Thursday, September 30, 2010

frozen 2010


malam semalam aku tengok muvee nih..
suspen gile..
takut gile..
lebih kurang takut dia cam aku tgok muvee piranha..
xleh nak tdo..asik teringat jek..
ape lagi..aku dok bzikir jek sambil pejam mata..hehe


no one knows you're up there!


muvee nih paling jimat aku rase..sebab pelakon dia 3org jek..hehe



pada sesape yang suke sangat tengok cite thriller..sila tengok cite nih..like i said..muvee nih sebijik suspen mcm muvee piranha..mbe aku cakap muvee nih baru gak la..taun nih..aku xnak bgtau sinopsis dia..sebab nanti da xsuspen da..pastikan korang de teman bila nak tengok muvee nih..lau takut leh peluk kawan korang k..hehehe..hav a nice friday!


notatangan: im going back home today..hoyeaahh!

Wednesday, September 29, 2010

open house!


aku bukan nak tayang pix aku g open house..
tp aku nak bgtau kat korg..
bende yang paling mengecewakan aku utk raye taun nih..
ari nih da 21 syawal kan..ermm
u noe wat..
satu open house pon aku xpegi lagi..
bukan aku xnak pegi..
tp xde sape pon invite aku g open house..
dorg xtau ke aku nih suke sgtttt makan..
besye open house..
mesti ade sate,sup2 bagai,lemang,ketupat...uwaa!!!
lecturer aku pon xde pon wat open house..
lau x leh la pegi jugak..
bes tgok mbe2 laen g open house umah lecturer dorg..
mesti dapat duit raye kan..
paling koman mesti dpt rm50...uwaaa!!!!!!!!!!!!


cilok pix mbe aku..sume muke kenyang jek..nak jugak!!!!


notatangan: xde sape ke nak wat open house??hohoho

Tuesday, September 28, 2010

photoshoot



tempat : UKM
mase : kul1 petang
photographer : yuz









nenonenoneno..bagi laluan..budak gemok pendek nak g kuliah!


notatangan: pasni nak g photoshoot untuk majalah DARA pulak lah..kahkahkah!

hobi : makan


ni adalah menu wajib yang aku akan pesan kat kopitiam...
either one..
sedap+kenyang+murah=berbaloi!

sizzling chicken chop+fried rice


chicken chop+fried rice


notatangan: macam mane aku nak kurus nih..perut asik lapau jek..sengal puye perut!!

Monday, September 27, 2010

QUOTES OF THE DAY


sejahat-jahat manusia adalah manusia yang tidak mengerjakan sembahyang
ustaz Mohd Kazim Elias

ulasan: semalam aku de jumpe page ustaz nih kat fb..best gile ceramah beliau..sila KLIK SINI untuk maklumat lanjut..ustaz tuh yg cakap mcm tuh..so korang taye la kat diri korang adekah bf/tunang/laki korang tuh sembahyang penuh 5waktu??ramai orang yg akan bagi alasan..alaa xpela..tunggu umo 40tahun nanti aku sembahyang la penuh..tuh kalau ko tuh sempat idup sampai 40tahun..lau esok luse ko mampos cmne?hoho..aku nih pon tulis utk diri sendiri sebenarye..liat gile wei nak bangun sembahyang subuh..dengar alarm hp da bunyi..aku amik hp tekan alarm off..dalam ati..5minit lagi 5minit lagi..sekali bukak mate lagi skali da kul8 pagi..setan puye keje le nih!!dok bgayut kat bulu mata aku!!celaka ko setan!!haha..so da alang2 kul8 pagi tuh..aku tarik selimut balek la..nanti qada mase sembahyang zohor skali..hehe

Saturday, September 25, 2010

manchester city 1-0 chelsea


bg chance kt team laen..=p

sume org tengah kecoh skang nih..
chelsea kalah..
ala kalah sipi jek kot..
aku xtgok match nih..
tp rmai ckp drogba down..
ape yg down pon aku xtau la..
ade mslh rumahtangga le tuh..ngeh3
aku xkesah pon la..
aku tau chelsea saje bg chance kt team laen...kan3
yg penting still ranking 1st ok!hehe


notatangan: rindu nak tengok PTER CECH tangkap bola..kiutt!

