Tuesday, April 27, 2010

MERDEKA!!!


salam sume...
rindu gile kat blog aku..
selama 5ari aku menahan nafsu dpd bukak blog nih...
tseksa zahir batin..haha
td dengan selamatye aku mjawab paper bio vert...
maka dengan RASMIye aku nak m'istiharkan...
bahawa aku da MERDEKA!!!hoyeahhh!!
da boleh bpoya2...
da boleh kosongkan otak aku...
da boleh ketawa melapang2...xyah cover2 da...hahahaha
baru skang makanan yg aku makan pon dapat dihadam dengan lancar sekali...hehe
baru tidor xde mimpi2 muke lecturer...mimpi MR RIGHT jek...hehe
malam nih aku kne pack barang...
sok nak g beli baju raye kt msjd india..pose???hold on dlu..agaga
malam tuh nk g pavi tgok ip man 2..
pastu terus balek melake..doakn ktorg slmt smpai ok...=)

malam nih aku nak stay up tgok cite nih..hero dia nsem gileeeeeeeeeeeeeeeee...memang taste aku ar..hahahaha


xsabau nak balek makan asam pedas mak lg...sedapyeeeeee!


xsabau nak peluk cing..ni pix latest cing..badan cing da makin bketul2...cing tough!hehe

Thursday, April 22, 2010

Last tag b4 hoLiday...hoyeahh!

sebeLom aku mjawap tag yang ditag kat aku oleh pngetag iaitu snow white+hot mama..
aku de bende nak bgtau kat korang sume...
aku menang 2tiket ip man 2...yahoo!
sila jeles..hehehe
tp aku xkompom lg nak bawak sape..
so sape2 yg bminat...
leh isi borang ok..
janji korg sapot pop corn+potato chips+pepsi..hehe
n sape2 yg bminat nak blaja kungfu ngan aku..
byk lg tempat kosong...haha
1st time menang contest dpd nuffnang..thanx nuffnang!

ok...cite pasal tag pulak..ni arahan dia...
tp dsebabkan lappy aku de kat umah...
aku juz pick up 1 photo randomly..aci x?hehehe

1) go to ur photo files, select the 8th photo folder
2) Select the 8th photo in that folder.
3) Post that photo along with the story behind
4) then challenge 8 blogging to do the same


haha..aku kompom after tengok pix nih..at least 10 orang muntah darah...hehe..pix nih mase aku kat matrix..bedah tikus..dulu nak bedah pon gune gunting lab..skang nih aku da de alat bedah sendiri..mahal oo..rm40..hehe..sila jangan taye tangan sape yg gemok tuh..aku sepak kang..hehe..sangat penat mase bedah mbedah..bpeluhla jugak..xtau camne doc2 yg bedah manusia..sebab tuh de tukang lap peluh..hehe..tengok xde darah pon..pandai kn aku bedah..ok nak berangan jap jadik pakar bedah..zassss!

mangsa seterusye.....
diea
aina
epa
mira

notatangan: akan datang....episod3: kami orang JAWA!

Wednesday, April 21, 2010

keTENSIONan datang lagi!!

BESOK : exam bahasa arab

LUSA : dengan bahagiaye aku balek umah

TULAT : myebokkan diri kat kenduri kawen

TULAT PUYE BESOK : bgegas balek ukm

TULAT PUYE BESOK PUYE BESOK : exam ET(tahniah..aku xstdy pape lg)

TULAT PUYE BESOK PUYE BESOK PUYE BESOK : exam bio vert(br sentuh sikit)

TULAT PUYE BESOK PUYE BESOK PUYE BESOK PUYE BESOK: MERDEKA!!!bakal bshopping d msjd india..hoyeah!

tengok..betapa bz ye aku..maka secara automatikye aku akan tensen tahap macaque..so skang nih aku xde mood nk bw o jwp tag..sori ye kawan2..nanti aku da free aku wat..promise!

notatangan: cepatla pyeksaan ini berakhir.............

pending tag: snow white,hot mama n dania

Monday, April 19, 2010

IF i am ip man master, i would....


