Monday, May 31, 2010

TAKE YOUR SHIRT OFF!


wajib tekan play!

ni le keje aku time busan2..layan youtube..tengok video pape yg aku ttekan kat situ..hehe..n td aku tgok so you think you can dance versi australia..mantap gile wei dorg mnari..aku suke gile time dorang bukak baju..tbeliak bijik mata aku..hahaha..badan ketul2..aku xsuke sgt laki cmtuh..geli..sekali dia libas tangan dia..mampos da aku..kepada laki yg keding..xpe..korg jgn hilang kyakinan diri..keding pon keding la..janji de orang sayang kan..haha..adios!

Sunday, May 30, 2010

tgh cari lubang-lubang keje..

almaklumla..sejak bergelar penggangur selame 2bulan nih..
poket aku asik bocor jek..haha
nsb bek ramai yg tanggung aku..
niat d ati nak cari keje..
sampai skang aku bina lemak kt umah jek..
xde sape nk hire aku..
penat aku tunggu call kt umah..
padahal aku xpenah cari pon..haha
so skang nih lau sape2 nak upah aku wat mcm2..
aku terime jek..asalkan halal..
leh simpan duit tuh utk ari tua aku nanti..
ari tuh makcik suh tlg dia tandakan kertas exam bdk darjah 6..


cikgu sementara yg bz..ade yg pndai..ade yg bengap..ade yg so so jek..


anak sape le nih..pandai dia sebijik cam aku dulu..haha

notatangan: sape2 de keje kosong..leh la kontek aku k..hehe

aku femes da..

award from fifi

thanx fifi!!
-----------------------------------------------------------------------

thanx kat mommy pinky yg bg award nih kat aku..tp b4 tuh..kne jawap pantun la plak...

______________________
______________________
memang aku rasa blog aku comel,
kenape korang jeles ke?

meh aku jawap..hehe

pegi mesir naek camel,
camel pulak naek kete,
memang aku rasa blog aku comel,
kenape korang jeles ke?

--------------------------------------------------------------------------------
from FIQ

1. suka melukis tak?
suke..aku paling terer lukis gmbr org lidi..haha

2. bosan bosan suka wat ape?
layan fb,blog,tido ke,mkn ke..

3. kenapa siput babi jalan lambat?
Sebab dia ialah siput babi..

4. cute tak orang yang bagi award nih? hahaha just kidding :)
xcute pon..comey jek..hehehe

5. n here we go..
sape2 yg bkenan sila ambik..hehe


--------------------------------------------------------------------------------------------------

tag from ney

tindakan anda bila dengar bunyi kilat dan petir
keraskan badan n tonggengkan kepala..

reaksi anda bila ada orang mengutuk anda
tampau dia,sepak dia

reaksi anda bila TERjumpa dengan artis favourite
peluk dia..haha

maxis or celcom
dua2..org kaya katakn..werkk!

TIGA bad habit
ckp laju+suke tdo+suke buang mase

apa yang anda lakukan bila ada orang lain sebuk dengan hal anda
sepak bontot dia..

apa reaksi anda bila TERkentut busuk / kuat di khalayak ramai
senyap..haha


notatangan: sape de tag aku..xdapat dkesan lak..sori yek..roger!

Friday, May 28, 2010

lepaking on hari wesak..=)

semalam aku g lepaking ngan akak2 aku..
mula2 g tengok shrek forever after kat Dataran pahlawan..
3d puye..bes gile..5stars..hehe
pastu g Mahkota parade mkn kenny rogers..
sedap gle..nak2 free kan..hehehe

tukang sponsor..


tukang makan..


muffin dia mmg sedap..


smoked bbq chicken+mashed potato+rice+fruit salad


selepas 10min..haha!

notatangan: saket gile kaki aku..sape nak picitkan??hahaha

Thursday, May 27, 2010

2 budak sengal..

bella: diea,nape visitor blog org skit jek eg..padahal blogwalking salu jek..

diea: aha..org pon same..sikit jek..

bella: nape eg??

diea: ari nih kn cuti..bdk2 laen x blogwalking sebab umah dorg xde wifi mcm umah kite..