Friday, September 24, 2010

3 cara nak psiko kawan masa exam!


berikut adalah cara2 untuk psiko kawan2 korang di dalam dewan peperiksaan..
selamat mencuba!

1- KERTAS TAMBAHAN..Angkat tangan anda..pengawas peperiksaan akan datang..sila mintak kat beliau..pastu lakukan sekerap mungkin..mesti kawan2 korang di tepi belakang kiri kanan menyumpah korang..'apahal lak budak nih mintak kertas lebih..aku puye tlebih dari cukup kot..kosong jek'..hahaha..aku salu wat mcm nih..padahal lagi satu ayat jek yg xmuat n aku mintak kertas tambahan gak..haha

2- KELUAR AWAL DARI DEWAN PEPERIKSAAN..kalau korg rase korg tuh hebat..sila keluar selepas 30minit..mesti sume kawan2 ko terlopong mulut..gile awal budak nih kuar..hahaha..de sorang kosmate aku salu wat mcm nih..every paper every exam dia kuar sejam lebih awal..kalau dia da kuar..mesti aku cakap..'sengal la mamat nih..dia da siap ke??'..cepat2 aku perah idea nak merapu ape lam essay..hehe

3- MEMANGGIL LECTURER KETIKA DALAM DEWAN PEPERIKSAAN...yang nih pon aku salu wat..korang kene wat mke konfiden.. n taye kat prof..'prof yang nih mcm nih ke@betol ke mcm nih'..nti mesti prof jawab..'hah betol la mcm nih@ok la nih@cube ingat dlm lecture sy penah sebut psl bla bla'..mesti kawan korg dengar kan..kompom kene maki..haha..ade elokye korang taye lecturer dlm dewan exam..mane tau korg tetibak ingat ape yg korang lupe..kan3..nanti luar dewan mesti kawan korang taye...'wei ko taye ape kt prof tadi?'..eleh xpuas ati le tuh..lalala



notatangan: nak g soping!

Penghargaan...


allhamdulillah semua urusan saya telah selesai..thanx kepada supervisor saya iaitu PROF DR. IDRIS ABD. GHANI kerana datang tengok saya presentation proposal tadi..prof jangan lupa bagi A tau..hehe..thanx jugak kat PROF DR. ZUBAID AKBAR...prof memang sempoi..jangan lupa bagi A gak tau..hehe..xlupe thanx gak kepada PROF MADYA DR. MOHD NIZAM sebab wat soalan biology conservation xbape killer sangat..tapi kantoi gak..hoho..akhir sekali..thanx kepada PROF DR. ZAINAL ABIDIN sebab wat soalan parasitology yang sangatttttttttttt susah..xpela..prof tetap memegang title prof kesayangan saya..ngeh3..


notatangan: fuhh...lega..otak da kosong..mari berfoya2..kite enjoy dulu!!

Wednesday, September 22, 2010

blog aku ketika zaman 60an....


mari saksikan blog aku ketika zaman 60an..
hitam putih gitu..huh!
ape pasal la blog ko jadik camni..
mrajuk ngan aku ke ape..
da le tuan ko nih xtau pape pasal ilmu komputer nih..adoii!



sebelum nih blog aku warna warni pelangi..
aku memang suke pkai font warna warni pelangi..
baru meriah sikit..hehe



nih aku nak mintak jasa baek korang yang pandai ilmu IT...
aku nih bukan buta IT..
tp xbape nak celik IT jek..hehe
tolong tau..pelizzz...ngeee..
KENAPE BLOG AKU XLEH GUNE FONT WARNA WARNI LAGI??


notatangan: exam??no komen...zzzZZ!