If i am ip man master...i would...
use this tactic..
only use your fingers...
while training...we use tree as our subject...


tunjukkan jari anda ke musuh dan sambil senyum..psiko sikit musuh tuh...hehe


see..pokok tuh da tumbang...hebat x??banyak kelebihan gune taktik nih...jimat tenaga,jimat duit dan
jimat segala-galanya...peace!

for more details, you can visit www.gsc-eonbankcard.com =D

Sunday, April 18, 2010

episod 2 : akak ke adik??

salam sume...
sori sangat2 pada sape yg tunggu sambungan drama 'si kembar the series'..
byk sgt bende aku kne setel dlu..
ok back to our drama..
dis is spesel edition 4 u..
amik ko ktorg tunjuk our SURAT BERANAK..hehe
ade kelainan yg aku nak tunjuk..
jom terjah!!!


1) see..kat surat beranak ktorg de tulis kembar 1 dan kembar 2...kt surat beranak korg mesti xde kan?hehe...after da beranak.............

puan Saliha: doc..yg mane 1 akak yg mane 1 adik??
doc : ok yg kuar 1st nih akak yg kuar 2nd tuh adik..
puan Saliha: kenape lak??
doc: sebab yg 1st nih yg tengok dunia dlu..so dia akak..

2) woi2..angka berat tuh aku rase dia salah tulis yg aku puye..wth aku puye 2.4kg, dak diea 2.12kg ..ok aku redha..kecik2 lg aku da gemuk than dak diea..ciss!..diea..orang xpenah curik makanan ko lam perut mak dlu..ko yg rela bg kat orang kan..haha!

3) sila ingat tarikh keramat ini ye kawan2..n tolong pos pape yg patut...haha!

4) see..dak diea kuar 1:07pagi n aku 1:08pagi..beza satu minit jek wei...hebat gle mak aku..haha..mak aku memang banyak gile petua..abis ar aku nanti..n aku lak xsuke dengan petua2 bagai nih..kdg2 mengarut jek lebih...erkk?da lari topic..hehe..n setau aku...org2 tua cakap..lau baby yg lahir pagi2 nih..dgr cakap..baek ati..comey..berbanding ngan baby yg lahir tengah ari..himul nak mampos..xdgr cakap..hehe..nih org2 tua yg cakap..bkn aku eg...

notatangan: alhamdulillah..bsyukur xthingga kerana telah lahir d dunia ini n dberi seorang kembar yg sentiase ade dsisi utk mnempuh idup sebagai seorang insan yg lemah n utk bgadow jugak..xyah susah2 carik musuh..haha..

akan datang..............episod 3: kami orang JAWA..!

Friday, April 16, 2010

FT dtg UKM..i luv u FT!!!!!!!!!

demi FT aku sanggup wat ape saje..
aku xtau pon FT nak dtg ukm mlm nih...
ttbak de dengar mercun bdas2...
then member aku ckp ambank de wat games dorg kt stadium ukm...
n FT de dtg wat psembahan...
trus bontot aku xsenang duduk...
aku akan myesal seumo idup lau xg..
aku trus msg mbe aku, ayu..
dia de kete...
trus dia ckp ok..
sepantas kilat aku bsiap..haha!
aku sangatttt teruja ok....
aku hampir2 pengsan depan FT td..haha
aku dpt salam FT 2X!!!!!!!!!!!!!!!!
oh tidak!!aku da bdose...
aku da xsuci lg..
aku da tnoda oleh FT...
tp aku rela kot!hahaha
nseb bek aku xpeluk dia td..
oh man!!aku xleh berenti senyum!!!!!!!
aku da gile bayang!!
layan jek pix di bawah..
to ol die hard fans FT..sila jeles!!






pix nih..aku betol2 belakang dia..nseb bek aku xpeluk dia..oh tidak!kuatkn iman aku...hehe

notatangan: sori pix xbape nk bkualiti..tangan aku shaking wei..neves..haha..2 ari aku makan pakai sudu pasni..i LUV u FT!!!

