Saturday, October 30, 2010

aku femes da edisi ke8...


ari nih aku nak tunjuk award yang BUNTAL bagi kat aku...
thanx BUNTAL..syg ko ketat2...hahaha


pelik sekejap...comel ke blog aku nih??hehe


1. Apakah nama gelaran yang kawan-kawan pernah panggil kat korunk yang korunk rasa lawak dan lucu?

mase kat matrik aku dikenali sebagai 'SHAWN"...ade rahsia disebalik name tuh..haha!


2. Korunk selalu lawat Blog siapa? (link kan)

banyak...tapi blog yg wajib aku jenguk ari2...blog telor+diea+umar...meti dorg bangga kan..cet!


3. Apa yang korunk rasa BUNTAL kena improve untuk blog nie?

xde ape yg perlu di improve kan...sebab aku rase ok jek sume..=)


4. dalam seminggu, berapa kali korunk buka blog aku??

2-3 kali kot...


5. sila pass reward nie kepada 6 orang kengkawan anda yang korunk rasa blog dier comel

1st time ok aku rase mcm nak tag org...haha

1- diea
2- aina
3- umar yg cute
4- telor
5- zaerr
6- nardthenerd
7- G@skoloh


notatangan: nak gaji 20k...mari study!!!hehe

Friday, October 29, 2010

nak maki arinih boleh?


kisah nih blaku mase ari rabu ari tuh...
memang aku sakit hati gile...
aku nak g betolkan hp..pastu aku g la kedai yg aku beli hp tuh..
sebab de warranty lagi...
mase tuh aku pegi aku pelik..
sebab abg melayu yg jage...bese ade org cina kt situ...

aku: abang...nak betolkan hp..memory card xleh nk eject..

abg bodo: bak cni...

aku: (dengan lemah lembut ye aku bg kt abg tuh sambil tsengih2)

abg bodo: nih spring dia patah nih...

aku: eh cmne lak leh patah tuh?(pelik gle)

abg bodo: da awk tekan kuat2....

aku: ooo(pasrah gile)..

abg bodo: rosak cmnih xde warranty nih...

aku: oo yeke?ape yg boleh gune warranty?

abg bodo: sy cakap rosak mcm nih xde warranty!(siyes nada dia tengking kt aku)

aku: bukan..maksud sy..kerosakan ape yg leh gune warranty??(aku tengking dia balik)

abg bodo: (senyap jek smbil dok jolok2 aku puye memory card- da tau dia salah la tuh)nih da ok da nih

aku: (amik hp tuh sambil wat muke- aku pandang abg tuh, abg tuh pandang aku)mane cover??

abg bodo: (g amik cover hp aku)

aku: (amik cover pastu terus balek- xacakap terima kasih pon aku blah jek)


korang persan x abg tuh treat aku mcm le aku nih bodo sgt...xcuse me!ko la yg bodo!!!!!!so bila ko bodo ko xyah nak blagak pandai depan aku leh x???ayat simple cmtuh pon ko xleh nak paham...kesian kan...u noe wut...kdg2 aku rase cm nak tgelak jek bila org bodo nih blagak jadik pandai...xyahla nak memperbodohkan diri ko tuh..sebab sume org tau ko tuh bodo...(mcm de sorg kwn aku)..hoho...kdg2 saje jek layan dia bg up up lagi...dalam hati da bguling2 aku gelak...sebab ape aku cakap cmnih??sebab org PANDAI xkan mengaku dia PANDAI...aku nak mengaku aku nih study ukm pon da tahap segan gile...tp bila ade bdk dengan blagak ye cakap ngan ko..'aku study kolej --------- under UPM'..muke kerek nak mampos..hello!xpenah dengau pon name kolej ko tuh..pardon??..kdg2 saje jek up lagi...'ooo hebat gile ko study under UPM kan'...hahaha....hah kan keluar sume jenis kenangan aku ngan org bodo mcm nih...sakit gile jiwa aku weiiiiiiiiiiii..yes i noe..muke aku xnampak mcm educated..muke aku cm minah kilang...but it doesnt mean ko leh UNDERESTIMATE org laen...aku leh hormat ko..tapi bila ko sendiri xhormat diri ko...go to hell la!



notatangan: sila ikut resmi padi...makin berisi makin tunduk ke bumi...bukan mendongak ke langit!

Thursday, October 28, 2010

kek butter kukus....sedap!


semalam aku wat projek ngan akak aku...
wat kek butter kukus...
ktorg cilok resepi kat google jek..hehe


1- mula2 korg wat adunan cm bese..pastu asingkan separuh..then letak dua pewarna kat dua adunan yg korg da asing tadi..pastu tuang lam bekas selang seli..