Tuesday, September 21, 2010

exam lagi!


malam kang aku de exam..
biology conservation..
oo sgt seronok ini subject..
nota yang panjang berjela2 macam novel..
mcm bese...mestile aku blur jek kan..
tula..masuk lecture dok ternganga jek keje aku..
padan muke ngan diri sendiri...
oohhhooo..nak skip kul830 trus kul11 boley x??pelizzzz
xtau ape ade dalam kepale otak aku skang nih...
ooo matilaaaaaaaaaaaaaaa.......
doakan aku ye kawan2......


notatangan: blogwalking tetap blogwalking..wajib!hehe

kalau lah aku perempuan......


nih cite berlaku mase aku sekolah dulu..
aku de kawan ngan 2orang budak laki lembut aka adik-adik gitu..
lau sorang xkan menjadi puye perangai adik-adik dorang tuh..
mase tuh dalam bus..
one of them taye aku..

A : nabila..ko kat luar pakai tudung x?

aku: mestile pakai..nape?

A : lau g jalan2 ko pakai pe?

aku: pkai baju le..tshirt bese...

A : kalau lah aku perempuan..da lame da aku buat rambut aku..pastu pakai tube dress ke..biau nampak sikit aku puye teeeeeeeeeeeet..hah baru hot!

aku: erkk..motif aku nak pakai cmtuh??

B: ish ko nih..ko kenela tunjuk sikit ko puye teeeeeeeeet..baru sume orang tengok..pastu jalan tuh mendada sikit..punggung ko bagi lentik skit..(siap wat demo)

aku : hahaha..korang nih dose la..mane leh tunjuk kt orang laen..sebab tu la KORANG TUH JADIK LAKI..lau sume pompuan cam korang..kiamat le dunia oii...hahaha

A+B : tu la pasal..hehehehe


notatangan: da lame xjumpe dorg..arap2 dorg jadik LELAKI SEJATI pasni...hehe

Sunday, September 19, 2010

ko tayah jadik monyet boleh x??

gud morning sume!!!
aku tensen la pagi2 buta nih..
td tengah aku sedap mimpi brad pitt..
tetibak ade budak2 yg baru sampai pagi dok tjerit2 tpekik2..wtfish!
dia panggil kawan dia..
kawan ko tuh bukan pekak la bongok..!!
cakap slow2 suda la..
xpk ke kul8 pagi tuh sume orang tgh bgolek2 lagi atas katil..
da le jerit kat pintu bilik aku..
tengah2 aku mamai aku dok maki dorg..budus!
nsb baek aku tgh mamai..
lau x sia2 jadik world war 3..huh!
adoiii...bangun2 jek tadi kepala bpusing..pening..
budak tuh puye pasal la!!!!


notatangan: sape nak teman aku g library japg...jom3!

Saturday, September 18, 2010

5 perkara yg aku benci bila balek U!


1- kene mgadap exam+ kene study..xleh nak mlepak2 mcm kt umah..otak serabut..jiwa kusut..xnak study lg boleh x?nak kawen!hahaha

2- wifi kt u yg slow mcm sipot vavi..lau setakat nak bukak utube..xyah berangan la..taun dpn br dia abis loading..hoho..lau kt umah laju jek..24hrs mgadap lappy..smpai juling mata..syok3!

3- makan kene bayar gune duit sendiri..lau kt umah nak mkan ape amik jek..xyah nak pk2 bajet ckup ke x..perlu ke aku menscandalkan diri ngan pakcik jage kaunter tuh?haha

4- ni bende yg plg susah aku nak wat..kene bgn pagi2 buta..class kul8..dats mean kul7 aku da kene g mandi..pastu g tunggu bus..mata sepet lg trus masuk class..mbe aku ckp muke bantal..peduli ape aku..janji attendance penuh..haha

5- kene g lab siapkan sorting insects..maybe pasnih kene id insects plak..makin juling la mata aku nanti..hoho


notatangan: xde mood nak packing bags........

