih tokyo puye...
then da banyak negara ade kedai nih...
jual baju2 comel ala2 jepun+korea...
bessss gile!!!
aku excited nak mampos...
pastu membe aku dok sibuk maen game dia dapat voucher rm20 eachhhh!!
mane leh aku biaukan...
aku pon pulun la maen game nih..
skali...aku pon dapat satu...hoyeahhhh!!



bukti aku dpt rm20..haha


launching dia 4hb nih...
sume member aku pakat nak beratur..
sape beratur awal dapat ape tah...
siap de pakej g tokyo..sume pbelanjaan dtanggung!!!
tapi aku xnak la...sebab mesti bapak aku xbagi pegi...hahaha!
kalau ikutkan nafsu aku nih...
skang gak aku nak g beratur...
tp exam..tp sengkek...tp..............................................................



notatangan: sape2 yg g UNIQLO time launching tuh...tinggalkan lah aku baju+suar jeans+cardigan yg comey2 tau...janganlah korang kebas sume...pelizzz!!!