Wednesday, June 23, 2010

kuala lompat...im coming!


salam sume..
dak DIEA da g tasik chini wat keje dia kn..
so skang turn aku le plak...
aku br jek pas packing barang..
sok pagi2 aku da balek UKM...
n stay one nite kat bilik member aku...
then ari jumaat pagi2 da kene bertolak pergi pahang the JUNGLE kat KUALA LOMPAT..
aku xpenah lagi g situ..
stay kat sane daripada 25hb- 2hb..
lame tuh!
mati kebosanan la aku kat sane..
tah dpt coverage ke x tuh...uwaaa!!!


beg yg aku akan pikul

besau x beg aku x?
ok kan untuk 7ari..
tu pon da penuh..
7tshirt 7seluar 7baju tidor..sume 7..haha
pastu duk sane kene masak sendiri lak tuh..
so aku bawak la bekal sikit..
maggie wajib ok..hehe
n start from 2morrow..
aku xkan blogwalking da..uwaaa!!
abisla buffered aku..
doakan aku selamat pergi dan selamat balek k..=)


notatangan: sume jenis award+tag akan difinishkan after aku balek ok??=)

muffin cokelat...terbaekk!!


kali nih aku mengidam nak makan muffin lak..
so bagi org gemok mcm aku nih...
mane cukup lau beli satu jek kat kedai tuh..
kne la wat sendiri lau nak makan banyak..hehe
dak DIEA xsempat nak merase muffin nih sebab beliau de kat pahang...
so aku asik tipon dia bgtau pasal muffin aku yg sedap nih...baek gile aku..haha!
resepi??sila berhubung dengan uncle GOOGLE..=)


gune oven mak aku yg antik nih...licau..hehe


adunan dia...aku campur jek sume bnde yg dia suh masuk..xyah ikut steps..haha


after bakar selama 10-15 min..sedia untuk ditelan!


wat krim sikit untuk nampak lagi menarik..comey kan..hehe


notatangan: okey pasni da leh bukak kedai kek...sape nak order??=p

Monday, June 21, 2010

QUOTES OF THE DAY





dun date guys who cant make u laugh
shafura onn




PENGULAS : aku sokong 100% pe yg kawan aku bgtau nih..kadang2 laki tuh hebat cmne pon..cukup pakej..but one day u will realise that BORING ye mamat nih...ok next!haha..hidup ko..mase depan ko..it's all up to u!

Sunday, June 20, 2010

emosi ketika world cup 2010

byk gol yg OFFSIDE.....




referee buta ke??



aishhhh!



tu jek...sekian...(*.*)


notatangan: kembau aku aka DIEA da g pahang..so bilik nih aku yg puye...hahaha!

Saturday, June 19, 2010

kekecewaan WORLD CUP 2010...

mula2 aku kecewa sangat sebab dapat tau czech republic xlayak masuk world cup..sedih wooo..xdapat tengok pter cech aku yg comey beraksi..sob3..

czech republic puye flag..


petr cech yg comey!!


dia pkai sumting like hat tu sebab abg aku ckp dia penah cedera..sian dia..

pastu aku dapat tau lak ronaldinho xmaen untuk brazil..gile ape???double puye sedih..antara player yg aku TABIK gile2..sgtttt hebat..n cool....n sgt baek hatii...

kamu sgtt hebat!!!


pastu ballack lak cedera..patah kaki eg..wutever la..yg pentingye dia xdapat nk men utk world cup...lagi sekali aku kne heart attack..oh man!!

go germany!!!


pastu ttbak klose kne kad merah n bakal miss 1 ke 2 match..xkisa la bape..oh tidakk!!see..mase lawan serbia pon dorg xleh nak score without klose..dorg kan maen s a team..so lau slh seorang da xde..dorg da mcm psiko n xtau da sumbat gol cmne..arap2 pasni podolski+lahm+muller leh score byk2 utk next match nih....

klose yg ensem..

n the latest nih..aku dengar anelka digugurkan daripada FRANCE sebab dia maki coach france aka Raymond Domenech..patutla pas break 1st half tuh anelka xkuar..trus ganti player laen..tah2 dia maki coach dia mase tuh..kecoh ar..maki sikit pon xleh..tau x bape gol yg anelka leh sumbat utk FRANCE??...gila la aku camni..abis la FRANCE aku..=(

anelka yg sgt macho+tinggi gilak!!

notatangan: world cup 2010 xsehebat world cup 2006..setuju??

buffered sudah datang..hoyeahh!!

sila buka mata besau2!