Friday, September 17, 2010

hahahaha!



kadang2 mmg kite xleh nak berenti ketawa kan?
aku paham perasaan dia..haha
sia2 jek kene fired pastu..
sian gak orang cacat tuh..
mesti dorg kecik ati ngan kecik jantung skali..hehe


notatangan: banyak ketawa nanti hati mati..betol ke?

Monday, September 13, 2010

our 1st family potrait!

berdiri dari kiri: siti khadijah, mohd firdaus, mohd faizal, mohd shukry, siti rahmah
duduk dari kiri: siti nabila, abdul karim(ayah), saliha(mak), siti nadia

aku hepi gile sebab at last dpt gak amik pix 1family..
yela b4 nih akak aku de study kat mesir..
bila dia balek raye abang aku lak xde..
tula susah adk beradik ramai nau..
ssh nak kumpulkan sume..
tu pon abg aku yg sorg tuh br bangun tdo..
keje sampai malam raye..hoho..
xpela..janji ade kan..hehe


notatangan: bsatu kite teguh..bcerai kite roboh!=)

Sunday, September 12, 2010

kembar junior!

saiyidah nafisa dan saiyidah madinah..sila cepat besau!hehe

td aku g beraye+reunion ngan bdk2 sekolah rendah aku dulu...
so ade la beraye umah kawan+sedare ngan aku..
arwah ayah dia adik beradik ngan arwah atok aku..
dia nih pangkat makcik..
tp da sebaye xkanla aku nak panggil dia makcik lak kan..
akak dia baru pas bersalin..
dapat kembau gak!
xcited gile aku+diea tengok junior ktorg..haha
nih adalah kembar ke berapa tah dlm keturunan ktorg...
susah kot jage anak kembau nih..
sorg berak sorg lg pon nak berak..hoho
tp comel kan..
macam ktorg mase kecik2 dulu..kih3


notatangan: watch out pada kazen2 aku yg br kawen..tah2 turn korg lak dapat anak kembau!

Thursday, September 9, 2010

musim mengawan dan hari raye dan ....


salam sume..
nih aku nak cite pasal kucing aku aka CING..
da 2-3 ari nih cing asik sebok dok kejau kucing betina..
mslhye kucing betina tuh de sekor jek...
yg kucing jantan plak banyak tmasukla cing..
so cing kene fight gile2 utk dapat kucing betina nih..
pagi siang malam senja cing asik ikut jek kucing betina..
xmakan xtido..
sian cing..
ari nih baru cing tido n makan ikan sampai 2ekor..
xpe cing..nanti carikan cing bini sekor k..
cing xyah kejau2 betina tu lg dah..
bkn cun nau pon..hehe

cing tgh tdo after 2malam xtdo..nyenyak gile..siap bdengkur..puuurrr!


sok raye!!!
asal aku xde perasaan jek nih..haha
sedih kot nak tinggalkan ramadhan..
tah dapat rase lg ke x kan..hoho
aku nak ucapkan selamat ari raye..
maaf zahir n batin..
kepada sume bloggers@nuffnangers sekalian..
korang memang sgt bes n sempoi..
nice to knowing u ols..
walaupon xpenah btentang mata..
tp aku tau korg sume baek kan..kan3..hehe

ni la hasil kad raye yg aku dapat wat..nk letak pix tp xgeti nak edit2 bagai..hehe


notatangan: dpt duit raye rm150+ dpd nuffnang..selamat ari raye nuffnang!=)

Monday, September 6, 2010

biskut semperit


ok arinih aku nak tunjuk cara2 nak wat biskut semperit..
tp aku dpd kecik panggil biskut sikat sebab bentuk dia mcm sikat..hehe
mula2..wat adunan mcm bese..


pastu gune acuan(terap) dia utk dapat bentuk mcm nih..


pastu amik gula pasir n letak sikit pewarna..sukati nak letak warna pape pon..(ikut tema baju raye korang k)


pastu letak gula td atas biskut..xkisah letak byk ke sikit..