Thursday, April 15, 2010

akhirye..Leh tersenyum...=)

keadaan penulis: tengah senyum sampai telinga..=)
mood: hepi xthingga ye punn..

salam sume..
4 da last post..im sori..tlebih emo sudah..hehe
thanx sape2 yg bg sapot kat aku...
mlm tadi aku bace komen2 korang...
btambah semangat aku nak study...cit!!!hehe
pg td da lepas paper physiology..
alhamdulillah...
soalan dia ok..arap2 jawapan aku pon ok gak..hehe
lega gile wei...rase cam da merdeka..
sebab aku de gap 6ari..hoyeah!!!
lagi 3paper jek lagi...
skang nih aku nak makan puas2..qada tdo...qada blogwalking...ngeh3
n nak focus balek kat drama bersiri aku ' si kembar the series'..
akan datang...episod 2: akak ke adik??

notatangan: sedapye cendawan goreng nih...jap2..bace doa makan dlu..ngeee..

Wednesday, April 14, 2010

terLaLu kecewa....T_T

1st time aku rase aku nak amik balek exam paper tadi..
paper histology..1st time!!
aku kecewa sangatttttt...
sampai rase cam nak nanges....
aku da study....
aku hafal sume bende2 yang masuk lam exam tadi...
nape aku leh xperasan yang aku xwat lagi soalan tuh...
lagi 3minit wei baru aku perasan...DAMN!!!!!!!!!!!
siyes tangan aku mgigil, otak aku sejuk...aku tulis jek pe yang aku sempat...
aku memang sedih!!!!
aku hafal sebijik2 bende tuh...
lau aku xtau aku xkisah...aku tau!!!
aku xtau nape aku leh careless sangat...
aku da bace da sume doa b4 start jawap tuh...
aku rase aku banyak dose kot...
aku sedih!!!
tp aku think positive...
aku tawakkal jek...
maybe de hikmah ye..
besok de paper physiology lak..
aku xnak emo..T_T

notatangan: peliz nabila..jgn pk lg...jgn simpan lam ati..study sampai mati utk physiology....yeah!!mlm ni xyah tido!!!

Tuesday, April 13, 2010

episod 1 : eh!..ade 2...

ini BUKAN cerita dongeng..ini benar2 terjadi!

mase cukup 6buLan mngandung..
puan SaLiha aka mak ktorg agak pelik..
kenape perut besau nau..
then puan SaLiha g la scan kt klinik..
gupe2 ye dapat kembau..
start daripada ari tuh...
tpakseLe puan SaLiha beli sume bende SEPASANG...hehe
lebih kurang pukul 12:30 tengah malam...
mak ktorg da sakit perut...nak beranak...
n pak lang ktorg yg tolong bawak mak ktorg g hospital..
sebab ayah ktorg xde lesen kete..
n bila da sampai hosiptal tuh..
doc biaukan mak ktorg kejap...
dat opening lom besar sangat..
bila kali kedua doc cek pon..
still xbesar lagi..
so xleh beranak normal..
doc+nurses bgegas antar mak ktorg masuk lam bilik bedah..
xleh tunggu lame2 cz takut baby lemas..
sementara doc+nurses nak siapkan alat2 bedah sume tuh..
mak ktorg da xtahan sangat..
mak ktorg pon push la sorang2..
skali terus kuar baby...
dengan pantasye slh sorang nurse tuh myambut baby tuh..
lau x mati tgolek da kot..hehe
doc terus campak gunting sume ketepi..
tapi mase tuh perut xkempis pon lagi...
then doc tu cek perut mak ktorg....
dia paksa mak ktorg push lagi..
sekali ade lagi satu baby kuar..
doc+nurses tuh sume tkejut beruk..hehe

well..ari tuh jadik ari bsejarah utk HOSPITAL BESAR MELAKA kerana sepasang kembar dilahirkan NORMAL di bilik bedah..hehe

notatangan : susah betol lau kecik2 lagi da femes..hehehe

nantikan episod 2: akak ke adik??