2- pastu kukus selama 20-30 minit..senang cite tunggu sampai da masak la..lau nak tau da msk ke lom...cucuk2 kat kek tuh gune lidi..hehe


3- tadaaa!da siap potong...jom mencekik!


notatangan: dok umah 2ari da tambah 2kilo...adoi!

Wednesday, October 27, 2010

sebab kenapa tak boleh kahwin dengan doktor/budak medic...LOL!


I : nanti aku nak kawen ngan doktor...

N : ala ko cun...ko boleh la kebas doktor sorang...

I : ko kan comey jugak...apply jek...haha

N : ok2 nanti aku apply...haha

K : kawen ngan doktor kaye tuh...cerah mase depan..

N : tau xpe...bes gilak!

I : ish tapi susah gak kalau kawen ngan doktor nih...

N/K : nape???

I : yela...nanti malam2 baru jek nak wat....ade pulak on call...hahaha

N : frust gile...hahaha

K : aha..frust..sambung esok...hahaha

D : wat ape wei??xpaham??

N : ade lagi budak yg otak suci mcm ko nih eg...bagus2..

K/I: hahahaha...!



notatangan: jom pikat engineer pulaks...LOL!

Tuesday, October 26, 2010

1 paper da berambos!



alhamdulillah...
aku baru jek pas balek dpd exam pagi tadi..
malam td xleh nak tido...
pukul3 baru dapat tido..
pastu set alarm pukul6 pagi..
xsedar..bangun2 da pukul7....demit!
mengakas bangun g sbhyg n wat last review...
pastu mandi..nasib baek dewan exam sebelah kolej aku jek...fuh!
tadi exam sangat takut...
mgigil kot badan dalam dewan...
lagi seram bila mase da nak tamat...
susah jugak kan lau sume soalan ko bleh jawap n ko kene pilih 3soalan dpd 5soalam essay...
tensen gile aku...xtau nak pilih mane....
pastu aku dengan selamber ye angkat tangan...taye prof aku...
'prof boleh x jawap soalan lebey..nti prof pilih the 1st 3 or the highest mark?'
'prof cakap xpe lau jawap lebey but dun need to waste ur time'
sebab mase aku taye tuh lagi 15minit...haha
sepantas kilat aku tambah lagi 1soalan...
harap2 prof paham la tulisan aku...hehehe
next paper is parasitology n hbgn insan...
ooo saya sangat sayang sama parasit!!!
tolongla soalan jgn killer sangat bole x...huuuuuuuuuuu...


selamber jek org nih tarik cacing dia..hehe..mane boleh tarik..nti putus lg susah woo...lau korg belajar parasit..mesti korg tkt nk makan daging n mandi kt pantai ke kat swimming pool ke...hehe..



notatangan: nak balek umah jap lagi...tensen wei dok ukm nih...arggghh!!

Monday, October 25, 2010

exam 2ari lagi...!!!


tanda2 akhir final exam telah muncul..
iaitu study sambil tangan shaking..
ala-ala parkinson...demit!!
nak postpone exam sehari bole x??pelizzzz..
tapi sempat lagi aku nak wat post baru pulak kan..hoho..rindu blog!
pastu sempat lagi kan aku renovate blog kesayangan aku nih...
ohhh sangatttttttttttttttttttttttttttttt buang mase..realised it..tapi nak wat gak!hoho



ni lah hasil kretip budak yang 'celik' IT..haha

1- background aku tukau gune pix from photobucket...comey kan..sesuai ngan umo aku yg maseh mude2 remaja gitu..ahakss!
2- kod nuffnang aku da betol..hoyeaahh!ade bdk btol kan..thanx!
3- sangat bangga ngan diri sendiri dpt wat shoutbox sorok2 tuh..besau gedabak..hahaha..then mbe tegur suh crop pix tuh gune photoshop dlu..br comel..mstile aku xgeti kan...down skjap..hoho


notatangan: aku nak exam nih..so aku nak mintak maf kat korang sume..kalau ade slh n silap..doakan aku ye...heeee..gd lux gak kat sape2 yg bakal mhadapi final exam...fight 4 your future!!=)


Wednesday, October 20, 2010

kekeliruan identiti....