pastu bakar cm bese..senang jek..=)


notatangan: kalau nak tengok resipi kuih raye kami yang lain..sila TEKAN SINI...=)

Sunday, September 5, 2010

FT pergi Lubnan..i luv u FT!!=p


bangga gile kot bila my feberet singer g lubnan..

under BERSAMAMU..

n ade sum people komplen said..watpe pergi negara orang lain..negara sendiri de org susah xnak tolong plak..

hello!ko berani ke pergi lubnan n bantu rakyat2 kt sane?xsanggup kan?so keep ur mouth shut ok!

alhamdulillah..FT da selamat pulang ke malaysia..

jom tengok pix2 FT kat sane..=)






ni pulak keratan akhbar..=)

Pada 12 Ogos hingga 18 Ogos lalu, Faizal dan kru TV3 berkampung di Lubnan untuk melihat sendiri penderitaan dan kehidupan yang dilalui oleh pelarian Palestin.

Misi mereka ke sana juga dilakukan bagi menjayakan rakaman tiga episod khasBersamamu: Bebaskan Bumi Palestin yang akan bersiaran pada 25 Ogos, 1 September dan 8 September ini, pukul 9.30 malam.

“Setelah empat tahun bergelar penyanyi, kali ini baru saya rasakan yang tugas saya tidak tertumpu kepada nyanyian semata-mata.

"Saya harap apa saya lakukan ini menjadi contoh kepada selebriti lain kerana saya sanggup tinggalkan kerja, keluarga dan negara demi menjayakan misi ini.

“Insya-Allah, pada hujung tahun ini saya akan pergi ke sana lagi. Saya berharap untuk memberi didikan tentang pengetahuan komputer, bahasa Inggeris dan perubatan kepada mereka,” katanya penuh bersemangat.

Setelah menjejakkan kaki di Lubnan, Faizal berasa insaf selepas melihat kehidupan pelarian Palestin yang hidup serba kekurangan.

Faizal sempat mengunjungi Kem Pelarian Sabra Shatila dan Kem Pelarian Barajneh di Beirut, Kem pelarian Beddewi di Utara Lubnan dan Kem Pelarian Tyre di Selatan Lubnan.(taken from mstaronline)


notatangan: xsabau nak tengok konsert FENOMENA raye ke2 pukul 6ptg!!

aku femes da edisi ke6..



kad raye dpd MATDIN



award dpd WANZI


kad raye dpd MISZ NIERAH


notatangan: thanx korg sume..=)

Friday, September 3, 2010

kuih siput


nih adalah kuih raye yg pertama utk taun nih yg ktorg wat sendiri..
ingatkan nak wat malam semalam..
tp daun kari xg carik lg..
so pagi td br wat..
jom tengok hasil kuih siput ktorg..



comey x siput aku?hehe


2jam kemudian..leceh kot nak wat kuih siput nih..memerlukan kesabaran yg tinggi..makin lame makin besau siput aku..janji siap..hehe


bila da siap gentel..goreng cm bese..pastu biaukn sejuk dlu..br masuk dlm bekas..


notatangan: pasni nak wat kuih semperit lak..

Thursday, September 2, 2010

balek kampung!


nak bagitau nih..
sok aku balek kampung..
jangan xjeles..hehehe
doakan aku+diea+ain selamat sampai kt umah k..
harap2 sok sumeye bjalan dengan lancar...


notatangan: komuter sila jangan delay boleh x??

Wednesday, September 1, 2010

QUOTES OF THE DAY


"if YoU AsK Me AbOuT LoVe, aLL I KnoW AbouT iT...mY AnsWeR wOuLd Be, IT's EvrYthIng AboUt ALLAH, The PuRe LoVe... The CrEaToR Of YoU aNd Me, ThE Heaven aNd The WhoLe UnivERse"

-Maher Zain-



subhanallah..