Sunday, April 11, 2010

'si kembar the series' is coming!

seperti yang telah di inform kan kepada korang sume..dengan bangge+bongkak ye BELLADIEA akan mnerbitkan sebuah drama yang akan menghuru- hara kan belog korang sume..haha!

tajuk : si kembar the series..(melaka version: si KEMBAU the series..hehe)

pengarah+penulis skrip : beLLa

tukang kipas pengarah+tukang buat air : diEa..(haha..amik ko)

episod : inFiniti..(seLagi tuan bLog maseh bnafas)

peLakons : brad pitt+faizal tahir+enrique inglesias+zizan RL

sinopsis : mengisahkan tentang sepasang kembar semenjak dilahirkan sehingga kini yang sentiasa tabah dalam mengharungi kehidupan seharian mereka..ikuti kisah mereka n u'll noe how precious of being twins!

notatangan: b alert n nanti kan episod 1!!!

Thursday, April 8, 2010

biLa Lagi 3ari nak exam.......

aku nak taip pon da xsempat da nih...
1saat tuh ibarat 1kilo emas tau...haha
baru skang nak mhargai mase kan..
uwaaa!!!!banyak lagi bende yang aku xhafal...
i'm DYING!!!!
layan jela eg pix kat bawah nih...
xsanggup da nak mbuang mase..haha
jom tengok gaya study budak2 dean list...hehehe


keadaan meja mula serabut bila sume assignment n past year questions kne revised balek...pening!


ehem(bukan name sebenar)..khusyuk gile..


ehem2(nama samaran)..rase cam nak rebus sume notes kan..


ehem3(nama betul)...paling cool..sebab dia ade 2paper jek next week..wa!!jeles!

bdk comey(nama sebenar)...keadaan kritikal..xtau nak ckap ape..haha


sape tau bende alah nih??haha..ini bkn blog lucah ok..ini blog budak bio..sila paham..kami terpakse tengok bende alah nih ari2..busan kot..haha..


notatangan: sape nak ganti aku amik exam??..aku upah SEJUTA..n make sure aku dapat dekan...amacam???

Wednesday, April 7, 2010

baca london: menang london! contest..



sape xkenal en coretanperantau aka long hafiz sangat penipu ok..
sangat femes kot..hehe
pagi2 td aku blogwalking...
n mcm bese skodeng blog beliau..
tengok2 beliau de menganjurkan contest BACA LONDON : MENANG LONDON!..
pe lagi..aku pon nak la join gak..
jom join ramai2..
sila tekan SINI untuk maklumat lanjut...
adiah dia berbaloi-baloi...
i like!

referral: diri saya sendriri..peace!

ok..nih 2 entri beliau yg aku mahu komen..

1)Tag dan Award daripada Kota Raya London!!

aku suke entri beliau nih sebab de nama aku kat situ!..xcaya??nih bukti ye..


1. Cik Durarfakhira yang aku rasa baru sahaja start blog beberapa hari lepas.
2. Cik Ubi Kentang Sofa yang aku langsung tak dapat relate kaitan antara ubi kentang dan sofa.
3. Cik Belladia yang sedang belajar di UKM kalau tak silap aku lah.

