Friday, October 29, 2010

nak maki arinih boleh?


kisah nih blaku mase ari rabu ari tuh...
memang aku sakit hati gile...
aku nak g betolkan hp..pastu aku g la kedai yg aku beli hp tuh..
sebab de warranty lagi...
mase tuh aku pegi aku pelik..
sebab abg melayu yg jage...bese ade org cina kt situ...

aku: abang...nak betolkan hp..memory card xleh nk eject..

abg bodo: bak cni...

aku: (dengan lemah lembut ye aku bg kt abg tuh sambil tsengih2)

abg bodo: nih spring dia patah nih...

aku: eh cmne lak leh patah tuh?(pelik gle)

abg bodo: da awk tekan kuat2....

aku: ooo(pasrah gile)..

abg bodo: rosak cmnih xde warranty nih...

aku: oo yeke?ape yg boleh gune warranty?

abg bodo: sy cakap rosak mcm nih xde warranty!(siyes nada dia tengking kt aku)

aku: bukan..maksud sy..kerosakan ape yg leh gune warranty??(aku tengking dia balik)

abg bodo: (senyap jek smbil dok jolok2 aku puye memory card- da tau dia salah la tuh)nih da ok da nih

aku: (amik hp tuh sambil wat muke- aku pandang abg tuh, abg tuh pandang aku)mane cover??

abg bodo: (g amik cover hp aku)

aku: (amik cover pastu terus balek- xacakap terima kasih pon aku blah jek)


korang persan x abg tuh treat aku mcm le aku nih bodo sgt...xcuse me!ko la yg bodo!!!!!!so bila ko bodo ko xyah nak blagak pandai depan aku leh x???ayat simple cmtuh pon ko xleh nak paham...kesian kan...u noe wut...kdg2 aku rase cm nak tgelak jek bila org bodo nih blagak jadik pandai...xyahla nak memperbodohkan diri ko tuh..sebab sume org tau ko tuh bodo...(mcm de sorg kwn aku)..hoho...kdg2 saje jek layan dia bg up up lagi...dalam hati da bguling2 aku gelak...sebab ape aku cakap cmnih??sebab org PANDAI xkan mengaku dia PANDAI...aku nak mengaku aku nih study ukm pon da tahap segan gile...tp bila ade bdk dengan blagak ye cakap ngan ko..'aku study kolej --------- under UPM'..muke kerek nak mampos..hello!xpenah dengau pon name kolej ko tuh..pardon??..kdg2 saje jek up lagi...'ooo hebat gile ko study under UPM kan'...hahaha....hah kan keluar sume jenis kenangan aku ngan org bodo mcm nih...sakit gile jiwa aku weiiiiiiiiiiii..yes i noe..muke aku xnampak mcm educated..muke aku cm minah kilang...but it doesnt mean ko leh UNDERESTIMATE org laen...aku leh hormat ko..tapi bila ko sendiri xhormat diri ko...go to hell la!



notatangan: sila ikut resmi padi...makin berisi makin tunduk ke bumi...bukan mendongak ke langit!

11 comments:

Qaseh dalia adelia said...

sabow yUnk...

nuyuEna said...

buat bodo je ngan cmtu..lg lyan..lg 'naik' dorg..haha

si biskut said...

mamat tuh cakap spy dia tak perlu baiki benda macam tue free jer.dah mesti tokei dia suh cakap macam tue.sian dia(ketuk pala dia dengan senduk nasi...)

ashraf said...

nak pandai kene blaja kat UKM ok.haaaaa

p/s latest entri krayonjingga:
Tips Dapat A+++
Anda Nak Buat Plastik Sejeri?
Video Gila ****

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

sabar2 !
jgn mara2
nnti tua kerepot!

+dieabella+ said...

qaseh dalia adelia: tgh sabau le nih...hehe

nuyuena: tula..da smpai 1 tahap mmg xleh da nk ckp ngan org cmnih..sakit jiwa..

si biskut: xtau la..tp abg tuh mmg bodo gilak..hoho

$h@h_Izn@n said...

huhu sian kmu....sabo na...tu la satu sbb melayu x maju...x jaga hati customer

+dieabella+ said...

ashraf:betol2..kne stdy kt ukm..u laen xbole..haha

nur hafizah bte za'ba superCSI fiza: hehe..ok..

shah_iznan: tau xpe...

MisApple said...

bijak sungguh abg tu .
hahaha .

+dieabella+ said...

misapple: tlebey pndai..hoho

NURUL AMYLIZ said...

i like the notatangan :)

hye :)nice blog! visit mine ya..