Monday, March 27, 2017

Tips bawa stoller ke luar negara musim sejuk.


Hai semua..kali nih aku nk share tips bawa stroller ke luar negara musim sejuk dan cara2 bawa stroller ke dalam flight...bln feb yg lepas aku n family pergi holiday kt sapporo, japan...dan aku bawa ank buah aku sorang (3tahun)...so ktorg decide nk bawak stroller...budak2 ni kalau jalan sekejap jek pastu ckp 'penat'..mana larat nk dukung wei..12+kg kot..patah lengan...haha..

1. 1stly, masa nak drop luggage...bgtau korang ada bawak stroller..and staff akan bg tagging utk lekat kt stroller..yg bagusnya, berat stroller TIDAK TERMASUK dgn berat luggage..xkesahla stroller korang tu berat cmne pon kan..so korang xyah risau psl terlebih berat ke ape k..tp better bawa stroller yg ringan n compact..senang nk bawa mana2 kan..

2. Lepas da dapat tagging, korang boleh sorong stroller smpai pintu flight..jgn xcaye..hehe..better masa nak masuk dlm flight, korang da boleh bgtau staff yg korang bawak stroller..mase pergi ke jepun aritu,staf amik stroller ktorg n letak kt dlm flight(bahagian depan flight i guess)...mase balik ke malaysia pulak, staf ckp stroller ktorg compact enough utk letak kt atas kepala tu jek..kalau staf tolong simpankan stroller korang,masa nak keluar dari flight,staf da letak siap2 korang punya stroller kt laluan keluar tu..dont worry ok..๐Ÿ‘Œ

3. Ktorg bercuti masa musim sejuk..so before pergi tu, rase risau jugak..xlicin ke roda stroller nnti kan..tapi alhamdulillah ktorg bawak stroller..mmg berguna sgt..sbb licin la lg senang nk sorong..haha..ank buah aku pon selesa jek dok dalam tu..boleh cover dia dgn blanket..selesa jek dia..hehe

4. Tak semua tempat ada lift atau stroller friendly kan..its ok..kalau jumpa tangga tu, kenala angkat stroller tu ngan my niece skali dlm tu..haha..org jepun siap ketepi bg laluan..haha..

Ni gambar dekat subway sapporo station..kalau xsesak, ktorg sorong jek stroller masuk subway..haha..kalau sesak, pndai2 la korang lipat k..

Tengok tu..my niece selesa jek terbaring dlm stroller tu..hehe

Depan former government office hokkaido..mase ni my niece tdo dlm stroller tu..see sgt2 berguna kan bawa stroller..๐Ÿ˜Š

Notes: ktorg guna stroller jenis aldo compatto..mmg tahan lasak..recommended๐Ÿ‘

Sunday, March 26, 2017

I am back!

Assalamualaikum semua...haiiii..lama btol xmenaip dlm blog..rinduuu..rindu jugak dekat kwn2 blogger yg dulu2..nanti aku cari sorang2 ok..hehe..azam tahun nih nak aktif blogging balik...byk benda aku nk cite dlm nih..tungguuuu..

Notatangan: kpd reader yg br singgah blog aku..selamat berkenalan...๐Ÿ˜Ž

Sunday, September 2, 2012

Nadia coklat homemade!


haiiii sume!!

lama da x ber blog...bz gileee weii....bz cari keje laen...haha...ade sape2 kat sini kenal aku lagi x?soalan tahap artis lak kan...haha...sila abaikan...=p

back to the topic....sbnrye kembar aku (diea) (kalau korg igat lg la kan hehe)...dia ade wat bisnes coklat skang...so nk mintak tolong korang yg baek hati dan budiman LIKE page kt fb dia...KLIK SINI UTK LIKE..boleh cuci2 mata tgok coklat yg sedap2...kalau berminat boleh order..sepanjang bula September nih ade promosi....harga murah gileeeee....dun mis it out!

SPREAD THE NEWS OK!

akhir kataa.....I'm backkkkk!!

ok tu jek..sekian...=))

Saturday, June 2, 2012

ayam madu!


 malam nih aku try resipi baru...ayam madu...resipi ikut suka hati...madu cmpur sos tiram campur kicap...pastu gaul ngan ayam...pastu panggang 30minit...pastu goreng...tetibe da jadik...haha

ayam madu...sedaaaapp!

ayam yang bermadu xpe...jgn kite yg bermadu...okbai!=p


Tuesday, May 29, 2012

jom shopping!


arituh aku g shopping kt kl...kene shopping raye awal2 sbb takut kain baju kt jalan tar tuh da abis...hahaha...10 pasang bju kurung beli....tp xpuas ati...i need more money plz!hehe


 kat jalan tar..shawl rm5 jek...pengsan!


 kat sogo pulak...baju baby yg tgh sale..xpuas shopping sbb bhgn ladies xbyk sale..kempunan!


 da penat shopping....makan subway pulak!kenyang gile!

notatangan: nanti aku nk g lagi...nk g bulan shaaban ke bulan ramadhan?hehehe

Sunday, May 20, 2012

xsuke konvoi club!



aku mmg xbape nk berkenan la ngn bdk2 konvoi...konvoi ke koboi...mane2 jela...mmg menyusahkan org laen btol...pastu bajet bagus jek...n aku penah taye kat slh sorg akak yg join konvoi2 nih...boleh ke dorg sesuka hati tahan kete laen kt traffic light bagi konvoi dorg lalu?n she said yes...dorg ade dpt permit ke ape tah...grrrrrrrrrrrrrrrr....mmg ar aku xsuke...pastu suke nk himpit2 kete laen...xcuse me...ko tu konvoi kete satria kete kenari kete kelisa jek pon...xyah nak kerek sgttt la....sigh!

n aku mmg xpaham kalau org lelaki suke nak makeup kete dorg....tukau sport rim la..ape tah lagi...smpai kdg2 da mcm mengarut gile...to those yg suke ubah2 kete tuh...your car dun look cool at all...kdg2 kesian tgok kete dorg tuh...da xgupe kete da...membazir duit jek...pdhal bukan ade saving byk sgt pon....xyah susah2 nak tukar sana sini utk dpt attention...ko g pakai kete bmw honda nissan etc pastu pakai ray-ban wat muke ensem skit...kompom SUME PEREMPUAN pandang ko...xpecially me...hahaha..

okbai!

Thursday, May 17, 2012

GAY


ASAL ENSEM JEK MESTI GAY....FRUST!
HAHAHAHA