tengok tuh!..de name aku..mase tuh aku sangat kembang ok..kembang dari sume segi..haha..yela..mesti aku femes lepas tuh kan..beliau kan ramai visitor+follower..mesti sume da nampak nama aku sekaligus skodeng blog aku sekaligus up kan trafik aku sekaligus naikkan duit nuff aku sekaligus aku leh g shopping...haha!thanx en coretanperantau..hehe

nih pulak entri pertama yg aku baca pasal beliau...sangat tabik spring tau kt beliau...1st time jumpe blogger yg merantau di luar negara...sekaligus aku terus jatuh cinta kepada BLOG beliau sekaligus menjadi follower beliau..sangat xcited utk tau kehidupan beliau n member2 kat sana...pesanan kepada en long hafiz: wish u ol da bes n cepat2 balek malaysia ok..hehe

notatangan: 1st time aku join contest..bukan giveaway..bangge ngan diri sendiri jap..hehe

mama DAMIA's giveaway

damia yg comey..

tengah tensen2 study...
blogwalking jap..jap ke??haha
tjumpe lak giveaway nih...
giveaway nih sempena DAMIA yg sudah berusia 6bulan...
jom join ramai2...
klik sini untuk maklumat lanjut...

notatangan: tuah ayam nampak d kaki, tuah manusia sape tau..cewaahh!hehe

fobia dengan insan bernama LELAKI

waktu kejadian: 530 pagi
tempat kejadian: melaka central(mc)

dulu aku kan stdy kat matrix kedah...
so bile aku nk balik cuti..
tiket mst kul800 mlm...
n sampai melaka lam kul6 pagi..
tp ari tuh sampai awl nau pulak...
korg bayangkan kul530 pagi...
sape jek yg ade kat MC tuh..
after da call akak aku suh amik..
aku pon dudukla kat luar MC tuh...
tiba- tiba.....

abg botak : adik..nak taye pukul berape?
adik comel: kul530..(mase nih aku mmg xsyak pape lg-ok aku bodo)
abg botak: (duduk kat sebelah aku-tp jauh gak la)...dari mane?
adik comel: kedah
abg botak: study ke kat sane?
adik comey: aha..(psl le mamat nih myebok lak)
abg botak: study katne?
adik comey: matrik..
abg botak: ooo..pandaila nih..
adik comey: eh xdela..bese jek..
abg botak: nak balek naek ape nih?
adik comey: tunggu akak jemput(sangat jujur)
abg botak: adik nih COMEL la...leh tolong abang x?
adik comey: (dalam ati-hah??tolong ape???-aku da start pk bukan2-sume doa aku bace)..tolong ape?
abg botak: tolong msg kawan abang nih..abang xde kredit..
adik comey: (perghh!!igat aku bodo cam dia ke-taktik lame)..badan aku da start shaking da..aku xtau nak bg reason pe..dengan bangang ye aku jawap..XLEH LA..sebab nak ckp xde kredit aku tengah msg ngn ehem2 mase tuh..
abg botak: (naek antu-siyes aku takut)..dia bdiri n said..xkan itu pon xleh..adik jangan BAJET BAGUS la..bla ...bla...bla...
adik comey: senyap jek..speechless..aku biau jek dia nak mare aku..aku xbalas 1ayat pon..aku peluk jek beg baju aku..n doa lam ati...(ya ALLAH, lindungilah hambamu ini..jgnle dia nak culik aku ke..nak wat pape kat aku ke..cptla akak aku sampai...sebab aku xtau nak lari kat mane)
abg botak: dia macam da penat mbebel kot..n maybe dia da fed up ngan aku..sebab memang aku da xpandang langsung muke dia n xbalas ape yg dia cakap...last ayat dia...adik MEMANG BAGUS pon..n trus dia blah......

terus akak aku sampai....balek tuh aku cite kat family aku...sume gelak kan aku...ciss!!

notatangan: manusia lebih bahaya dpd antu..trust me...hoho

Tuesday, April 6, 2010

zaman da berubah

keadaan penuLis: tsengguk-sengguk study histology..lg 3bab...aishh!

girl's generation...hot gile!