bella n diea: hahahahahahahaha (ketawa jahat)


notatangan: nak bsiap nak g tgok shrek..selamat bcuti sume!

sepetang bsame chef nabila..

ari nih aku mgindam nak makan rojak mee aka mee rojak...
sebab salu xpuas makan lau beli kat pasar malam tuh..
ciput gile..celah gg jek aku makan..
so lau wat sendiri leh makan 1 piuk kan..haha

bahan-bahan



mee + sengkuang + timun + taugeh


jemput2..mkn cmtu pon da sedap cecah mayonis..hehe


paling penting..kuah kacang..

hasil

makan petang2 sambil tengok cite sassy girl mmg sedap gile..pastu da kenyang..dnasihatkan kite tidur tbongkang..br senang makanan nak digest..haha

notatangan: selamat mencuba...=)


Wednesday, May 26, 2010

sikit lagik...

sikit lagik...
pyeksaan aku da nak berakhir...
ari selase nih aku nak amik pra test lesen kete da..
walaupon aku xingat jalan lagi...hahaha
tp aku rase aku da leh bawak kete..
jalan jek xingat..
leh x aku suh JPJ tuh nanti tunjukkan aku jalan??
leh kan lau JPJ tuh bapak aku...
ttibe nak suh bapak aku g mintak keje jadik JPJ...
aku nak g lukis map jap..adioss..hehe

notatangan: doakn aku ramai2 k..lg ramai lg cepat makbul...ngeh3!

Monday, May 24, 2010

tag ala ala karangan BM...

1stly sori kat yati sbb lame xupdate blog...
smlm bukak2 blog jek tgok bdk yatie nih tag aku...
smpai mrayu2 kat aku suh jawap..
musykil gle aku..
tag ape yg penting sgt tuh...
tengok2 tipon bkarat gupeye..
adoii..otak aku da lame bkarat nk perah idea bes2 nih...
i'll try...layannnnnzzzzzzzzzzz....

Ceritanya bermula begini....

Dalam sebuah kampung, yang namanyeMarangprapukepundenparangskeper,
ade seorg budak pengembala kamben yg bdnnye ala2 bb michelline..
namanye Lebor..

"Hi nama saya Lebor!"

Dak Lebor ni bela mcm2 menatang, tp dlm bnyk2 menatang ini le haiwan
kesayangan Lebor, iaitu seekor lembu..namanye Lanznunz..


Pada suatu hari, Lebor telah mendapat undangan dari ketua kampung sbelah,
iaitu Kentut Bdengung untuk membawa si Lanznunz menghadiri
satu interview di sebuah Circus..

sesampai di Circustersebut...(mulakan cite anda di sini...)

Sambungannya.... Sesampai di Circus tersebut, Lebur terlupa dia ada temujanji
ngan Nenek kebayan nak tolong baiki atap rumah dia.
Biasalah, Nenek kebayan kan dah tua....


Siapa lagi nak tolong kalau bukan cucu dia Si Lebur ni.
Si lebur ni memang suka menolong orang, tapi sebab dia chubby sangat,
dia tak pandai panjat pokok nak ke atap umah Nenek dia.
Di Kampung Marangprapukepundenparangskeper yang Hulu tu,
mana ada tangga. Kena panjat pokok sebelah umah nenek la
nak baiki bumbung.


Pokok tu tinggi giler. Alang-alang nak naik tu, dia naik sampai ke atas.
Leh rasa angin petang sekejap atas pokok tu. Lanznunz, lembu ajaib dia tu marah.
Dahlah tak bawa dia pergi interview kat circus; bila nenek suruh tolong
baiki atap rumah, dia pergi bertenggek plak atas pokok tu.

Tiba-tiba, sedang Lebur bersantai atas pokok tu, dia terkejut apabila nampak....

Seorang penyamun yang amat hebat... penyamun ni suka
mencuri haiwan2 ternakan di kampung
Marangprapukepundenparangskeper. Dengar cerita penyamun ni dah
mencuri sekotak Limau dan sekawan lembu milik ketua kampung....