maaf sangat2 pada korang yg visit blog aku..
atas kekeliruan korang sume...
untuk makluman sume..
blog ini masih di dalam proses construction..
disebabkan aku buta IT..
mase aku tukau layout blog..
kod nuffnang aku sume hilang n jadik error..
pastu chatbox aku pon pegi mane tah..
memang aku nak betolkan..tapi nanti la k..
skang nih mase itu EMAS bagi aku..
next week aku da exam wei..matila!
nak g beyak pon rase sangat buang mase ok..
apatah lagi nak g bmesra2 ngan korang kan..
so aku xde mase nak layan perangai blog aku wat mase skang..
nanti bila aku da free aku betolkan balek sume bende yang hilang nih(mcm terer jek kan)..
kla..aku nak study......


notatangan: will miss u ol......=)


Monday, October 18, 2010

petua IMAM SYAFIE


  • Empat perkara menguatkan badan

1. makan daging

2. memakai haruman

3. kerap mandi

4. berpakaian dari kapas

  • Empat perkara melemahkan badan

1. banyak berkelamin (bersetubuh)

2. selalu cemas

3. banyak minum air ketika makan

4. banyak makan bahan yang masam

  • Empat perkara menajamkan mata

1. duduk mengadap kiblat

2. bercelak sebelum tidur

3. memandang yang hijau

4. berpakaian bersih

  • Empat perkara merosakkan mata

1. memandang najis

2. melihat orang dibunuh

3. melihat kemaluan

4. membelakangi kiblat

  • Empat perkara menajamkan fikiran

1. tidak banyak berbual kosong

2. rajin bersugi (gosok gigi)

3. bercakap dengan orang soleh

4. bergaul dengan para ulama

  • 4 CARA TIDUR

1. TIDUR PARA NABI Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit danbumi.

2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solatmalam.

3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyakdimakan.

4. TIDUR SYAITAN Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.


notatangan: artikel nih aku cilok kt fb..saje nak bkongsi ngan korang sume..selamat beramal...=)


Sunday, October 17, 2010

TERjumpe duet rm60 dalam purse aku..sape puye??


semalam ade perkara yang menakjubkan blaku kat diri aku..
ala2 magika gitu...haha
jom ikuti kronologi cerite aku nih..



semalam aku nak wat resume..
so nak amik cd gambau tuh dalam purse lama aku..
purse nih mmg aku xgune sangat..
tp still banyak bende aku simpan dalam purse nih..



then TERNAMPAK plak sampul duit raye..
mcm pelik..eh xkan aku xbuang sampul nih kan..



pastu bdebar2 jantung aku bila bukak sampul nih..



tadaaa...ade rm60 dalam tuh...masyuk!!!
then baru aku teringat...
mase aku tengah kaye raye..
aku de sorokkan duet raye nih..
simpan utk hari tua la kononnya..
alhamdulillah..bsyukur gile kot..
tau2 jek aku tgh sengkek skang nih...
terus aku msg member aku ajak g karok..hahaha



notatangan: xrugi lau maen sorok2 duet nih..hehe

Saturday, October 16, 2010

nak bebel pasal bola sepak Malaysia boleh?


kali nih aku nak bebel pasal bola sepak Malaysia...
untuk makluman sume..aku langsung xminat bola sepak Malaysia..
aku xminat sebab aku tengok dorang nak tendang bola pon cam xmakan...
pastu lawan sikit pastu gadow..motif??
macam org yg xbertamadun tau x..
aku xsebelah kan sesape..
aku nak ckp 'BUDUS' kat org2 yg tlibat lam pgaduhan tuh..
kalau sekali masih boleh nak dmaafkan lagi..
tapi mslh skang da banyak kali..
wat malu keturunan jela dorang nih..
player kite pon satu..
kontroversi jek lebey..
maen bola cam siput..
gaji nak tinggi..tah pape jek..
n aku nak pesan kat korang..
next time xyah la pegi tengok bola..
kang xpasal2 mati pulak..
bkn dapat mati syahid pon..
tu menempah bala org cakap..
tiru macam aku..
aku layan chelsea jek..
lagi bagus..player2 dia pon lg nsem..
badan pon tough2 jek..lagi sedap nak tengok..haha
n harapan aku..
harap2 Malaysia jangan layak masuk world cup ok..
nanti lau lawan ngan negara luar pon bgadow cmnih..
sia2 jek cipta sejarah baru..


notatangan: tengah layan CHELSEA VS ASTON VILLA..hidup CHELSEA!!