_run devil run_

duLu-duLu
aku xkenal sape itu super junior,bigbang, 2ne1, girl's generation...etc
aku tgok drama/muvee korea jek..

skang nih
aku da jatuh cinta kat dorg..
mmg superb la dorg mnari+nyanyi..
ari2 tgok video dorg b4 study..haha

harapan
leh x aku nak muke+hidung+mata+telinga+rambut+kaki+pinggang macam dorg???
leh la...leh la....leh la...
leh nganga jela..haha

notatangan: wondering...bape la size pinggang dorg kan?? aissh!

Sunday, April 4, 2010

mee jawa..yummmyyy!

mee jawa..resepi dari jawa timur(tipu jek..hik3)

entri nih xde kne mgena dengan resepi2 bagai...
aku hanya pandai makan...
buncitkan perut..
pastu tido..
nikmat dunia..haha!
lately...aku kene bjimat sket..
duet lam poket cukup2 utk makan jek..
sori sgt kepada geng2 karok n geng2 bowling aku...
xdapat nak join korg bpoya2...
bila makan aku beli mee jek..
sume jenis mee kat kafe fac aku da try...
mee kari,mee rebus, laksa, bihun sup, mee soto..
ma feveret one is mee kari..
dpt fishball besau..kenyang gilak!
bile da busan aku beli lak mee rebus..sedapp!
ttbak 1 ari tuh aku nk mkn mee rebus..
dia ckp xde..pelik tol aku...
smpai ari nih mee rebus xde jual lg da..
then 1 ari tuh..aku xtau nak mkn pe..
aku try la order mee jawa yg baru dperkenalkan after mee rebus da xde..
bila dapat order tuh..
tgok2 mee dia wane kuning...
1st time aku hidu bau mee tuh..(pantang mak aku, makan hidu2 bau dlu..)
aku pon try la mkn smbil wat muke pelik...
sedappppp!
rase cam penah makan jek..
cis! sebijik rase cam mee rebus..
beza dia..
kuah wane kuning n letak ayam bukan daging..
patutla da xjual mee rebus..
sengal gile..
after 2 weeks aku mkn mee jek time lunch..
sume tegur aku da kurus..
trus ramai yg bg bantuan kewangan kat aku+mbebel 1ari tanpa henti..
thanx a lot pada my sis n my sis..hehe
korg lau nk bg bantuan kat aku pon leh gak...
sangat di alu2kan..agagaga

notatangan: gemok itu sehat..dun hate it!!

Saturday, April 3, 2010

idup THE BLUES!!!

keadaan penuLIs: mlompat2 atas katil..haha

dsebabkan aku seorang perempuan...
dsebabkan aku anak dara..
dsebabkan aku xde kete...
dsebabkan aku maseh single mingle..
dsebabkan itu sume..
aku xleh tgok bola kat mapley..
aku tpakse layan bola kat livescore.com...
sedih wooo!!!
mjerit sorg2 mcm org gilak..
peduli ape aku..haha!

tgok tuh..chelsea da 1..syg kat cole..ngeh3

xsmpat prnt screen 2-0..da 2-1 plak..ciss!!time nih aku baling bantal kat dinding..bapak frust..hoho

lg 3min..heartbeat aku da mcecah 100!



lg seminit...keep praying....

da 90'...bdebau2 jantung aku..hehe

lega gle bile da kuar FT..hoyeah!!!

okai..ni full result utk match td..congrats chelsea!!sayang sangattt sama itu drogba n cole..korg mmg power!!!

notatangan: macheda sangat sengal...ops!!!lalala

Friday, April 2, 2010

penenTuan idup n mati.......

keadaan penulis: kepaLa da nak pecah!

sok aku de presentation pasal MINI PROJEK aku...
mini projek la sangat..
da mcm aku nak bentang VIVA jek pulak...
sok de 3org DR yg akan evaluate ktorg...
n aku br jek siapkan slide aku..
aku tawakkal jek pe nak jadik besok...
kene hentam pon xpela..
aku redha jek...hoho


notatangan: the idea is always great, but the result always sucks!!!