Saturday, March 27, 2010

oi! ke tepiLah!!

salam sume..
entri kali nih agak berbaur keEMOan..
sebab da lame aku pendam dalam ati..
aku xsanggup da nak simpan sorg2 da..waklu!hahaha
aku nak cite pasal ADAB-ADAB dalam komuter/ bus..
aku MEMANG plg pantang lau org yg BERSANDAR kat tiang@ kerusi mase dorg bdiri..
korang sume bayangkan..
1 tiang lam komuter tuh, banyak tangan leh pegang kat situ..
tp lau si BENGONG nih da bsandar..
kat mane nak pegang???
da le badan blapis2 lemak..
bpeluh2 mcm br balek dpd jogging ke ape..
rela aku tgolek2 lam komuter tuh...geli aku..yukkssss!!
kalau dalam bus pon same..
aku memang pengguna bus UKM..
n aku paling BENCI..
bile aku dapat duduk..
then org yg bdiri kat aku tuh HULUR bontot dia kat aku..
ko pk bontot ko tuh comey sangat ke ha???
bese ye aku akan wat muke paling KETAT...
n SIKU bontot dia...
ade jugak yg xpaham bahase kan..
sepak smpai pengsan kang br tau..huh!
bdiri leklok xleh ke..
ko xde tulang belakang ke nak diri btol-btol..
plzzz hormat kebebasan n keselesaan org laen..
bila bende camni jadik..
heartbeat aku naek sampai 100!!
lately, aku rase cam nak marah(maki lebih tepat kot!) org jek..
sume org aku rase salah...
ke aku yg salah judge org????

sedapye bersandar..tiang nih bapak aku puye..huh!

notatangan: tahap kesabaran aku semakin hilang..tuLun3!!

26 comments:

.::WaNiE::. said...

betul betull penah kene mcm ni, hangin betulllll dalah ramai orang masa tu nak pegang tiang tu, sedap jek dia menyandar kat tiang tu.. eiiii

abid_pm said...

salam..
macam dah lama simpan perasaan je ni..
kene tahan sabar je kot..
kene buat signboard dalam public transport cmtu..

susah nak puaskan ati semua orang..

Syafiq Kadiran said...

caples nyer orang...
sepak je buntot dia tu...
degil sgt...

♥ juhairah ♥ said...

heee.. org kurang sivik mmg camtu. sound je depan2, sbab kalau dah bg signal die x faham jgk. bebal sgt kot. huhuh

Alynn Notnot said...

gila lah! cilakak gila.

maisyara Pot! Pot! said...

tayangan free! hahahahaaaaaa.. serupa tk payah pakai seluar. xP

Uncle Limau said...

hahaha...
2 nk duit lebih ...
kot2 ada org interview dia nnti jd pnari palang..gosh!!

where said...

owh..seb bek tiang 2 x tajam..
kalu x..
ish2..nasib badan..

╚► capital S hana ◄╗ said...

huu~
ira jgn nek bas ngan komuter .
ari tu naek ,
uish .
sesak2 .

+dieabella+ said...

wanie: tau xpe..geram gle..

abid_pm: yela..tp lau org len da thuyung-hayang bdiri xtau nk pgg mne..dia leh lg wat muke bodo..tu mmg nk kne pnyepak..hehe

syafiq kadiran: caples tu ape??sorii..vocab sy lemah..ngeh3

juhairah: tkt dia sepak bontot aku blek..xpasal2 aku dapat terbang..hehe

alynn notnot: sakit ati gle kot..salu kene..sbb tu xthn da..hoho

maisyara pot!pot!:aku xde nafsu nak pdg pon..haha

uncle limau: aikk mcm da lari tajuk jek nih..ngeee..cita2 dia kot...haha

where: lau tiang tuh tajam pon bgs gak..mst xde org bsandar lg..hehe

capital S hana: bus ukm ke??aku duk zaba..mmg ari2 nek bus..nsb bdn..hoho

AFiQBooM said...

sobat je pungkoq die tuh...
bengong nye org...

rossoneri said...

BETUL!!!!!!!!!!!palinggg benci bila naik train dok sandar kat tiang tu ha, ingt diri tu hot sgt ke smpai nak conquer tiang tu, menyampahhhhhh je...yang dalam bas tu satu hal, pikir punggung dia kecik ke, pastu dok langgar kepala org..huh sbb tulah kita xkan naik bas y ramai..

hari ni mmg entry emo kot..kita pun hangin hari ni,jd kt post komen pun agak emo haha

NARDtheNERD said...

eh. apa punya orang da~...
sound direct je dear~..=)

aduka said...

nape kat 'area' tu blur ek?
hahaha..
:P

bellar0ssa said...

sah dia nak orang dok pegang bont** dia ni..

+dieabella+ said...

afiqboom: sabar jela ngn org2 mcm tuh..hoho

rossoneri: jom berEMO beramai2..haha

nardthenerd: i'll try..hehe

aduka: hahaha..censored dowh..kne le aku cover..werkk!

+dieabella+ said...

bellarossa: tula..xtau pe yg dorg pk...xde hingin pon nk rase dia puye b_nt_t..huh!

BezBuddy said...

nt kite sepak sme2 k...hahaha

noor afzan said...

sandar kat tiang takpe wak.
sandar kat orang tu tak tahan ..
cett..
nyusah orang

MofizPutra.com said...

hahhh...mujur sandar kt tiang.. ishk2 bahaya2..hahah

+dieabella+ said...

diea:kaki ko pendek..mne smpai nak sepak org tuh..

noorafzan: tula..otak letak kt lutu..geli tau bdn kite kne bontot dia lak..hoho

mofizputra.com: golongan yg sengal jek wat cmtuh...hehe

yana said...

aku pun sakit ati...

lagi 1, kalu da penuh gila tren tu.. xyah la sumbat lagi.. da la aku ni pendek.. disumbat2 la pulak.. dengan wangian yang sgt umphhh.. .uwah seksa seksa...

Nana said...

aih..tu blom lagi kena time mengandung xdapat duduk dlm lrt
dah la kita ni bawa perut yang beso diorang bole buat tak nampak walau pada dasarnye nampak dengan jelas & terang perutku yg membeso.siap ada yang buat2 tido tak tahan tu...
bila dah kena sendiri pengalaman mcm tu, skang ni bila naik lrt nampak je pompuan mengandung tros bangun bagi dia duduk kesian..sebab dah penah merasa

zulkbo said...

SALAM..
marah nampak
he he..gambar sapa la yang nyandar tu
siap kena sensor??

+dieabella+ said...

yana: haha..tu plg syok..thn jek nafas ko..hehehe

nana: tula..bab2 cmtuh org kite lom sedar lg..hoho

zulkbo: walm..tu pix dr en google la..pix tuh 18sx..xssuai utk tontonan umum..so kne cover sket..=)

MiSz MaNja said...

hahaha.. kite sama r perasaan.. leh jd geng.. tambah2 aku ni badan kecik.. ade je org nk berhimpit2.. da taw bdn bsr klau nak cepat sangat tgu la bas lain.. weyh aku bab membebel mencarut2 hal macam ni mmg dah berbakul2 plus adik aku pun tambah bakul mulut die lagi sure meningkat2 saham dosa kami.. hehehehe...