Lebor pun mula takut jikalau penyamun ni menculik Lanznunz.. lanznunz memang tak perasan atas kehadiran penyamun tersebut... lebor yang kat atas pokok ni nampak la si penyamun sedang menghampiri lanznunz..
lalu Lebor pun.....
(bersambung...orang seterusnya sila sambung k..huhu)
sambung daripada CIKGADIS*promot seh! wkakaka

lalu Lebor pun mengerutkan muka mencuba mengeluarkan kentutnya. umum mengetahui bahawa kentut Lebor sangat berbau busuk sehinggakan keharuman minyak wangi Gucci-ntah-berapa-harga tu pun ditenggelami oleh bau kentut Lebor.

Prooottttt! *bunyi kentut Lebor yang mendayu dayu~

Pada masa ini, Lebor telah berjaya mengepung kentutnya menggunakan tangan kanannya. Mata Lebor difokuskan, sambil perutnya yang boroi cuba di selim kan.

ahhhh!!! *teriak Lebor sambil berlari sekuat hati jantung ulu hati semualah! ke arah penyamun. Pada masa yang sama, penyamun tadi tidak sedar akan kehadiran Lebor kerana beliau dia begitu memberikan tumpuannya terhadap lanznunz. lagipun penyamun tu kan pekak badak. memang a dia x dengar bila si Lebor teriak "ahhhh"! hihi
"hari ni aku nak tukar profesion! selalu sangat menyamun. nakjuga rasa rogol rogol ni!"
muahahahah*ketawa jahat seorang penyamun!

lanznunz semakin panik bila penyamun berdiri dekat dengannya.
"ohh....apa salahku?"
"ohhhh~ tolong~~" rintihnya dalam bahasa lembu.

Lebor seolah dapat memahami rintihan lanznunz kian memperbesarkan langkah kakinya. langkah Lebor yang cekap, gerak langkah yang bertenaga , membolehkan Lebor bergerak sepantas kilat , selaju cahaya ke arah penyamun. lalu berlaku la aksi yang sangat wow!!!

"rasakan penangan kentutku!!!"
kata Lebor sambil menekup mulut dan hidung penyamun.

lalu pengsanlah penyamun.

tiba tiba..... (uik twin! ko sambung start dari sini k?)

****

si lebor pun memeluk lanznunz kerane kelegaan yg amat si lanznunz tu selamat dari diterkam a.k.a dicabul oleh si penyamun..
dalam asyik mereka berpelukan sambil menanges keh
aruan..

tiba tiba(asek tiba tiba jer)

si penyamun tu bangun sambil melompat ke atas bahu lanznunz
lalu berkate
"arhhhhhhhhhhhhhhhhh! kau ingat kentut kau tu hebat sangat lah ye?
setakat kentut kepam bau durian basi tu aku x heran lah!! "

make.. bile terlihatnyer akan ke-bangunan kembali si penyamun tu,
make si lebor menjadi kecut perut semula.. si lanznunz tu apetah lagi.
perasaan lega tadi kembali menjadi gerun, takut, fear dan sebagainya..
si penyamun tu mule mengurut2 misai dan janggut panjangnyer.
lalu digosok-gosokkan janggut nyer itu ke tengkuk lanznunz..

geli dengan kejadian itu, si lebor mule terketar..
lututnye bagai hendak tercabut skru.. melihat keadaan itu,
make si penyamun pun memukul kepale botak si lebor.. lalu lebor pule
yang pengsan.. sementare itu.. nun jauh di balik tingkap, si nenek tue
itu memerhatikan perilaku si penyamun dengan cucunye lebor itu,
oleh sebab sayangnye die akan cucunye itu, make si nenek tue itu pon
start mengumpulkan chakra nye di pipi beliau..

setelah beberape saat. setelah yakin akannye dengan bilangan chakra yg ade..
si nenek kebayan yg tua tu


berubah menjadi

nenek kebayan dari sand village. .