Friday, October 15, 2010

lagi 11 hari nak final exam..mati...(*.*)


rase mcm kejap jek sem nih...
da nak final exam da..
exam aku 27hb 9hb 11hb..
de 4 paper jek yang de final exam..
2 paper major n 2 paper umum..
so dats mean 2subjek jek yg aku kne study..
paper umum cam bese la..
besok exam malam nih baru baca..
paling teruk pon mesti dapat A-..hehe
harap2 paper umum nih leh dapat A..amin..

slip exam aku...

da le UKM xde study week..
tensen gile wei..
rase cm nak menjerit jek..
tapi xpe..aku akan wat study week aku sendiri..
start miggu depan aku da xnak g class..haha!
gd lux to ol biologist..cha yok!!


notatangan: dgr cite tarikh exam nak dirombak..apehal???

Tuesday, October 12, 2010

tips menduduki peperiksaan


kalau korang rase korang xleh nak score paper tuh..
aku de tips nak ajar kat korang..
xkan nak tinggal space kosong kan..
sila try contoh2 di bawah..
semudah A B C D E..haha
kompom dapat F..lalala


jawapan yang sangat redha..haha


cantek dia lukis bear tuh..siap claw xtahan..haha



kompom minat spongebob nih..hehe



paling kretip...scary gile ovary mcm tuh..haha


da le sengal..ugut cikgu lak tuh..bahaye budak2 cmnih..psiko lebih..haha


notatangan: just 4 fun..all the pix were taken from Funnyexam.com...peace!

kenapa lelaki macam nih?


aku pelik la tengok cara lelaki cakap ngan kawan2 dorang..
contoh2 ayat:

1- ensem sial gambar ko tuh..
2- macam anjing ar ko...
3-kepale ko letak mane hah??
4- babi ar ko..
5-xyah ar bodoh sangat..

yang pelik ye..siap boleh gelak2 lagi pastu..
motif la kan..
kalau kawan aku cakap cmnih kat aku..
kompom da xtegur da n putus kawan..
hati lelaki nih dibuat dpd ape eg??
ngan kawan2 xkesah pon kene maki2..
tapi lau ngan awek ngajuk kalah perempuan..
ish3..xpaham...


notatangan: dalam hati de taman ke??haha

Saturday, October 9, 2010

lovely complex!


you ask me how i feel about you...
i wouldn't say that i don't like you...
could it be you've been crying?...
you can be kind of cute...
as you run away, i grab hold of your hand...
deep within my chest, something suddenly begins to stir...
it would be nice if a study guide for love existed...
there are too many problems i don't understand..
it would be nice if a teacher for love existed...
DOES YOU + ME = LOVE?...


makan dalam kan lagu nih..hehehe
nih lagu tema utk anime lovely complex..
kepada pencinta anime..
korang wajib ok tgok cite nih..
tp muvee dia kureng skit...hoho

pencintaan antara bdk pompuan tinggi ngan laki yg rendah..comel!


notatangan: senyum sampai telinga...!

Friday, October 8, 2010

halal ke???

cilok pix dpd mbe aku puye fb..


korang nampak x ade bab1 kat situ??
what the fishh!!
nih halal ke x..??
adoii..g bukak kamus ape maksud halal tuh...
ade yang cakap pix nih edit..
tu aku xtau la..no komen..
tp lau betol2 bende nih jadik...
bila halal da bercampur ngan haram..
xlame lagi kiamat le dunia nih...
aiseymann...
xsume bidang yang kite perlu jadik expert..
tapi bila bab2 agama nih..kite wajib jadik expert..
xde alasan..xtahu..ok?



notatangan: harap2 la sume makanan yg aku telan nih sume halal....

Thursday, October 7, 2010

3 tips mudah untuk hilangkan diarrhea aka cirit birit..


perut aku nih manje..
aku xleh nak makan macam2 dalam satu mase...
nti mesti aku kne diarrhea..
terseksa jiwa raga aku..hehe
tapi aku de tips yg aku gune sejak berkurun lame..haha..
try la!
kepuasan dijamin..ahakss..


yang pertama...
korang kene la beli air teh o ais...
nanti mesti diarrhea korang akan berkurang..
trust me..ngeh3..
my feveret drink..baek utk kesihatan jugak..=)


yang kedua...
kalau xelok gak..
g la beli vitagen..
kan dalam iklan dia sebut 'baek utk perut'..
macam air teh o td..
ia akan mengembalikan kesihatan perut anda semula...=)


sayangilah perut anda setiap hari..hehe


yang ketiga...
kalau da terok sangat...
terpakse le korang telan ubat nih..
aku penah try..
sepantas kilat terus elok..
tapi rase dia sebiji cam taik kambing..yuxx!
korang sanggup ke??haha


ubat cikiteon..



notatangan: tips- tips di atas adalah tidak sama sekali berdasarkan mane2 jurnal atau kajian atau fakta..

