Saturday, October 16, 2010

nak bebel pasal bola sepak Malaysia boleh?


kali nih aku nak bebel pasal bola sepak Malaysia...
untuk makluman sume..aku langsung xminat bola sepak Malaysia..
aku xminat sebab aku tengok dorang nak tendang bola pon cam xmakan...
pastu lawan sikit pastu gadow..motif??
macam org yg xbertamadun tau x..
aku xsebelah kan sesape..
aku nak ckp 'BUDUS' kat org2 yg tlibat lam pgaduhan tuh..
kalau sekali masih boleh nak dmaafkan lagi..
tapi mslh skang da banyak kali..
wat malu keturunan jela dorang nih..
player kite pon satu..
kontroversi jek lebey..
maen bola cam siput..
gaji nak tinggi..tah pape jek..
n aku nak pesan kat korang..
next time xyah la pegi tengok bola..
kang xpasal2 mati pulak..
bkn dapat mati syahid pon..
tu menempah bala org cakap..
tiru macam aku..
aku layan chelsea jek..
lagi bagus..player2 dia pon lg nsem..
badan pon tough2 jek..lagi sedap nak tengok..haha
n harapan aku..
harap2 Malaysia jangan layak masuk world cup ok..
nanti lau lawan ngan negara luar pon bgadow cmnih..
sia2 jek cipta sejarah baru..


notatangan: tengah layan CHELSEA VS ASTON VILLA..hidup CHELSEA!!

15 comments:

RAFHAN ~peace~ said...

wei, jgn la hina bola sepak malaysia.. Buruk2 pn negara kite jgk.. Aku syg bola sepak malaysia forever...
(yg buat hal tu segelintir je.. bukan semua)

+dieabella+ said...

rafhan~peace~: aku bukan mhina..tp realiti mcm tuh..luahan perasaan aku jek..peace!=)

lan_ax said...

sorry erk.. xde niat nk buat kecoh kt sini.. tp sy nk tgur cara elok.. perangai cm awak ni la yg bole jadi punca bergaduh.. sape yg hensem?? drogba?? malouda?? nk tau 1 fakta benar x?? alex ferguson pernah cakap berminat kt Amri Yahya tau x.. tp sebab dia rendah n faktor umur jer x jadi nk beli.. tgk kt youtube cara Amri Yahya score masa MU vs Malaysia.. van der sar pn tergamam.. jgn hina bola sepak negara.. masa game baru ni gerrard score free kick time MU tu, sebijik macam ada sorg lagenda negara pernah buat.. Mokhtar Dahri namanyer.. aku pun layan club england gk.. tp2 kadang2 dorg main pn ada slack gk.. lebih kurang jer cm team malaysia.. cuma bolasepak kt negara kita ni terlalu kuat politik.. nk supply baju pn nk main back door.. hapuskan politik tu dulu, percayalah negara kita akan masuk world cup.. team under 18 negara kita pn tahun ni dah kalahkan team under 18 barcelona tau. satu perkara yg boleh dibanggakan.. aku dari kecik lg dh slalu bpk aku bwk g stadium.. kalau ditanya kt aku team yg paling disayangi, SELANGOR!!! jawab ku.. sebab aku anak jati SELANGOR!!! pastu Liverpool!! Pastu Spain!. Kalah semalam pn aku x kesah sebab aku nmpak semangat player time 2nd half tu mmng aku respect.. Nk tau semangat penyokong2?? Stadium Shah Alam tetap PENUH arini Piala Sultan Selangor.. sbb penyokong sygkan team.. bkn kemenangan.. sebab tu kalo ada segelintir yg hina team kesayangan, paham2 la.. aku ada kt tpt kejadian time fan kelantan kena pukul teruk aritu smpai meninggal.. trus terang aku ckp memang kesian tengok.. tp ni aku nk citer sket..bole x korg bayangkan bila ada sorg fan lawan, kuar di pintu fan korg.. pastu maki2, blagak2.. sedar la wei ko tu sorg.. yg depan ko ni 30000 org.. x yah sepak, jentik sorg skali pn dia dh bole mati.. datang tpt org tu jgn blagak la.. gagah sgt ke?? pastu yg media rakam masuk tv tu, aku duk pn dekat2 situ gk.. ape perasaan korg kalo mercun telur tu meletup bawah kerusi anak kcik n bini korg?? pakai otak x namanyer tu?? benda yg dh lepas tu kita jdkan pengajaran la.. jgn simpan dendam oleh sebab sikap segelintir umat takde otak ni.. tp jgn la sesekali hina team negara kita.. nak tau ape yg seronok sgt pasal team negara kita ni?? Ajak sape2 member laki teman g tgk final piala malaysia ni.. x kesah la team mane pn.. rasai suasana nyer.. sorakan.. ombak.. semangat.. gegaran stadium.. nyanyi lagu ramai2.. sorakan time gol.. serius macam tengok kt luar negara beb.. kalo sokong team luar, stkt dpt tgk kt tv jer.. suasana x enjoy.. Liverpool dtg singapore aku g tgk pn tetap x enjoy cmni.. percaya la ckp aku, drpd ko x sokong team local pn ko trus akan terpikat n slalu doakan team negeri korg berjaya pasni kalo korg dh rasa suasana tu.. banyak gk yg aku bebel ni.. peace..
http://duitlama2u.blogspot.com/