(cube tengok tu, pipi lendut, tande chakra banyak)
make si nenek pun mule mempamerkan skill ninja yg dah berkarat itu.
dengan tidak semena - mena dy berkata
"summoning no jutsu ila lanznunz!!!"

tibe - tibe ..
asap berkepul-kepul..
dan lanznunz telah bertukar menjadi....

****
*****(Pensel Kontot)*****

OPTIMUS PRIME

dan dengan mudahnya si penyamun yang kononnya hebat itu di hapuskan oleh Lanznunz
si Lebur yang td ketakutan hingga terkencing2
menjadi sangat tak percaya....
mulut ternganga amat besar skali bile melihat Lanznunz bertukar menjadi Optimus Prime
sbb dia tak sangka plak...lembu tuh ade superpower.....

setelah berjaya membunuh lanun yang sengal itu...
nenek kebayan mula membaca mentara bagi mengubah si Lanznunz
ke bentuk asal...tetapi malangnya...mentera tuh xjadi sbb lupe....
puas si nenek kebayan mengingati segala mentera
namun tidak berjaya juga.....

dan dengan tidak sengaja............

****
*****Farah Applesakura*****


dan dengan tidak sengaja............
telinge nenek kebayan seperti berdesing2 hah! rupenyer die terdengarkan sesuatu
bunyi yg agak familiar!

"Telefon, telefon berbunyi…~~~~"
"Telefon, telefon berbunyi…~~~~"


rupenyerrr WonderPets daaaaaa~~~
"hah! klu WonderGirl syok la jugak~" kata Lebor..
dush! free kene ketok ngan nenek kebayan.

patotla telinger nenek kebayan berdesing2

apalagih... macam xpaham jeee...
nyanyilah apa lagih~~~

"ada haiwan dalam bahaya!!
ada haiwan dalam bahaya!!
ada haiwan dalam bahaya, di sana…
apa yang penting ?
kerja sama..
apa yang penting ?
kerja sama..
Wonder Pets Wonder Pets…
kami datang..
membantu (anak haiwan) yang kesusahan..
kami tak besar..
dan kami tak kuat..
bila bekerjasama semua jadi mudah.."
hah! nenek kebayan, Lebor dan Laznunz dah menari2 dah.
Selesai acara menari & menari tersebut,
Wonderpets menghulurkan sesuatu kepada
Labor...

berbungkus ala2 adiah apy besday~

"Eh untuk nenek xder ke???" kata nenek kebayan.
"Eh, share2 la nenek.. befday nenek kan dh lepas~..."
lalu Wonderpets pon terbang dgn kapal angkasa die tuh..
(hah? kapal angkasa?? knp ko xkate kapal selam je?? ..haks)

Labor membuka reben bungkusan tersebut...
dan alangkah terkejutnye mereka
apabila melihat....................

**** sila sambung yerrr ****
impish_yatie!

[ceh... aku plak kne sambung...]

dan alangkah terkejutnye mereka apabila melihat satu botol berwarna kekuning-kuningan berada dalam kotak itu. Labor yang jakun dan buta huruf itu pon melompat kegembiraan tanpa tahu ape sebenarnye botol kuning itu. "ye ye, dpt adiah. ye ye dpt adiah!!!" Labor merasakan adiah itu ada kuasa sakti yang bole buat die pon ade super power cm Laznunz. jd Labor belagak ar depan Laznunz.

si Laznunz yg pelek dan menyampah pah pah dengan kelakuan si Labor pantas menandok Labor dgn kepalanya lalu merembatkan Labor ke dalam perigi sebelah umah nenek kebayan. nenek kebayan terkejut lalu pergi mendapatkan Labor yang sudah terjatuh ke dlm perigi itu. Laznunz pon rasa bersalah kepada Labor, lalu memujuk nenek kebayan untuk bersama-samanya membantu Labor keluar dari perigi.

