Friday, March 12, 2010

di situ saya belajar jadik manusia...

keadaan penulis: bosan tahap cipan

ni tag dari diea..baru sempat nak wat..tentang education background...de gak tag macam nih kan..macam aku puye bagus jek...layan jela...hehehe


masa umo aku n diea 6tahun...mak aku anta g tadika kt kampung aku..padahal mak aku cikgu tadika jugak..tapi kt tempat laen..1st day g tadika..yang aku ingat...ramai budak2 nangis...aku n diea yang da MATURED mase tuh siap pujuk dorg..siap cakap...mak ayah korg kan nk g keje..nant balek dorg amik la..mak ayah kite pon g keje..kite xnangis pon..ingat lagi ayat tuh..haha!xbanyak bende yang aku igat mase tadika..ingat nama cikgu aku cikgu FARIDAH..pembantu dia kak NORA..waktu makan cikgu suh makan tangan kanan..aku xtau yg mana satu..aku tengok budak depan..sebab makan bertentang..hehe...pas makan beratur kene makan pil CHAMPS..i LIKE!

masuk lak darjah 1..aku xtau pe aku wat kt sekolah nih...tup tup da UPSR...tup tup da kuar result..haha..mase darjah 6 aku jadik pengawas...n de kontroversi di situ...sebab de member aku cakap kt cikgu aku xlayak jadik pengawas n dia lg layak dpd aku...pe puye kes la kan..tamak jawatan..sebab dia kene jadik ketua pustakawan mase tuh..tp lau skang jumpe dia gelak jek..dia da alim skang nih...tabik springgg!!ngeh3...nama cikgu yg aku ingat cikgu SIA(garang gle!),cikgu ZAHARAH,cikgu aNUAR,cikgu JEFRY,cikgu DAUD,cikgu ROSNAH,cikgu RAMLAH..tu jek kot..

after dapat keputusan yang sangatttt mbanggakan..aku dapat offer masuk SDARY aka SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN DATO' ABDUL RAHMAN YAAKUB..n aku dapat masuk kelas aliran agama bmakna de tambah subjek bahasa arab untuk PMR nanti..suke gile dapat belajar bahasa arab..ngeee..aku duk sekolah nih sampai form 5..banyak pahit manis idup aku kt cni..tapi aku xsuke mase form4 n form5..sebab ape..sebab zaman kejatuhan mase tuh...kebodohan tserlah gile mase tuh...hoho..mase form5 pon aku jadik pengawas..pastu de lagi bdk yg xpuas ati ngan aku..sebab dia xdapat jadik pengawas..bkn aku heran sangat pon...da cikgu yg pilih..nk wat cmne kan..hoho..rmai nama cikgu yang aku ingat lagi..yang aku paling ingat cikgu NAZRI.cikgu MARDIANA,cikgu ZAHARAH..thanx 4 the support utk budak HIMUL yg malas belajar n utk kepercayaan kamo sume..

pas result SPM yg macam HAMPEH..aku tercampak kt KOLEJ MATRIKULASI KEDAH...aku suke SANGATTTT belajar kat sini..makanan murah n sedap..rindu gile kt nasi putih ayam kunyit..sedap gile!!!kawan2 kt kedah sume bes..n aku de dapat gelaran 'shown' kt sane..sebab2 dia adalah rahsia..hehe..lecturer kt cni pon bes..yg paling aku ingat en KJJ,en AMAR,pn NORAINA,pn MUNA,en EDY...senang cite kt sini sume bes..1st time aku duk jauh ngan family..aku bukan jenis homesick..so aku xde perasaan..hehe..

pas matrix..aku terdampar lak kt UKM nih...aku amik kos sc biology majoring in animal..macam2 binatang da aku bedah..mula2 minat aku more on genetics, tp aku xdapat major tuh..kecewa gile...lame2 aku suke lak ngan major animal skang...betol la orang2 tua cakap..xkenal maka xcinta kan..hehe..pejuangan aku kat sini maseh belum selesai..harap aku dapat pengakhiran yg baek..aminnn..=)


notatangan: READ 4 YOUR DEGREE

6 comments:

Akhatam said...

SUkses Bro.. N semNgaT SeLAlu...

mampir nih Henry mulai ragukan publik

no name said...

lorh..masuk matrix kata result spm hampeh????????isyh2...huhu

+dieabella+ said...

akhatam:thanx..=)
noname: siyes hampeh...nasib jek tuh tsesat kt matrix...hoho

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

haha en KJJ. die sal kacau aku.hampehh tol. encik amar lagi r.

+dieabella+ said...

tak ade perasaan:dorg kn gila2...hehe..bes kn duk kmk..pasni aku nk kawen ngan org kedah..agaga

impish_yatie said...

bella??!!!rasenye btol la kmu ni mento-menti sy dlu kn??!!!!igt lg tak ek??hauhauhuhaua=P