Tuesday, October 5, 2010

kawan yang sengal..


ini adalah perbualan chat di facebook bersama kawan aku yang sangat sengal...

az_z_l: buzz buzz buzz

nabila: (sukati jek nak buzz kat chat fb-haha)..nape?

az_z_l: hah ade pon..aku nak taye pasal bla bla bla..

nabila: aku pon terang bla bla bla bla..

az_z_l: ok..ko tgh watpe tuh?

nabila: xde watpe..layan fb..

az_z_l: ko da makan ke?

nabila: aku pose..hehehe

az_z_l: erkk?pose ape malam2 nih..

nabila: aku diet la..ko kan cakap aku gemok...

az_z_l: eh mane ade..

nabila: ko tengok aku nih gemok sangat ke?

az_z_l: xdela..sedap2 jek..

nabila: bengong!!

az_z_l: aku plak yg kne bengong..betol la..

nabila: da la aku nak tdo..

az_z_l: gd nite sayang...

nabila: eyy geli jek..

az_z_l: hehe..gd nite..

nabila: ok..gd nite!


notatangan: sabau jela bila ade kawan macam nih...

Monday, October 4, 2010

alahai technician...


nih aku nak cite pasal seorang yang bergelar technician..
kalau kat kolej..aku lebih kenal abg technician dpd pengetua kolej aku sendiri..hehe
sem nih kan aku tukau kolej..
so aku kene la bhadapan ngan technician laen..
ari tuh aku de wat aduan kerosakan bilik..
elok2 pukul9 pagi besokye..
aku dengar de org ketuk bilik aku..
mase tuh ofkos la tgh mimpi lg kan..
aku pekak kan telinga jek..
dengan harapan technician nih blah n pk bilik aku xde org..
skali dia jerit..

technician: bukak pintu..technician..
aku+rmate: pekak kan telinga lagi
technician 1: bilik 402 xde orang ke
technician 2: xde orang la tuh..bukak jela..
aku+rmate: damn..dorang bawak kunci spare..
technician 1: saya kira sampai 3..bilik 402 satu..bilik 402 dua..bilik 402 tiga..
aku+rmate: dengar jek dia kire sampai tiga..sepantas kilat ktorg bangun..ngan baju tido ye..memang tbaek la mase tuh..muke sorg2 bengang jek..
technician 1:eh ade org la..
aku+rmate: jap2..cpt2 pkai ape yang patut..rmate aku sempat lagi g capai tdg..aku xsempat da..amik towel jek..
technician: xyah la nak bkemas2 pulak..
aku+rmate: sabau la!!nak pakai tudung nih..(sakit telinga aku dgr..xde kuasa aku nak bkemas sebab dorg)

de 3orang laki..sorang jek kot technician..pastu technician tuh masuk..

technician 1: engsel ke rosak?
aku+rmate: aha..engsel..(muke tido lg)
technician 1: engsel nih elok jek..ape yg rosak..
aku: engsel pintu tu rosak..(muke konfiden jek)
technician 1: eh elok jek nih..
aku: tcabut la..xleh nak tutup pintu..
technician 1: ish nih bukan engsel..nih selak pintu..
aku: oo yeke..pape jela..(cover malu)


notatangan: terima kasih technician sebab salu betolkan bilik aku bila ade kerosakan walaupon korang salu datang salah time..aigoo!



Saturday, October 2, 2010

aku femes da edisi ke7..


TAG FROM NOURUL

1. name one person who made u laugh last night?
diea n my roomate...

2. what were u doing 1 hour ago?
tengok muvee jaws: the revenge..

3. what was da last thing u said out loud?
erkk??

4. where da next place u're going to?
g lepak lam bilik..

5. what was da last thing u paid for?
makanan lunch semalam kat kafe..rm3.50..

6. where were u last nite?
dalam kete..odw balek melake..

7. what's da best ice cream flavouring?
cokelat+vanilla

8. do u wanna cut ur hair?
tengok keadaan..nak potong ala2 boy hair leh x?hehe

9. do u love to 'melatah'?
xsuke!

10. if that so (melatah)..what u will say out loud?
-------

11. what does da last text-msg received say?
rahsia le..

12. will u get married in da future?
semestiye..insyaALLAH..

13. do u chew on ur straw?
tidak sama sekali...

14. do u make-up ur own words?
kadang2..

15. is there anyone u like/love right now?
ade!..

16. tag to other 5 bloggers/more..
nanti eg...