Labor menangis2 minta dikeluarkan tapi malangnya, tenaga nenek dan Laznunz tak dapat menampung berat Lebur yang bertan-tan itu. nenek kebayan yang mendengar tangisan Labor ulang alik berfikir cara untuk mengeluarkan Labur dari perigi kemudiannya menjumpai hadiah yang diterima Labor. untuk mendiamkn Labor dari menangis, nenek kebayan mencampakkan adiah tersebut kepada Labor. Labor diam apabila botol itu ada di depannya. botol yang di anggap sakti itu.

korang nk tau tak pe sebenarnye adiah tu???

jeng...

jeng...

jeng...

LOSYEN MUSTAJAB PATI HALIA!!! kah kah kah.

Labor pon bkak botol dan menekan botol itu. disebabkan baunya yang wangi, maka Labor menyapukan badannya dengan bende tu. tiba-tiba ........................
{dia igt minyak wangi agaknye}
*****
*sile smbung yek cik Bella*

nih aku nak sambung nih..besaukn bijik mata korang k..ngeh3..

tiba-tiba..Lebor sendawa ngan kuat sekali...eeeerrrrrkkkkk!!!lega sikit...da lame Lebor mengalami sakit2 badan...banyak angin..hasil daripada jumlah angin yang telah dikeluarkan oleh badan Lebor telah melebihi nilai graviti bumi sekaligus menyebabkan Lebor terbang ke permukaan perigi tersebut ala-ala



Lanznuz yg tkejut dengan bunyi sendawa Lebor td telah mjenguk kepalaye ke bawah dan dengan tidak semena-mena Lebor yang sedang terbang ke atas tersondol lubang hidung Lanznuz. Ini menyebabkan badan Lanznuz terbang melayang ke udara bersama burung2 ditemani angin sempoi2 bahasa jawa...dari udara, Lanznuz mjerit sekuat ati....

Lanznuz: how dare u sondol me???xkenang budi puye tuan..dasar manusia!!Lebor!!!!
Lebor: opppss! salah port plak...

Bayang Lanznunz semakin hilang semakin hilang dan semakin hilang sehingga tidak dapat dilihat oleh mata kasar lagi..dan ade bunyi 'ting!'..jadik bintang..

-----sila sambung cik DIEA-----

copy paste cerita ni daripada mula dan sambungkan, kemudian tag orang lain pula sambung. Pastikan orang tu 'mampu' sambung k. :) Nanti kecian plak tag Akak LovelyLady ni tergantung.
-Orang yang ke-sepuluh kena akhirkan cerita tag ni. Jadi, pastikan sampai orang yang ke-10 okey.

List ni pun copy paste supaya leh keep track cerita ni.
Jangan lupa letak URL org yg kita tag tu.


2. Ayie








10. diea

Sunday, May 23, 2010

terbabas!!

keadaan penulis: lapau......
mood penulis: hati kutu

rinduye kat blog nih..
da lame aku xupdate..
skang nih aku tgh bz nk abiskn amik lesen kete..p
cikgu aku nak bg lg 2jam...
tahniah pada diri sndri sbb bjaye mgemparkan msdc melaka..hoho
ari tuh aku try wat bukit..
aku xsmpat nak pusingkn balek stereng..
then aku pk nak tekan brek la..
skali aku ttekan minyak..
abis kete aku lompat atas divider..
sikit lg nak masuk longkang..
then sume cikgu yg de kat situ blari kat aku...
dorg jerit panggil cikgu aku..
cikgu aku pon blari..
kembar aku yg kebengongan pon blari kat aku..
ngan muke selamba aku kuar dpd kete tuh..
malu gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
+ takut..takut aku da rosakkn kete tuh then kne bayau..hoho
sume cikgu tolong agkat kete tuh...
fuhh!naseb bek ok..
aku wat muke plg kesian la..
pastu sume cikgu gelakkn aku..
geram gle!!
tp cikgu aku xksa pon..
trus dia suh aku bawak kete lg..
mase tuh siyesly kaki aku mgigil..
korang bayangkn la mcmne..
mmg aku fobia da ngan bukit..
xtau la mcmne nak amik test JPJ nih..
igatkn senang+mudah bawak kete nih..
gupeye susah nak mampos..
jap2 kene tukau gear la..brek la..
aaaiiissshhh!!

notatangan: 1% confident to pass JPJ test..matila aku...