lan_ax said...
This comment has been removed by the author.
lan_ax said...
This comment has been removed by the author.
kay shafiQ said...

Liga M tetap dihati. Pulun Kedah pulun :)

+dieabella+ said...

lan_ax:thanx eg komen kat entri aku..s i said..nih luahan aku..n yg ko komen tuh luahan ko..n aku terima..ade betol pe yg ko ckp tuh..myb ilmu aku pasal bola sepak malaysia cetek lg..n aku tulis pe yg aku nampak..cume aku nak ckp..pelu ke lau de org dok maki2 kite n kte kne blasah org tuh smpai mati??xke xbtamadun org cmtuh??lau dia sorang buduh..watpe kite nak ikut jadik buduh cm dia..kite ade otak..sabar jela..ego tuh letak tepi boleh x?xpaham aku..n lau ko suh aku g tgok bola kat stadium..sori..aku xkan pegi..lau nanti de gadow2..aku nak lari mane..n de mbe aku nak ikut bf dia pegi..aku mmg xkasi..aku ckp kt dia..lau ko nak mati ko pegi la..aku nih pompuan apela yg aku leh wat lau org tgh gadow rmai2 cmtuh..scary gle..biarlah aku tgok kt tv jek..hoho..

+dieabella+ said...

kay shafiq: baek..pulun2..hehe

kesehaRian Ra-Kun said...

enjoy your weekend :)

si biskut said...

nie aku pulak...Malaysia patut dah maju lama dulu tapi sikap mentaliti dowg yg buat aku jelak.Pemain2 pon sama,apa yg nak ikut sgt soal politik.nak kata profesional lagsung main cam amatur.Aku membesar dgn bolasepak,aku jgk penah rasa suasana stadium.tapi bab nak abih league jer yg penuh.lau tak layak haram nak penuh stadium.Gado2 nie bg kat malaysia jer..sbb tue bila aku kenal EPL awal 90an aku terus lupa pemain2 malaysia yg ada sekarang..haram kalau aku kenal sbb sumer main cam haram..aku kesah apa kalau malaysia layak tak layak..mmg tak layak punya sampai ke sudah.baru johan 1 trophy,trophy akan dtg jatuh merudum.yg dulu2 mmg hebat sbb main tak ingat nak duit sgt.la nie,duit sikit2 main pon sikit2.

suka_haha said...

dah lain blog bella ni hehe..

kay yea said...

rilex la..pndgn masing2..
malaysia kn demokrasi..hee :D

ak kciwe selangor kalah dahh..hua3
mlm neh nk lyn liverpool vs everton!~

+dieabella+ said...

keseharian ra-kun: hepi weekend too!

si biskut:99.99% sokong ko..hehehe

kay yea: btol2..pendapat masing2..kite kan 1malaysia..hehehe..

xazryx said...

ikut pendapat masing2 la .klu xde kritik ,camne nk lebih maju kehadapan ?betul x ?

+dieabella+ said...

suka_haha: hehe..tukau wajah baru..

xazryx: jgn pandang belakang...hehe