nih 1st time aku dapat buffered...da lame gak blog aku nih..da nak 6bulan kot..b4 nih aku xpenah pon dpt buffered..blog DIEA byk jek dapat buffered..padahal visitor aku ramai le jugak..pastu dak DIEA cakap maybe sebab aku xpasang nuffnang kat LB(leaderboard) sebab dak DIEA dapat byk buffered kat LB..tp mestile aku xtau kan nak pasang cmne..pastu DAHLIA de wat tutorial yg hanya de 3steps(sesuai utk org buta IT mcm aku)..aku try..then jadik..bangga gile...hehe..pastu trus aku dapat buffered nih..3 sekali plak tuh..thanx nuffnang!tocey3...

notatangan: iklan aku xlekat pon..nape eg??(konfius jap)

Friday, June 18, 2010

pengumuman!!!


ramai yg maseh konfius dengan nickname BELLADIEA n DIEA..sebenarye bella+diea adalah KEMBAR seiras..diulangi..kami adalah KEMBAR..sebenarye ktorg nak create satu blog maka terciptalah blog INI..tetapi dsebabkan kesibukkan DIEA mguruskan blog ITU aka blog beliau yg asal..terpakselah BELLA jadik tuan puye blog INI..TETAPI diea maseh lagi ade share kat blog INI..dsebabkan itu lah BELLA mgunakan nickname BELLADIEA refer to blog INI..manakala DIEA mgunakan nickname DIEA refer to blog ITU..as conclusion..blog INI dan blog ITU mempunyai tuan yg blainan..harap maklum...=)

http://sweetwin.blogspot.com


http://bezbuddy.blogspot.com

notatangan: surat menyurat tidak akan dilayan..hehehe

Thursday, June 17, 2010

aku femes da..edisi ke4..

tag from matdin

1.Soalan pertama : adakah anda rasa anda hot?
suam2 kuku jek..agaga

2.soalan ke-dua: upload wallpaper yang anda guna sekarang.

mase nih tgh gemok..tembam gile pipi...haha

3.Soalan ke-tiga : cerita pasal wallpaper tersebut.
pix nih mase g fieldwork kt tasik chini..nih kat apartment yg ktorg stay..

4.Soalan ke-empat : bila kali terakhir anda makan pizza?
last month kot..

5.Soalan ke-lima : lagu paling latest anda dengar.
somebody's me..

6.Soalan ke-enam : apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
tgh makan kepek..

7.Soalan ke-tujuh : selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
bella

8.Soalan ke-lapan : tag lagi lapan orang.
diea+aina+akufobia+nad+wanie+ruti+gadiscomel+mira

9.Soalan ke-sembilan : siapakah orang no. 1 kepada anda?
my twin..

10.Soalan ke-sepuluh : katakan sesuatu kepada orang no.5
thanx wanie sebab salu komen my entries..hehe

11.Soalan ke-sebelas : no. 3 ada hubungan dengan sapa?
ade ehem2 ngan no 9..siyes!haha

12.Soalan ke-duabelas : bagaimana pula dengan no.4?
si nad..sgt hot n femes..sape xkenal dia sila bunuh diri skang..hehe

13.Soalan ke-tigabelas : pesanan kepada orang no.6
aku takut ngan dia..so kene ckp baek2 jek..hav a nice day!hehe

14.Soalan ke-empat belas : kata2 cinta untuk orang no. 2.
luv u soooo much..haha

15.Soalan ke-lima belas : adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
dua2 hot..

16.Soalan ke-enambelas : berikan 5 perkara yang anda tawu tentang orang yang mengetag anda.
lelaki+peramah+baek hati+nsem+macho...hehe

18.Soalan ke-lapanbelas : perasaan anda semasa buat tag ini.
hepi jek..

19.Soalan ke-sembilanbelas : adakah anda tau si razman itu sengal
razman mane lak nih?hadoii!!

Soalan ke-duapuluh : gay or less?
perempuan melayu terakhir..

--------------------------------------------------------------------

from trex

Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
aku xkenal nau ngan si trex nih..yg aku tau da blogger yg salu blogwalking mcm aku..n dia tsudent gak kot..hehe..xpe2..pasni aku roger2 kenal2 ngan dia eg..

Jot down 10 interesting facts about yourself of your hobbies
muet aku dpt band3 jek..tolong aku translate jap..anybody?hehe

Picks your 10 most deserving receipients and describe them
sape2 nak dialu2kan amik k..=)

----------------------------------------------------------
from dela

1) Thanks the person who gave you the award and link the person
dela..thanx a lot!!

2) Spread the words to 15 blogggers who you like and you think their blogs are awesome!
sape2 yg nak dialu2kan ambik k..=)

3) Tell 7 things about yourself
1) melayu
2) islam
3)pendek
4)gemok
5) jari pon gemok
6)kuat makan
7) kuat tido

Wednesday, June 16, 2010

kadang2 kite perlu pandang ke belakang....

so dat kite xlupe...
ape yg kite da usahakan...
ape yg kite da korbankan...
jgn sampai jadik cam kacang lupakan kulit..

sebenarye..aku nak tunjuk pix ni jek..mengabung(sila rujuk kamus lau xpaham) jek lebih..hehe..pix mase aku darjah 6...masuk choral speaking..ala2 choir la gitu..bangga gile mase tuh..pix nih aku curik kt fb mbe aku..n aku pon da xingat aku yg mane 1..carikla sendiri yg pakai bju wane biru..yg comey2 tu aku la..hehe..yg bakal2 docs,bakal2 ngineers..nanti korg da keje..jgn lupe kat aku tau..hope dis raye we can make reunion again...=)

notatangan: mase nih aku xde probs at all..bahagiaye idup!!

Friday, June 11, 2010

hilang xberganti...=(

salam sume..
tadi ari jumaat,11/06/10, dalam pukul11 pagi..
arwah atok aku (HJ ABU BIN ABDUL HAMID) telah selamat pulang ke rahmatullah..
semoga rohye dcucuri rahmat dan dtempatkan di antara orang2 yg soleh..aminnn
alFatihah.....

notatangan: away....=(

Wednesday, June 9, 2010

ohhoi!cek sudah sampai!!

rabun??sila tekan atas..

aku tengok ramai yg da tunjuk dorg puye cek..
aku pon ade la...(muke kerek)
motip nak ckp cmtuh..haha
ni adalah cek ke2 aku..
thanx nuffnang!!
cek pertama aku xsempat nak blagak kt korg..
sebab aku da cepat2 g cash kan..hehehe
arap2 pasni leh dpt buffered lak..
xpenah merase pon..sob3

notatangan: buffered!sila dtg ke sini!!

aku femes da..edisi ke3..

from mashi

1.THANK AND LINK THE PERSON THAT GAVE YOU THE AWARD.
thanx mashi..=)

2. PASS THIS AWARD TO 15 BLOGGERS THAT YOU'VE RECENTLY DISCOVERED
ohhoi!!sape2 nak amik dpersilakan..hehe

3. LET THEM KNOW THAT THEY'VE WON THE AWARD
da..aku da canangkan kt 1kampung da..

4. STATE 7 THING ABOUT YOURSELF.
-pemurah-
-baek hati-
-lemah lembut-
-sopan santun-
-hormat org tua-
-peramah-
-perampas-
---------------------------------------------------------------------------------------------

from caer

tapi sebelum tuh kene wat pantun dlu..makin tserlah la bakat tpendam aku nih..hehe

subuh2 g umah pak tahir,
jom serbu blog si caer!

---------------------------------------------------------------

tag from deLa

RANDOM QUEST. BOUT UR RELATIONSHIP
1. the date u have declared with ur first couple
lupe da..hoho

2. apa yang anda lakukan sekiranya anda merindui bf anda
msg kot..

3. adakah anda mempercayai bf anda 100%
sum people said: pcaye kat husband 90%,pcaye kat fiance 50%,bf??maybe just 30%..harap maklum..=)

4. how ur first date with ur 1st couple
bese jek..

5. adakah anda rasa bf anda pandai pujuk
yupp..

6. reaksi & tindakan anda bila bf anda habiskan kredit untuk orang lain
xkesah s long dia xmintak duit kat aku nak topup..haha

7. what r u goin to do if ur besties have a relation wit ur ex
xkesah pon..

8. adakah anda akan menelefon bf anda jika disuruh
yupp..dgn alasan yg kukuh..

9. reaksi anda bila bf anda masih berhubungan dengan ex dy.
sukati dia..

notatangan: sape nak sign??hahaha

Monday, June 7, 2010

karipap telur..sedapp!!


ari nih aku nak mbongkarkan resipi rahsia keluarga SALIHA ABU..haha
ni adalah resipi turun temurun family aku sejak zaman masihi lagi..
ktorg mmg da bese makan karipap telur..
n aku xkan pelik lau ramai yg xtau wujudye karipap telur d muka bumi nih..haha
sebab lau aku cakap kt sape2..
mesti sume terlopong mulut pastu masuk lalat sekor..hehe
tapi skang aku tengok da start jual kat bazar ramadhan..
alhamdulillah akhirye resipi mak aku da dterima ramai..agagaga
adik beradik aku mmg xbape minat kt karipap kentang..
karipap sardin lak lau org jual mesti bawang jek lebih..
baek jual karipap bawang trus..hoho
ok jom tengok camne wat karipap telur!


inti dia..telur+carrot+bawang+kacang peas


cantek x aku ketip karipap nih..hehe..pastu bila da siap kene susun macam nih..baru de org dtg meminang(mak aku cakap)..hehe


pastu goreng sampai warna keemasan k..


pastu tapis sikit minyak dia..xsempat nak letak lam pinggan da abis kene ngap..hehe


notatangan: sekian..selamat mencuba!!